Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PC

Nezlobte se, ale už ten nadpis mě zdvihl ze židle. A ten závěr o návrhu zákázat prodej volného pečiva - to byla perla celého Vašeho blogu.Rv

Vy budete asi z těch, kteří by jen zakazovali, přikazovali a trestali, že? 8-o

5 0
možnosti
Foto

To je jen reakce na ty, kteří si bezohledně dělají, co chtějí, a škodí tím ostatním, kteří jim pod podobnými demagogiemi jen slušně ustupují. Nebojte, nic se jim nestane. Doba i společnost jim přejí. :-)

0 0
možnosti
DH

D32a41v58i30d 12H31o37r36á78k

15. 9. 2020 17:31

Já své finanční prostředky hodlám i nadále vynakládat jen za kvalitní produkty.

A jak jinak mám zjistit že pečivo, zejména zmíněné rohlíky jsou odpovídající mým potřebám?

Pohledem si sice vizuálně vyhodnotím, zda je na nich mému vkusu odpovídající vrstva soli či máku, popřípadě i kmínu. Ale obsluha je zpravidla vysype z přepravky tak, že né u všech je tato horní část na první pohled viditelná. A tak si je nakupující musí sám otočit, aby si mohl udělat vizuální přehled a v případě většího množství je potřeba i prozkoumat, zda v dolních vrstvách nejsou přece jenom ukryty kvalitněji vyrobené a upečené.

Ale vizuální dojem není zdaleka vše!

Pouhým pohledem nezjistíte, zda nejsou tzv. "gumové". To se nechá zjistit pouze důkladným prohmatáním mezi prsty, zda je u rohlíku, či housky materiální kompozice po celé délce či objemu stejně kvalitní. A zdůrazňuji, že za léta co pečivo nakupuji, jsem zjistil že hmatová citlivost omezuje i tak, dalo by se říci zanedbatelná situace kdy si navléknete igelitové rukavičky, které jsou v současné době ve všech prodejnách. A to nemluvím o mikroténových sáčcích, které citlivost, pokud je máte na ruce neuvěřitelně zkreslují.

A za léta praxe z nákupu pečiva jsem zjistil, že pokud nakupuji pravidelně pro svou domácnost 5-6 rohlíků, musím se takto probrat množstvím zhruba 20 až 25 kusů, abych si byl jist, že si z prodejny skutečně odnáším pečivo které jak esteticky, tak kvalitou odpovídá mým požadavkům.

P.S.

A něco tak odporného, co se snad ani rohlíkem nazvat nedá, a co je na ilustračním obrázku připojeném u Vašeho Blogu bych rozhodně ani v množství jednoho kusu nikdy nezakoupil.

1 2
možnosti
VK

pokud vážně šaháte na rohlíky z vašeho sobeckého zájmu nehledě na základní hygienická pravidla a na pravidla slušnosti, jste naprosté čuně a článek je určen přesně pro vás!

0 0
možnosti
JV

J80i22r66i 58V69r12a13b15e52c

15. 9. 2020 13:31

To je kazdopadne proti Evropskym predpisum, ten kseft maji zavrit ! EU

1 0
možnosti
OF

Buďme rádi, že máme co ohmatávat. Vše se časem zlepší. A co mají říkat Poláci?

V Polsku byl alkohol kdysi levný, ale takový běžný alkoholik propil výplatu za týden

a pak hledal štěstí na nádraží v cisternách s lihem. Často tam nebyl alkohol ale metylalkohol, a pak hlásili v televizi kolik lidí zemřelo, a kolik osleplo, a ať už nikdo ten metylalkohol nepije. Bylo to v televizi dost často.Dnes už alkohol v Polsku drahý

a tak nějakou dobu pili Poláci český metylalkohol. A byly i doby, kdy v Polsku nebylo

maso, nebo nebyl cukr..... a Gotta tam zavřeli,poněvadž zpíval :kávu si osladím,

Oooooooo..jak je v Česku dobře. A ty rohlíky ? Já je nejím, jím jen žitný chléb.Ale budu o tom přemýšlet. .......To jsem zase napsal blbost. Zdeněk Matuška si zase bude myslet ,že jsem požil.;-D

1 0
možnosti
ZS

A nenapadlo vás mu to říci - Pane, buďte tak laskav a neohmatávejte všechno pečivo! Já s tím totiž problém nemám, když se někdo přehrabuje v rohlíkách, tak mu to klidně a vší slušnosti, řeknu, ať to nedělá, že to je pro někoho eklhaft. Ve většině případů ten někdo zrudne a omluví se. A těch několik "bojovníků za lidská, hlavně svá práva" zpacifikují ostatní zákazníci, kteří se najednou (sami by asi nezačali) přidají.

1 0
možnosti
MK

To jsem mu řekl a ještě jsem mu podal rukavici.

0 0
možnosti
MB

U nás v Lidlu vypadávají rohlíky po kusech a v pekárně je bere do rukavic prodavačka. Takže - jak kde.

1 0
možnosti
IL

I38v39a24n42a 69L54a77n37c64e

15. 9. 2020 12:27

V Americe na jihu, kde ziji, mame pecivo pouze balene a podle mne i nechutne. Rada vzpominam na rohlicky a housticky se soli z Cech[>-]. Jeste jsem se chtela zminit, prekvapila mne zminka o madlech na pojizdnych kosicich,? on kosiky nikdo pred pouzitim nedezinfikuje? Tady se kosiky stale dezinfikuji, cely den, z parkoviste privezou nakupni kosiky a hromadne je strikaji dezinfekci a jeste pred tim, nez zakaznikovi kosik preda, tak utre madlo s desinfekci. 8-o

2 0
možnosti
Foto

To víte, u nás nejsou lidi. Tedy pokud jde o práci, jak se něco rozdává tak je lidí dost;-)

3 0
možnosti
JM

No jo, ale balené pečivo se nedá, to je plasto - kyselá hmota. Pak je možnost vlastní výroby. To zas ale člověk zabije spoustu času.

2 0
možnosti
Foto

Ale ten titulek adresujte šéfovi supermarketu, když tem ten čuník nedá kleštičky na pečivo.

7 1
možnosti
ZS

Většinou tam kleštičky jsou, ale použít je, to už je asi nadlidský výkon.

0 0
možnosti
ND

Hehehehe, zase ti Češi :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1555x
48let, zaměstnanec a otec dvou dětí.