- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
. Kapr o Vánocích je navíc vystresovaný, protože je v sádce místo oblíbeného jezera, pak přenášený domů v různých stádiích leklosti, roztřeseným amatérem krutě zavražděný a jeho masu to vůbec nepřidá. Dříve předci na Vánoce jedli kapra, protože nic jiného jim nezbývalo. My už máme jiné možnosti, přesto minimálně jednou v roce kapra oddaně baštíme, protože kapr je v zemi české na rozdíl od jiných ryb průmyslová komodita. Na podzim se hromadně slovuje a hraje u toho muzika. Pak tráví smutný konec v rybích sádkách čekaje na smrt, kterou oslavujeme. Jsme na to zvyklí. Ale kapr má řídké a nezajímavé maso, které páchne rybinou. Jsem rybář celý život a kapra, byť má dost nad míru, pouštím. Jediného kapra, který mi chutnal, udělal v létě kámoš rybář Jura. Napřed ho pekl v troubě a potom ho krátce osmažil na otevřeném ohni. Jenže Jurovo umění odnáší čas a na prvních místech mého žebříčku je candát, okoun, štika a pstruh.
Další články autora |
Hálkova, Jihlava
4 999 000 Kč