Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Zajímalo by mne kolik v CERNu pracuje "obyčejných lidí" tedy takových jimiž se zaklínají socani a odboráři (tedy taky de facto socani)?

0 0
možnosti
MM

Zajímavá otázka.A odpověď na ní je: „to záleží, na jaká čísla se díváme“ a kdo to jsou „obyčejnílidé“. S CERN spolupracují lidé z půlky světa a záleží, koho všechno docelého balíku lidí počítáme.

Nicméně abychalespoň nějak odpověděl, tak přibližně 10% jsou fyzici a 40% Scientific & Eng.Work. Tedy přibližně polovina lidí dělá nějakou vědeckou/vysoce kvalifikovanoučinnost. Technical work a Manual work je zhruba 30%. A zbytek 10+% je většinounějaká forma administrativní činnosti.

Přesné statistikyza rok 2013 jsou v dokumentovém skladu CERN:

https://cds.cern.ch/record/1703227/files/CERN-HR-STAFF-STAT-2013.pdf

1 0
možnosti
Foto

J46a55k41u61b 33R51o74t57h

1. 4. 2015 10:50

R^Vám palec nahoru za práci v CERNu a podotek: Marně mašíblům vysvětlovat a předkládat relevantní fakta. Jste čaroděj, ba přímo černokněžník, chcete zničit svět a basta.;-)

3 0
možnosti
Foto

Jak vidím, soustředil jste se, jako já ve svém posledním článku, na dlouhý text a unikl Vám samotný začátek: "konec světla se odkládá", kde s největší pravděpodobností mělo být konec "světa". Jinak držím palce, propagace CERNU je záslužná věc.R^

3 0
možnosti
MM

Jo, máte pravdu. Text jsem si po sobě přečetl, nadpis nikoli. :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1230x
Jsem bývalý student osmiletého gymnázia v Rožnově pod Radhoštěm a současný student VUT FIT v Brně na rok zaměstnán v CERN. Čas od času cítím potřebu vyjádřit se k nějaké společenské, kulturní, politické, či technické otázce a tak napíši na dané téma text, kde se snažím prezentovat svůj pohled na věc a problém většinou rozeberu z více úhlů pohledu.

Seznam rubrik