Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Pálení fosilních paliv je velký problém, je to energie, kterou nám posílá příroda ze vzdálené minulosti, z doby karbonu a permu,jury a křídy, kde se uložila sluneční energie. Tudíž i uhelky vyrábí fakticky ze sluneční energie. ;-)

Problém je, že po milióny let ukládanou energii vyzáříme v podstatě za okamžik. Co se stane nikdo neví, vše jsou jen dohady a v lepším případě matematické modely. Jedno je jasné, příroda si svoji rovnováhu vždy najde a netrápí ji, zda u toho bude nějaký člověk.

Blbci a sobci mají strategii po mě potopa, až budou v penále tak je příroda trápit nebude. Ostatní hledají řešení, okamžitá změna není možná, totální rozvrat hodnot by mohl vést k sebezničení lidstva a pak bychom si nepomohli, že.

Postupná změna je dobré řešení, jen se na to nabalují spekulanti, dezinformátoři, emoce a ostatní balast, ale nejhorší jsou investoři, snaží se pošoupnout kormidlo směrem k sobě. Energetická lobby má nyní výrazně navrch a upřímně posun je to celkově velmi malý. Každá generace nadává, jak to měla těžké, když čelila revolucím, válkám, vůdcům a pod., my čelíme přírodě stále s ní bojujeme, vyhlásili jsme jí válku, a to se vracím na začátek, no bohužel.

Zajímavé je, že co jsem napsal všichni víme, nebo aspoň tušíme, jen když dojde na konkrétní jeden menší problém, někteří z nás se chovají úplně opačně, jó blbci a sobci.

P.S.: Největší znečišťovatel je lodní doprava, víte z hlavy na co jezdí tankery, jakou asi mají spotřebu a jak se upravuje balastní zátěž? Tenhle obrovský špinavý byznys vlastní dohromady asi 6 rodin. Schůzkou u piva se dá vyřešit cca polovina znečištění země, jenže hledáte blbce a sobce mezi sebou a to je chyba. Hledat se musí mezi těmito nedotknutelnými a jestli nevíte, kdo vám dá na ně telefon, tak se optejte na vedení Greenpeace, ochotně (asi) vám kamarády představí.

3 0
možnosti
KV

Je ovšem třeba si uvědomit řády té uvolněné energie. Množství uhlíku uložené ve "fosilních palivech" je oproti celkovému množství uhlíku na Zemi zcela marginální procento. Ano, přírodě je to v podstatě jedno, on život si své místo našel. Přizpůsobil se, nebo vyhynul.

V podstatě souhlasím, chováme se k přírodě hanebně ale zrovna případ CO2 bych do toho příliš nezatahoval. Protože právě případ boje proti tomu zlému plynu je klasická ukázka toho co píšete, tedy lobbingu určitých skupin.

S přírodou se vyhrát nedá, dá se jen přizpůsobit, nebo vyhynout.

Celý boj proti "globální změně klimatu" je jen konstrukt. Politický, ekonomický, sociální, sloužící jen a pouze k prosazení zájmů, třeba zrovna těch skupin o kterých píšete.

2 0
možnosti
Foto

Kdyby pan autor dával pozor ve škole při fyzice a jiných vědách, věděl by, že výfukové zplodiny z aut ohřívají vzduch na velké ploše, což má na počasí vliv. Zatímco kouř z uhelné elektrárny jej zahřívá pouze lokálně, totéž jaderka.

Dále: současná auta jsou hlučná, zvukové vlny rozechvívají vzduch a tak dochází ke kolizím mezi jednotlivými proudy vzduchu, e-auta jsou tichá!

Kdyby ovšem proti tornádu postavili pana autora, který by mu četl svůj článek, bylo by s ním rázem ámen. Že to nikoho nenapadlo. ;-D

2 3
možnosti
JP

J79i37r76i 38P61i85l25n44y

23. 7. 2021 10:34

On tam byl dosazen, nikoliv zvolen právě z těchto důvodů, aby plnil zadání svých vodičů, ne voličů.

6 0
možnosti
VV

U vas se pane Pilny poslanci dosazujei? Tak to se nedivim, ze tam mate to, co tam mate.

2 0
možnosti
PS

To není jak za komunistů je to stejné. Komunista do vyšších funkcí vždy postavil figurku někoho hloupého snadno manipulovatelného. Někoho kdo bude tvrdit nesmysl a nebude ani vědět že jen plní zadán vyšších zájmů (viz Jakeš nebo Husák). A co EU kde najdeme postavičky jako Ursula co defacto zničila bundeswehr před ní tam byl opilec Juncker. A to nejsou pomluvy hate speech a manipulace to je naprosto přesně doložené. Poručíme větru dešti to bylo heslo komunistů. Pořád je to málo?

V pátek 4. května byla v německém Trieru odhalena socha Karla Marxe k 200. výročí jeho narození v tomto městě. Této veselice se zúčastnil taktéž předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker.

8 0
možnosti
Foto

Ovšem tu sochu věnovala Čína (PRC). Zkuste takový dárek odmítnout. ;-D

1 0
možnosti