Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

Píšete, že jste do určité doby nevěděl, co je PODSTATA KŘESŤANSKÝCH VELIKONOC.

Viděl bych 2.

První, že jde o období, které slaví více-méně všechny kultury světa, slavení jara, toho, že opět poroste to, co nás uživí.

Druhá - ta ryze křesťanská - je naprosto nelogické tvrzení, že z trestu za naše hříchy není již 

- dle židovských (i jinde jiných) - nařízení 

příslušné verze bohů - dávat šamanům k podříznutí dobytek (či peníze) - a tím se vykoupit z fiktivního trestu za fiktivní prohřešky proti tomu, co příslušná varianta bohů nařídila dodržovat.

ale, že si žido-křesťanský bůh vtělil do lidského těla a místo dobytka nechal zabít - na pár hodin - to tělo.

Přičemž to tělo to vědělo předem, že je to jen na krátkou dobu.

Přičemž dle tezí o parametrech této verze bohů nás stvořil on, a stvořil tak i ty chyby, za něž jsme museli dříve platit šamanům a nyní si sám sobě bůh zaplatil dočasným utracením sebe sama.

Ergo se tak sám sebe potrestal za své chyby.Jak jsem již psal, geniálně to analogicky popsal český myslitel Jára da Cimrman ve formě trestání pedagoga pedagogem.

0 0
možnosti
Foto

Vážený Pane Raštico,

 bohužel musím opakovat, že zde kritizujete svoje představy o významu a výkladu Kristova Kříže a vzkříšení. Vaše představy ovšem neodpovídají skutečnému významu pojmů o kterých mluvíte. Nemám čas Vám zde něco vysvětlovat. O různých výkladech Kristova kříže píše  stručně a srozumitelně Miloslav Hájek v knize " Vím, komu jsem uvěřil" a to na str.49 -54. Určitě by tato kniha měla být k dispozici na nejbližší evangelické případně husitské faře. Celá ta kniha je věnována výkladu základních pojmů, u kterých většinou panuje zmatení.

0 0
možnosti
  • Počet článků 255
  • Celková karma 5,74
  • Průměrná čtenost 295x
Potulný kazatel, který je vděčný za každý aktivně prožitý den, snaží se dávat formám obsah, hledat cestu k smysluplnému životu.

Otec 5 dětí.

Seznam rubrik