Dryml se nezměnil, zůstává stejným hulvátem

Senátora Vladimíra Drymla (ČSSD) zná širší veřejnost především kvůli shánění kompromitujících materiálů na svou kolegyni z ČSSD Hanu Orgoníkovou. Tato kauza nakonec skončila Drymlovým odvoláním jeho vlastními spolustraníky z funkce vicehejtmana a radního pro zdravotnictví Královehradeckého kraje, ale již se zcela zapomnělo na to, že pan Dryml zůstal senátorem.

Se zpožděním jsem se nedávno náhodou dostal k jednomu z mála jeho mediálních výstupů z poslední doby. Na serveru Medical Tribune s ním byl publikován rozhovor „Zdravotní sestra ministryní? Žijeme v Absurdistánu“, který mě znovu utvrdil v tom, že Vladimír Dryml zůstal stejným neomalencem a hulvátem, jakým býval před tím, než ho ČSSD mediálně „schovala“ po jeho skandálech z přelomu let 2008/2009.

Nerozhodl jsem se tento text napsat ze servility vůči své nadřízené, ale z čistého rozčílení, které u mě senátor Dryml svými slovy vyvolal. Nechci na tomto místě ani vyvracet všechny lži a polopravdy, kterých se senátor Dryml  v tomto rozhovoru dopustil. To by bylo takřka na stostránkovou knihu a navíc diskutovat s někým, kdo na racionální argumenty neslyší, ani nemá valný význam.

Na celém rozhovoru se senátorem Drymlem mě zaujala především jeho odpověď na otázku: „Jak hodnotíte paní ministryni Juráskovou?“. Senátor na ni odpověděl v duchu své pověsti neomalence a hulváta slovy:„Já jsem ze staré školy a kdyby mi někdo před pár lety řekl, že zdravotní  sestra se může stát ministryní zdravotnictví, tak bych ho považoval za blázna, ale v této zemi se dějí různé věci. Někteří moji zahraniční přátelé nás nazývají Absurdistánem, a já s nimi musím v určitých věcech jen souhlasit. O kvalitách paní ministryně Juráskové mám pochybnosti…“.

Musel jsem si Drymlovu odpověď přečíst několikrát, abych jí dokázal uvěřit. Snažil se v ní snad urazit paní ministryni, zdravotní sestry či obojí dohromady? Šlo snad pouze o nejapný žert? Nechci senátorovi Drymlovi křivdit, ale bohužel mám pocit, že svou odpověď myslel opravdu smrtelně vážně. Je už zkrátka takový…

Možná by ale před tím, než takovéto „zlé větičky“ začne vypouštět ze svých nevymáchaných úst, měl vědět, že Dana Jurásková působila před svým příchodem na ministerstvo v řadě manažerských funkcí ve zdravotnictví a disponuje titulem MBA z pražské VŠE. V minulosti například pracovala jako náměstkyně ředitele Thomayerovy nemocnice nebo jako ředitelka Všeobecné fakultní nemocnice. Byla také vedoucí Ústavu teorie a praxe ošetřovatelství 1. Lékařské fakulty UK. Ostatně celý životopis současné ministryně je k dispozici zde

Dryml svou ubohou odpovědí pouze dokázal, jak je to s jeho sociální inteligencí. Limitně se blíží nule. Zřejmě je mu dosavadní profesní kariéra Dany Juráskové málo. Nejhorší je ale skutečnost, s jakou lehkostí uráží všechny zdravotní sestry a troufám si tvrdit, že i všechny ženy. Pan senátor má totiž zřejmě jasno – ženská patří do kuchyně, tak ať se nedere na vyšší pozice. Ty jsou podle něho pouze pro vyvolené, jako je on sám a jeho stranický přítel Rath. Senátor Dryml tak spolu s hejtmano-poslancem Rathem tvoří skvělý tandem. Skvěle si rozumí, skvěle se doplňují. ČSSD je jistě ráda, že takovýmito zdravotnickými „odborníky“ disponuje.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Šnajdr | úterý 5.1.2010 14:12 | karma článku: 39,93 | přečteno: 3677x
  • Další články autora

Marek Šnajdr

Chameleon Rath

15.4.2010 v 13:40 | Karma: 33,18

Marek Šnajdr

Nechceme Paroubka prezidentem

15.3.2010 v 17:34 | Karma: 31,11