Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Jistě ti obvinění nejsou jediní. Vy máte dojem, že jsou souzeni všichni zloději, lupiči, násilníci, padělatelé, ...?  Tak vidíte.

   Jestli policie a zastupitelství začalo jednat až teď, nelze čekat, že probere případy 10 let staré (a s nimi ještě všechny budoucí).

0 0
možnosti
TM

Nehratelné a hloupé. Zloději, lupiči, násilníci a padělatelé nejsou souzeni všichni, protože někteří nejsou dopadeni nebo se na jejich činy dokonce ani nepříjde. Nicméně tam není žádný spor o to, zda jde nebo nejde o kriminální akt. Váš příklad je z jiného světa. Teď nevím, jak dlouho je účinný aktuální trestní zákon, ale mám posit, že asi deset let. Všechny případy, o kterých jsem se zmínil, jsou podstatně mladší, měly tedy být stíhány v době, kdy se staly. Za tu dobu nebyla, pokud vím, vedena ani žádná relevantní diskuse o množnosti aplikace trestního práva na tuto oblast. Pokud to někdy před řadou měsíců nicméně policie začala takto šetřit, její povinností bylo (policie má tuto povinnost i bez vnějšího podnětu) aplikovat stejný postup na další jí známé případy. Předpokládám, že policisté čtou noviny, takže jim případy, které zmiňuji, musely být známé.

0 0
možnosti
JS

V podstatě s Vámi, až na malý detail, souhlasím. Za politické činy by měli politici nést politickou odpovědnost, za trestné činy by měli politici nést trestní odpovědnost. Bohužel nebo bohudík o tom,  co je trestný čin nerozhodují politici, ale nezávislé soudy.

1 0
možnosti
TM

Souhlasím, klidně připišme do trestního zákoníku paragraf politická korupce, i když netuším, jak by vůbec mohl být postavený. Ale pokládám za nemožné, aby jednání, které bylo dvacet let tolerováno (jakkoliv se skřípěním zubů a jakkoliv je nemorální), bylo z ničeho nic pokládáno za trestný čin.

0 0
možnosti
FL

Karma. Měl jsem nejdřív radost že policie koná, ale to bychom nebyli v našem Čechystánu ... Jinak článek podobném duchu viz zde:

http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/tomas-haas.php?itemid=20448

0 0
možnosti
ZB

Karma, velmi výstižně napsáno.

2 0
možnosti
PH

přidávám se, začínám si být jistý, že vše bylo předem připraveno, ale asi se jim to trochu zvrtlo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 77
  • Celková karma 37,93
  • Průměrná čtenost 1800x
Před mnoha lety novinář, nyní ekonomický a mediální poradce.

Seznam rubrik