Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P55e46t95r 20B15u54r81i33a27n

15. 2. 2022 13:47

Souhlas, karma.

1 0
možnosti
Foto

J76a62n 10Š79i60k

15. 2. 2022 7:52

Z blogu a diskuze na iDNES se stalo panoptikum osob, jejichž životní náplní se stal zdravý a selský rozum a logika a zapomněli, že k analýzám, statistikám, odborným výkladům, prezentaci studií, atd. je, mimo těchto jistě důležitých součástí našeho života, to nejdůležitější vzdělání a celoživotní průběžné vzdělávání v oboru. Sociální sítě však na první místo postavily Vysokou školu života. Bude zajímavé, až tato pandemie skončí, na jaká témata se tato vlna odborníků vrhne, očekávám, že to budou mezinárodní vztahy (Rusko x Ukrajina) či energetická krize a její východiska. Rád bych s Vámi pane vedl odbornou polemiku, leč moje úroveň té Vaší nedosahuje, proto na rozdíl od Vás, tady nebudu blábolit a vytrhovat jednotlivosti z kontextu věcí a dějů. Svůj názor si proto ponechám. Hezký den

1 0
možnosti
PC

Na sociálních sítích se prezentují odborníci různých názorových postojů ke covidu, covidovým opatřením a k celé tzv. pandemii. Naši i zahraniční.

1 0
možnosti
Foto

Taková tu už jedna byla. Jmenovala se Bošková. A nedělala nic jiného, než že omamovala tento prostor čísly a porovnáváními se Švédskem a Švýcarskem. Přiboudlí novodobí disidenti ji nosili na rukou a v životě jim člověk nevysvětlil, že si statistikami můžete vycpávat kalhoty čepici i si je štosovat do lednice, ale je to pouze souhrn čísel. Fajn. A já se ptám, k čemu to je Vám a podobným nikoli v časech předvádění na skle, ale v REÁLU...opravdu. Když máte zcela jiné podmínky a taky hlavně zcela jiné ekonomické, meteriální i personální možnosti, s vizí, že VY to jako země nedáte. Takže nemelte nic o tom, jak je co poškozeno, protože dostat se ještě dál v oné řvané volnosti a svobodě...v životě se z toho nevyhrabeme aspoň tak, jak se to děje teď. Porovnávat země a nevidět jejich reálné možnosti a vědomí vedení země v soběstačnosti věc zvládnout je vždycky ukázkou zavřených futer do vyšších pater inteligence. Že to dělají média? No a? Nejsou filozofickým ústavem. Vy se můźete předvést a....to tedy bohužel.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den, přiznávám se tedy, že úplně nerozumím psanému slovu. tedy tomu Vašemu.

Statistika poskytuje téměř jako jediná údaje, které v otázce co se za poslední dva roky udělalo špatně jsou tím základním stavebním kamenem pro hledání správné odpovědi. Dehonestovat její význam svědčí o absenci snahy o objektivní posouzení skutečnosti, situace a zřejmě i neschopnosti se v informacích, které statistika poskytuje, orientovat.

A vy navrhujete vlastně co ? Nehodnotit, nediskutovat, nehledat východiska v budoucnosti, šoupat nohama, opakovat stejné chyby..? I to nejmenší dítě, když ho nějaký prožitek zabolí se poučí.

A svou formulací o "ukázce zavřených futer do vyšších pater inteligence" je něco, čím si absolventi humanitních oborů dokazují svoji nadřazenost místo použití věcných argumentů, které nejste schopni v konstruktivní debatě předložit ?

Z celého vašeho komentáře je zjevné, že logiku a kritické myšlení nahrazujete dogmaty absolventa filosofické fakulty. Zjevně proto, že se nehodí do Vašeho vnímání světa.

0 0
možnosti
JR

J53a93n 86R39á22ž

14. 2. 2022 19:58

Mne se zdá nejvíce relevantní statistika navýšení úmrtí v letech 2020/2021, oproti dlouhodobému průměru. To navýšení jde do desítek tisíc. Z logiky věci, že zde neřádil mor, horečka Dengue, či malárie, tak mi vychází, že za to navýšení úmrtí z pravděpodobnosti blízké jistotě, může SARS COV 2. A to jak primárně přímou nákazou covid virem, tak řadím jako důvod stejného počtu zbytečných úmrtí upřednostnění léčení Covid pacientů, kvůli čemuž se odkládaly léčebné zákroky jiných závažných onemocnění. Dále má rozhodně nezanedbatelný vliv na zvýšený počet zemřelých i stres , který u labilnějších spoluobčanů , zejména seniorů, potlačil jejich přirozenou imunitu a tím i zvýšil náchylnost k fatálnímu průběhu jejich život v jiné situaci přímo neohrožujících onemocnění.

Suma sumárum: Covid za výšená statistická čísla úmrtí v letech 2020/2021 přímo, či nepřímo může, což se okecat nedá!

PS. Dávat vinu za to, co zde v předmětné době dělo jen tehdejší vládě nebo naopak jen tehdejší opozici je nesmysl! Tím ovšem nechci ani naznačit, že by si neměli všichni co seděli v minulých letech v Parlamentu, a to bez bez výjimky, obrazně řečeno posypat hlavu popelem a národu se omluvit!

A nedá mi, abych nedodal, že takového komika ve funkci ministra zdravotnictví, jakým se Válek projevuje, si ani národ Švejkovského naturelu rozhodně nezaslouží.

1 0
možnosti
Foto

Pravdivý článek. Oběti kvůli zanedbání jiné péče, oběti (zbytečné) kvůli neléčení covidu a oběti v důsledku psychického stavu společnosti jsou velké. A žádné poučení, žádné důsledky, žádná sebereflexe politiků...... jako by ani tyto skutečnosti ani neexistovaly. A zase jen plány na restrikce :(....

7 3
možnosti
JD

- stejný civilizační okruh (genetika, společenské zřízení, úroveň vzdělanosti, zdravotnictví,..)

Tak to ani náhodou! Porovnávat se se Švédskem je zcela mimo mísu. Rv

1 4
možnosti
Foto

Myšleno to bylo tak, že s nimi máme více společného než se Zimbabwe..

2 0
možnosti
JL

Kdo za to může, že umřelo víc lidí? Záleží, na tom, kolik jim bylo let a na co umřeli. Pokud byli přestárlí a nemocní, může za to jejich věk a choroby.

0 0
možnosti
Foto

Tento příspěvek neměl být o hledání příčin úmrtnosti každého jednotlivého člověka.

Statistika mluví jasně - obrovský zásek v porovnání s předchozími roky.

A nic jiného než pandemie a způsob jakým byla řešena tady nebylo.

2 0
možnosti
  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 710x
Snažím se v tom, co se děje kolem nás vidět souvislosti, logiku a baví mne diskutovat nad společenskými a politickými tématy.

Sám sebe považuji za pragmatika, realistu.

Baví mne sport a cestování.

Seznam rubrik