Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

joserpor

2. 9. 2012 21:21
Restituce se skládají z vrácení

nemovitého majetku a náhrady za majetek, který nelze vrátit.

Nemovitý majetek jsou : polorozpadlé stavby, které rozhodně negenerují zisk, ale naopak váda či církev do nich vráží peníze,   pole, které generují zisk, ale pro nájemce, jsou všechny pronajaté, zda nájemci platí státu daň ze zisku, to by asi nejen mě zajímalo,  lesy , ty generují zisk pro stát, ale na druhé straně, stát platí příslušníky církví.

Finanční náhrada, spočítejte si to (úloha pro žáka 6. třídy základní  školy) znamená zatížení i s úroky a inflací Kč 210,., opakuj,i dvěstědeset Kč za rok na jednoho obyvatele - to je zbídačování národa, že.

.

Ovšem podstatné je, že restituce jsou zástupný problém vyjadřující nenávist diskutujících vůči katolické církvi, až to někdy přijde úplně iracionální.Četl jsem, diskutující si připravuje konopný provaz, defenestrace, zničení a pod. Ptám se proč ?, že katolická církev upálila J. Husa ?, od r. 1970 do 1980 bylo v ČSSR zavražděno 5 milionů dětí - potratů a všem je to lhostejné.

1 0
možnosti
MM

venenum

2. 9. 2012 18:56
Vy byste chtěl do hospicu?

Umírat v cizím prostředí, daleko od svých blízkých ?

Jediné přání našeho dědečka bylo vrátit se domů, ještě jednou ucítit tu známou vůni.

Víte o lidech, jejich duších a přáních ještě zatraceně málo

;-)

4 0
možnosti
PP

Marbot

2. 9. 2012 18:11
Jako sklanímu, zarytému a

až militantnímu ateistovi se mi chce s Vámi do krve nesouhlasit, ale opak je pravdou - jsem pro církevní restituce všemi deseti, ne kvůli jejich hospicům, ne kvůli zpochybňování opbrovských nepravostí, kterých se, zejména katolická, církev v minulosti dopustila, ne kvůli tomu, že bych si myslel, že k aktivitám (zejména chritativním) církvemi provozovaným by neexistovala plnohodnotná alternativa, ale kvůli obyčejné lidské slušnosti a spravedlnosti, že co bylo ukradeno, má být vráceno - třeba se ztrátami, ale přece vráceno...A kdyby komunisti ukradli myslivcům, hasičům nebo folklórnímu souboru jejich statky v prospěcch tehdejšího "státu", stejně se to má vrátit a nemusím být ani náznakem podporovatelem nebo členem těchto obskurních spolků..

0 0
možnosti
MM

venenum

2. 9. 2012 18:57
Re: Jako sklanímu, zarytému a

militantní ateista ? co to je ? oxymoron ?

1 0
možnosti
P

pesimistafurt

2. 9. 2012 17:35
naprostý souhlas s autorem;

kouknul jsem na diskuzi - jistým lidem, co ze sebe dělají hlupáky,nelze nic vysvětlit

1 0
možnosti
V

villík

2. 9. 2012 17:57
Naprostý nesouhlas s autorem !

:-/

0 0
možnosti

jrc

2. 9. 2012 17:10
I slza mi ukápla ...

Kdo ty slavné sestřičky hospicu platí?

Stát, obce, či církve, které platí stát?

Podle předchozího příspěvku, asi ti co na to mají!;-D

6 0
možnosti
MM

venenum

2. 9. 2012 19:01
Re: I slza mi ukápla ...

každý ve svém životě potřebuje uplatnění, alespoň nějaké.

.

Ženy jsou stvořeny k péči o potomstvo.

.

Pokud žádné nemají, buď tuto svou potřebu potlačí a věnují se třeba byznysu  (ty dominantní), nebo holt pečují o někoho jiného (ty méně dominantní až pasivní). Se všemi pozitivy i negativy s tím souvisejícími (podle toho ta péče pak vypadá).

1 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2012 14:42
Pro SID09

Už musím běžet, tak je na závěr. Občas se tu s vámi setkávám a musím říci, že s vámi dost často i souhlasím. To, že spolu dnes nesouhlasíme, je celkem vedlejší.. Co mne ale dnes opravdu mrzí je váš přístup k diskusi - připadá mi arogatní a neférový (ani ne tak vůči mně, jako k jiným). V uvedených diskusích má málokdo stoprocentně pravdu a málokdo stoprocentně ne. Už proto má smysl svá stanoviska trpělivě vysvětlovat, brát argumenty druhých. Připadá mi poněkud nepatřičné někomu nadávat, odkazovat ho na jakési blíže neurčené "prostudování", cpát do každé repliky smajlíky, bagatelizovat a zamlčovat věci co se nehodí. To pak vede k jakémusi ping-pongu, který ani jedna strana vyhrát nemůže a který není pro ostatní ani moc zajímavý. Tak se tu mějte.

3 0
možnosti
ZK

SID09

2. 9. 2012 14:49
Re: Pro SID09

Já jsem celkem tichý a zakřiknutý dědoušek. Pokud ale někdo začne arogantně vystupovat, také zvýším hlas a přidám na důrazu. Možná jste si všiml, že na rozdíl od mých kritiků často přidám přesnou citaci zákona, či link - i když připouštím, že nechám kritika nejprve trochu "vyšťavit". Víte, ono donekonečna vysvětlovat a omílat argumenty tomu, kdo, nehodlá jasný argument uznat, je někdy trochu vysilující. Smajlíky jsou pouze k snadné orientaci - tím se nezabývejte. Věřím ale, že diskuze pro nezainteresované nemusí být zajimavá, zejména pokud se tam omílají stále stejná a 100 x již vyřčená fakta a nepodložená obvinění. ;-)!!

4 0
možnosti

furtkecal

2. 9. 2012 14:05
motat do sebe restituce a hospice ?

??8-o

1 0
možnosti
N

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

2. 9. 2012 13:45
TREFA - KARMA - DEKUJI

R^

2 0
možnosti
K

klobouk.emanuel

2. 9. 2012 13:53
Re: TREFA - KARMA - DEKUJI

Líbám lemroucha...

0 0
možnosti
MB

buxus

2. 9. 2012 13:44
Doporučuji si přečít tohle

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/z-domova/pravnik-hradu-restituce-nebezpecne-jak-lisabon/

Dotyčný právník nemusí mít pravdu ve všem, ale tohle jsou otázky, které vzbuzují závažné pochyby. A pokud víte, jak "kvalitní" zákony je naše politická scéna schopná vytvářet. A na tyhle otázky se jaksi vládě odpovídat nechce, jen se vede vysvětlování  ve stylu "bilboardových" hesel "že ukradené musí být vrácené". Autor tohoto blogu evidentně podlehl této propagandě a jedná stejně jako naše vláda - nic nevysvětlovat a namísto toho předkládat emotivní a nevěcné argumenty - viz hospic.

3 0
možnosti