Kterak halasnou, nablýskanou soutěžní show vyhrál uzavřený introver

Vítěz je  kromě svého zpěvu totiž nesmírně hudebně nadaný a jeho chuť zpívat z něj přímo čiší!  Já si velmi libuju J  

   Možná se vám téma mého zamyšlení bude zdát již zapadlé a neaktuální.  Ovšem  tuto sobotu se konal v O2 aréně velký koncert dvanácti finalistů známé zpěvácké soutěže a dojmy z tohoto vystoupení mi stále leží v hlavě.

   Byla to obrovská podívaná, které předcházel několikaměsíční nedělně-pondělní televizní maraton pěveckého klání.  Ten mě nejprve nechával bez zájmu – přece těm media-makerům neskočím na nějakou masovou líbivou zábavu. Jenže ten blyštivý, halasný humbuk, který u nás doma běžel díky mé dospívající dceři, mě časem dostal.  Pod tou slupkou komerce - znělek, upoutávek a světel až oči přecházely, se totiž vylouplo jako perla upřímné srdce. Srdce, se kterým na dlani ten který mladý človíček přicházel na scénu.  Ta jejich absolutní čistota, nezáludnost, absence grifů protřelých mediálních hvězd vždy prozářily celý večer.  Vše se navíc odehrávalo v přímém přenosu, kdy se nedá nic vrátit, nic znovu přetočit.  Člověku nezbylo než uhranutě sledovat, jak si poradí komerční televize s tou porcí krásných, mladých, upřímných duší.  Vzdáleně mi to připomnělo pocit, když jsem vedla své děti poprvé do školky. Člověk s napjetím trne, co jim tam řeknou, zda budou za hvězdy nebo za mimoně. Jestli se jim dostane povzbuzení nebo zašlapání do země.

   Jenomže život je krásný a spravedlivý přesně v tom, že si plánovat může kdokoli cokoli a on si jde svou vlastní cestou.  A tak se stalo, že soutěž jako ušitou na míru extrovertnímu showmanovi, baviči, který si v záři reflektorů a za vřískotu fanynek se sebe strhává triko, vyhrál uzavřený nemluvný mladík.

   Talent a skutečně výjimečný pěvecký projev toho mladého muže přiměl poslat svůj hlas krom jiných i diváky, které podobné Ein Kessel Buntesy nechávají ledově klidnými.  A tak velká superpátrací akce po  showmanovi  popové muziky,  vyhlášená navíc současně ve dvou  zemích - jakoby omylem objevila klenot klasických muzikálových melodií a kantilén.  Parádní trefa!  Za tu úsměvnou zmýlenou bude náš národ této cirkusové soutěži dlouho vděčný.  Vítěz je  kromě svého zpěvu totiž nesmírně hudebně nadaný a jeho chuť zpívat z něj přímo čiší. Já si velmi libuju J  a vy?                 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Katka Marcikova | středa 20.1.2010 14:09 | karma článku: 20,90 | přečteno: 1862x