Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tom715

6. 8. 2010 12:49
Precetl jsem az dokonce

Nekolik podivnych nepresnosti jsem nalezl v clanku, ktere maji charakter antireklamy. Linux sice neni primarne klikaci system, nicmene neni problem si z nej klikaci udelat. Treba Ubuntu, nebo vami zminovana Mandriva mi prijdou dost klikaci. Pokud vsechno funguuje, tak je 100% klikaci.:) Pokud ne, tak je vetsinou jednodussi aplikovat reseni z prikazove radky nez klikanim.

Treti odstavec je opravdu kriticky, nebot vsechny socialni zalezitosi lze snadno odinstalovat. Navic presun tlacitek na liste zpatky doprava lze po precteni navodu udelat otevrenim kosole, a pomoci CtrlC, CtvrV, (popripade dokonce jenom mysi, oznacenim a klinutim koleckem). Nic sloziteho. Jestli se vam nechtelo toto, tak je nekde neco spatne.

Univerzalni klikaci navod se sice najit neda, nicmene najit klikaci navod pro konkretni distrubuci prece neni problem (pokud teda ta distrubuce ma nejake klikaci reseni). Ad bootovani a GRUB. Treba v Mandrive neni treba specialne nastavovat nic, staci naklikat pri isntalaci.

0 0
možnosti

Tom715

6. 8. 2010 13:02
Re: Precetl jsem az dokonce

Ad GRUB podruhe. Na tom foru vam radili navod pro "stary" GRUB, nova Ubuntu maji novy GRUB2, kde se nastaveni meni jinak. Prehledny navod je na ubuntackem wiki. Zalezi, jestli jste pri dotazu na GRUB psal, jakou mate verzi systemu, jestli jo (jakoze asi jo), tak ani tak neni problem napsat na foru, ze ten soubor nechcete editovat, kdyz je tam napsane, at neni editovan.

Ad restarty. Restart systemu neni nutny skoto nikdy, vetsinou staci restartovat Xserver, nebo danou sluzbu, jejiz nastaveni se zmenilo.

Podobnych nepresnosti a negativni reklamy v clanku vic, tak se nedivim, ze to nekdo nedocetl.

Doporucuji u clanku zmenit vetu "Pokud si nejste nejsi a nemáte svá data zálohovaná, raději se koukněte na instalační návody výrobce." Na "Pokud si nejste nejsi a nemáte svá data zálohovaná, tak si je zálohujte a koukněte se na instalační návod."

A ctete treba abclinuxu.cz, root.cz, dozvite se tam zajimave a obcas i uzitecne veci.

0 0
možnosti

persona-non-grata

6. 8. 2010 0:01
Hezká antireklama.

Ale pracuj na sobě. Vydržel jsem až po třetí odstavec ;-)

0 0
možnosti

Cejky

6. 8. 2010 9:11
Re: Hezká antireklama.

Antireklama na co? Nebylo by lepší si přečíst první celý text?

0 0
možnosti

smějící se bestie

5. 8. 2010 22:36
***

Anžto mám jen 2.5 AMD tak jsem přešel na Ubuntu a maká to dobře. Zatím jsem vše nastavil klikáním. Pohoda. XP jsem nechal na hry.

0 0
možnosti

Soros

5. 8. 2010 21:52
Ano, ano

Dobře osvětleno. Musím se vyjádřit k části, kde jsou popisováni chlapci z fóra jednotlivých distribucí Linuxu. Kromě jiných v článku popsaných nevýhod Linuxu mu medvědí službu dělají týpci, kteří odpovídají na fórech. Jestli se chcete nechat urazit a stejně se nic nedozvědět, jste na dobré cestě. Takové byly mé zkušenosti na fóru Ubuntu před třemi roky a zřejmě se nic nezměnilo, jak píše autor článku.

0 0
možnosti

Majklova_proxy

6. 8. 2010 13:43
Re: Ano, ano

Asi jak kde, specialne na foru MINTu jsem vzdycky obdrzel bezva servis, dokonce i v pripade, kdy chyba byla (mam dualboot) v oknech.

0 0
možnosti

s-s-in

5. 8. 2010 21:41
nejsem linuxák

jen si s ním trochu hraju... a je pár věcí které jste napsal se kterými nemohu souhlasit, například ony pověstné restarty, těch je opravdu v linuxu potřeba řádově méně než ve windows, velmi velké množství windowsího softwaru po Vás po instalaci chce restart počítače a to se mi u linuxu nestalo... další věcí je ten výkon, já mám zkušenosti že windows na stejném pc samy o sobě žerou víc času procesoru a paměti aniž by na nich cokoli běželo než linux (pamatuji na dobu kdy mi PC PII 500MHz pod windows (2000) korektně nepřehrálo filmy v divx, zkusil jsem tedy linux a kupodivu mi filmy běžely bez problémů)

ale jinak dobrý článek :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Jsem bývalý student osmiletého gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm a současný student VUT FIT v Brně na rok zaměstnán v CERN. Čas od času cítím potřebu vyjádřit se k nějaké společenské, kulturní, politické, či technické otázce a tak napíši na dané téma text, kde se snažím prezentovat svůj pohled na věc a problém většinou rozeberu z více úhlů pohledu.

Seznam rubrik