Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

beda24

29. 8. 2010 19:11
VB

kolik zaplatil pan ministr pokutu, když jel autem bez SPZ. normálnímu člověku by za to vzali řidičák.

to co pan VB předvádí je populizmus a diletanství.

zajímavé je, že zdejší diskutující jsou schopni odjinut vypíchnout pouze tu věc co se jim hodí. třeba ve švícarsku mají obecné referendum, nebo v německu neomezenou rychlost a u nás nemáme nic jen všehoschopné populisty

0 0
možnosti
S

simsII

29. 8. 2010 22:29
Re: VB

Snad Švýcarsku ;-€

0 0
možnosti
T

Tregold

29. 8. 2010 13:37
No dle příjmu to bude složité ale šlo by to dle ceny auta

Např. v USA se přihlíží u závažnějších pokut k ceně automobilu a tento je zabaven do uhrazení a platí to i pro auta zapůjčená. U firemního vozu podepisuje přebírající zaměstnanec, že v případě porušení zákona ponese veškeré důsledky a případné zabavení vozu může firma vymáhat po něm - navíc většinou pojistka u firemního auta standardně má klauzuli,že platí pouze pokud nebyl porušen zákon.

Stejně tak by bylo dobré zavést už navrhované opatření, že zákonné zdravotní pojištění se nebude vztahovat na úrazy způsobené porušením zákona (tedy ten kdo zaviní nehodu bude si platit léčení sám).

Brzo by ubylo silničních pirátů, neboť by došlo k jejich ekonomické likvidaci.

0 0
možnosti
ZK

SID09

29. 8. 2010 14:28
Re: No dle příjmu to bude složité ale šlo by to dle ceny auta

Neřešte to, co mají řešet druzí. Když zná příslušný oprávněný státní zaměstnanec  jméno, příjmení....... a rodné číslo, má váš příjem do 32 sekund od zapsání do požadavků.  Konec konců body vám nebere policajt, ale podobný úředník jak jsem popsal, kterýmu policajt pošle záznam o vašem dopravnáím přestupku.;-)!!!!

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

29. 8. 2010 12:07
Co je a co neni populismus. Nesmite tem novinarum take

vsechno verit mlady muzi. :-)

  Kdyz napr nejaka strana slibi nejake socialni skupine extra vyhody (penize) - to je cisty populismus, (napr. 13 duchody). Kdyz by ale rekla: "pokud budou splneny takove a takove vysledky v HDP", uz to nemusi byt populismus.

  Kdyz nejaka strana slibi boj s korupci - to muze byt populismus kdyz to pak nesplni, ale  v myslence samotne nedochazi ke zvyhodnovani nejake socialni skupiny.

      Kdyz Barta chce, aby trest/pokuta bolel kazdeho ridice stejne - tak to mozna neni ani mozne (kvuli odporu ostatnich), a urcite to nepujde dokonale - ale myslenka samotna rozhodne neni populisticka, naopak - je vysostne spravedliva pro vsechny.

0 0
možnosti
FP

Feher Pal

29. 8. 2010 13:17
Re: Co je a co neni populismus. Nesmite tem novinarum take

Navíc to ani nejsou "Bártovy pokuty", jak ten hoch píše v nadpise - něco takového třeba ve Finsku normálně funguje už řadu let, čili nic nového a nevyzkoušeného. Ovšem u nás, kde je zvykem jen nadávat a ze svých průšvihů se vylhávat, je to něco těžko stravitelného.

0 0
možnosti
-

-zebra-

29. 8. 2010 11:27
podle meho je v poradku

aby clovek zaplatil na pokute treba 20% svych mesicnich prijmu. Kdyz ma nekdo duchod 10 000, tak ho to vyjde na 2000. Kdyz nekdo vydeleva 100 000, tak zaplati 20 000. Jo a pro studenty? Podobny model jako v Nemecku - u mladych lidi je pojistka 5x drazsi, protoze statisticky pachaji nejvic nehod. Za kazdy odjety rok bez nehody se pojistky snizi o urcita procenta. Pokud nekdo jezdi dlouhodobe bez nehody, tak se dostane i pod tech 100%

0 0
možnosti
KSD

krokodýlův smrdutý dech

29. 8. 2010 11:14
Mladý muži,

pokud považujete za buzeraci to, že "chtěli vidět papíry od auta, které bylo na první pohled v pořádku a staré maximálně 2 roky", pak vás mohu ujistit, že spousta kradených aut je na první pohled v pořádku a zánovních. Buzerace by to mohla být, pokud by chtěli vidět obsah lékárničky, která na první pohled "smrdí novotou", je zatavena v celofánu a cedulka hlásá, že obsah odpovídá nejnovějšímu zákonu či vyhlášce. Ale to, že chtějí předložit doklady, které jsou předepsané pro provoz vozidla, je naprosto nejzákladnější kontrola. Je podle vás buzerací, že chtějí vidět řidičský průkaz?

0 0
možnosti
MM

Cejky

29. 8. 2010 11:43
Re: Mladý muži,

Ukradl jsem auto i s půlkou rodiny, co? Juchůůůůůů. To jsem vážně borec. Navíc jestli je auto kradené lze poznat podle SPZ a nemusí se prošustrovat každý papír o autě + vážně jsem někde četl že mi mají dát pokaždé dýchnout a zatím se mi to nikdy nestalo.

A to, že jsou zalezlí u značky s počátkem obce je co? Poněkud přehnaně důsledné vymáhání dodržování rychlost na to, že většinou neplní ani to, co jim přikazuje zákon.

0 0
možnosti
M

mff-59

29. 8. 2010 11:14
No ja nevim.

Svycari jsou tedy TAKY populiste?

Ale zase to tam uspesne funguje. Dokonce o trestu nerozhoduje policie, ale soud u ktereho je policie v pozici jedne strany. Vy se u soudu muzete branit. A nerozhoduje o tom urednik, ale SOUDCE.

Kdo chce, hleda zpusoby, kdo nechce, hleda vymluvy. ;-)

Ja bych byl malinko opatrnejsi ve vasich nazorech, autore. Pokud bychom vyrazili zase na "treti cestu", chapal bych vase zdeseni, pokud se chceme vydat cestou Svycarska a nebo Finska, ptejme se, jake s tim ONI maji potize a co nam brani jit podobnou cestou, jako zvolili tam.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

29. 8. 2010 11:07
Aaaaaaa další mladý kapitalista se řadí do

pravicového stáda alá Czech. Nemusím naše politiky vůbec.Ale udělejte dopravní kiks v rozvinutější civilizaci. V "normálním" Fordu vám vyměří menší pokutu než ve Ferrari. Důležité je jedno.Když nemáte peníze seberou Vám auto ať už jezdíte ve Fordu či Ferrari. A důležité je druhé, že před soudem Vám hrozí úplně stejné jednání a úplně stejný trest, ať už jezdíte ve Fordu K či Ferrari.To si uvědomte mladíče. U nás to není...

0 0
možnosti
T

Tecumtha

29. 8. 2010 11:09
Re: Aaaaaaa další mladý kapitalista se řadí do

přesnéR^

0 0
možnosti
VT

čirokéz

29. 8. 2010 10:55
Napad

Nepripada mi to jako spatny napad. Navic, neni potreba vymyslet jiz vymyslene. At Barta vysle do FIN a SUI nejaky tym expertu at se tam poradi jak na to.

0 0
možnosti
RK

semelik

29. 8. 2010 10:52
já osobně jsem ten první odstavec pochopil hned napoprvé

ale zřejmě počítáte i s méně chápavými čtenáři.

0 0
možnosti
JR

Jiri_Rohan

29. 8. 2010 10:26
Souhlasím

Zcela s vámi souhlasím. Ten Bártův návrh je populistacká blbost. Stačí jen dbát na dodržování současných zákonů, a když někdo udělá pár větších přestupků, a získá tak dvanáct a víc bodů, okamžitě mu sebrat řidičák bez ohledu na to, jestli ty přestupky udělal v Trabantu nebo ve Ferrari. Tomu říkám spravedlnost. Všem měřit stejným metrem.

0 0
možnosti
T

Tecumtha

29. 8. 2010 10:35
Re: Souhlasím

ok - takže to otočíme : Když někdo s platem 15000 má zaplatit 3000 kč pokuty - tedy 20% svého platu,v čem  je uplatňována rovnost před zákonem, když stejnou pokutu má zaplatit někdo s příjmem 300 000 měsíčně - pro kterého je to 1% z platu ? Kdo z těch dvou bude po takové zkušenosti spíše jezdit slušněji ?

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Jsem bývalý student osmiletého gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm a současný student VUT FIT v Brně na rok zaměstnán v CERN. Čas od času cítím potřebu vyjádřit se k nějaké společenské, kulturní, politické, či technické otázce a tak napíši na dané téma text, kde se snažím prezentovat svůj pohled na věc a problém většinou rozeberu z více úhlů pohledu.

Seznam rubrik