Tofu Bolognese

Po přechodu na veganskou stravu jsem se nechtěl vzdát svého oblíbeného italského pokrmu. Trochu jsem jej tedy inovoval a výsledek je dokonce lepší než původní recept.

Tofu Bolognese

Ingredience (množství je orientační, lze upravit podle vlastní chuti):

- 1 balení uzeného tofu (může být i čistě bílé)

- 2 cibule

- 3 stroužky česneku

- 6 rajčat

- 1 paprika

- rajský protlak

- olivový olej

- olivy a kukuřice (dle chuti)

- sůl, pepř, bazalka

Na mírném ohni si na pánvi na olivovém oleji orestujeme cibulku, přidáme na kostičky nakrájené tofu a najemno nasekaný česnek). Po zhruba 5 minutách přidáme nakrájenou papriku, rajčata, olivy a kukuřici. Po zhruba 10 minutách přimícháme rajský protlak. Dochutíme solí, pepřem a bazalkou.

Autor: Marek Pleskač | úterý 23.7.2013 12:44 | karma článku: 8,68 | přečteno: 548x
  • Další články autora

Marek Pleskač

Test politické intelegence

20.1.2013 v 16:13 | Karma: 25,12

Marek Pleskač

Podivný předvolební průzkum

9.11.2012 v 15:21 | Karma: 30,24

Marek Pleskač

Dostaneme polskou facku?

15.6.2012 v 14:35 | Karma: 9,67