Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Autor by měl psát raději pohádky. Tam totiž nevadí, když si o tom, o čem píše, vůbec nic nezjistí a jen přebírá laciné bláboly jiných.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Kdysi měli smysl, když sedláci dávali do honitby vlastní lesy. Dneska mi okupují les, neplatí mi nic a když se pes vrhne na srnku, polootrávenou řepkou, chtějí po mně 14.000,- Kč. Místo mozku mají láhev rumu a místo srdce guláš.

1 1
možnosti
RP

Je otázka, co máš místo mozku ty. Máš les, tudíž musíš být členem honebního společenstva, jehož vedení právě s těmi myslivci o těch věcech jedná a potom nechává členy honebního společenstva na schůzi odhlasovat a tím potvrdit.:-);-D

1 0
možnosti
MK

Něco pro pana Švadlenku:

Metodický pokyn orgánům státní správy pro redukci početních stavů spárkaté zvěře

Pokyn vyznívá tak, že myslivci kašlou na udržování vhodných početních stavů aže by bylo možné je k tomu donucovat i pokutami!

http://www.svetmyslivosti.cz/zpravy/metodicky-pokyn-organum-statni-spravy-pro-redukci-pocetnich-stavu-sparkate-zvere

0 0
možnosti

Pozoruhodná formulace je "chov spárkaté zvěře".

1 1
možnosti
MK

Připojuji ještě jeden dnešní článek k tématu -

Musíme založit zcela jiný les, než jaký doposud známe

https://ekolist.cz/cz/publicistika/nazory-a-komentare/jann-metzl-musime-zalozit-zcela-jiny-les-nez-jaky-doposud-zname

1 0
možnosti
Foto

A kolem lesů se k tomu přidávají zemědělské podniky. Opět se zcelují pole, mizí křovíčka a remízky. K tomu se ještě přidávají i ekoinkvizitoři. Mizí drobná zvěř, kdežto prosperuje zvěř černá, která svůj kus "práce" odvede.

Takže dnes nejmenší neblahý vliv na přírodu má paradoxně průmysl.

Abych nezapomněl na Státní lesy!

Co se týče mysliveckých spolků, tak se podívejme na jejich složení. V době normalizace mohl mít loveckou zbraň pouze člen KSČ nebo StB (otec ji musel po r. 1968 odevzdat a zůstala mu jen vzduchovka). Dnes jsou to titíž, ovšem v převleku za významné podnikatele, politiky a tak.

Obávám se, že autor má v podstatě pravdu, i když tu a tam se slušný myslivec přesto najde.

3 0
možnosti
DR

Naprostý souhlas. Bohužel zde platí to známé "po té Vaší válce už není v lese ani koroptvička".

U nás jim říkáme bouchalové, těch opravdových je tam tak 10%, zbytku nejde o nic jiného než jen něco střelit a pak se ožrat v hospodě.

3 3
možnosti
ZH

Pane Rozsívale, s čím vlastně souhlasíte ??? Vždyť v blogu je psáno, že zvěř je přemnožená, že jí nikdo nereguluje a vy píšete ,že myslivcům jde jenom o to, něco zastřelit. Tak s čím souhlasíte ?????

2 0
možnosti
DH

D47a16v59i68d 54H29o60r44á78k

27. 5. 2019 23:01

Souhlasím, v době honební sezóny jsem občas z těch ran které se ozývají v okolí mé rekreační nemovitosti nahluchlý a nedovolím si vystrčit nos.

A protože v okolí je hustý porost lístkových keříků tak si pravidelně a poměrně značně v té době přivydělávám sběrem a pozdějším prodejem lístkových oříšků. Ale o vyšší zisky mě každoročně připravují škůdci a to především, jak na Slovensku říkají "drevokocůry", kteří mi těchto žádaných plodů pokradou co mohou. A myslivci, zejména ti dobrovolní, se honí za zajíci, divočáky, srnčí zvěří, ale tyto potvory, které byly ve středověku a dobách krizí zvlášť žádanou pochoutkou nechávají snad záměrně proto aby mi škodily, zcela bez povšimnutí.

1 1
možnosti
IH

Nejsem zastánce myslivců, ale váš výpotek nemá hlavu ani patu.

7 0
možnosti
Foto

Je vidět, že o myslivosti a myslivcích nevíte vůbec nic.

8 0
možnosti
Foto

zdaleka ne za všechny myslivce, bych dal ruku do ohně

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.