Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Víte, pane faráři, ono to křesťanství vypadá tak nevinně, tak oduševněle... dokud člověk nezažije, jak funguje v terénu, ve skutečných lidských životech. 

 Několik mně velmi blízkých lidí se za mého života obrátilo na víru pravou, křesťanskou, evangelickou, a následky byly tak hrůzné, že bych to směle nazval rakovinou lidskosti. Od té doby považuji přesně ty biblické bláboly, které sem píšete, za vysloveně toxické, pokud se jimi někdo pokouší opravdu řídit. A velmi si vážím toho, že u nás v Čechách už dávno křesťanství ztratilo vliv, což je vidět i na nulovém ohlasu vašich článků. 

 Z mého pohledu křesťanství nabízí cestu k Bohu, spásu duše, mír a duśevní zdraví, podobně jako komunismus nabízí svobodu a prosperitu. A má i podobné výsledky - obvykle dosahuje pravého opaku. Nejvíc lidí na antidepresivech, které znám, je mezi křesťany.

0 0
možnosti
Foto

no taky znám dost lidí, v jejichž životech to, co se troufale nazývá křesťanství napáchalo příšernou paseku. Nejhorší jsou zlí zbožní lidé, od kterých jsem zažil to nejhorší v životě. Krista ukřižovali zbožní - jo to je pravda - ale stejně stojí to za to v Boha věřit,bibli číst -snad i právě proto, že je tolik omezenců, kteří ji zneužívají

Právě proto, že křesťanství ztratilo vliv, je možno ho svobodně studovat, vyznávat. Kdyby bylo mocné tak asi farář nejsem.

Nejvíce lidí na antidepresivech je mezi křesťany třeba i proto, že jsou to lidé vnímavý a přemýšlivý a proto přišli ke křesťanství. A ty antidepresiva by brali i bez něj.

Nulový ohlas?......Pokud jsem pár lidí včetně vás vyprovokoval k přemýšlení, tak je to úspěch.Jeden kolega řekl, že kvalita práce kazatele není měřitelná viditelnými výsledky.!R^;-);-D:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 255
  • Celková karma 5,74
  • Průměrná čtenost 295x
Potulný kazatel, který je vděčný za každý aktivně prožitý den, snaží se dávat formám obsah, hledat cestu k smysluplnému životu.

Otec 5 dětí.

Seznam rubrik