Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AVBP

až vyrostu, budu politikem

27. 7. 2012 11:15
Za problémy s evropskými dotacemi

mohou i oranžoví hejtmani a to v míře větší než malé. O tom by měl pan Chládek, jakožto blízký spolupracovník MUDr. Ratha, vědět své.

1 0
možnosti
V

vsevedec

27. 7. 2012 11:38
Re: Za problémy s evropskými dotacemi

Tzv. Rakovnická výzva, za kterou populisticky stojí pan Chládek, jsou vyhozené miliardy do podprůměrných vesnických škol, na což tragicky doplácí celé školství! A tenhle člověk, místo aby odstoupil jako Rathův dvojník, má tu drzost hodnotit stav českého školství.

0 0
možnosti
FK

ataknevim

27. 7. 2012 10:21
ministrem školství Ondřej Liška ze Strany zelených

No právě. Ten dělal jenom politiku a všecko aby se zalíbil němekým zeleným, Daniel Cohn-Bendit a spol., a práce šla do háje.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

27. 7. 2012 9:39
Mne fascinuje to žonglérství s čísly

Oněch 53 mld. Kč je horní hranice, tj. něco jako když si firma s bankou dojedná úvěrový rámec. Ano, CŘ je může vyčarpat ... nikoliv však anonymně a plošně, ale pouze adresně a na schválené projekty. Tady ovšem nastává zádrhel - projektů je málo a nejsou kvalitní. Co se tedy nabízí za varianty? Čerpat dotace na nekvalitní projekty s rizikem neproplacení (současná praxe)? Nebo raději nečerpat, protože se a/ byhodí peníze za nesmysl, b/ platí se sankce???

.

Další věc je neustále se měnící metodika v Operačních programech... a životnost finančních manažerů hodlížejících na ministerstvech na jednotlivé projekty je ... no ... asi tak roční.

.

Česká státní správa nefunguje dobře, ale je zase levná. Chcete-li, aby fungovala lépe, je potřeba do ní nalít peníze (viz zákon o st. službě). Talent a pracovitost jdou za penězi.

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XXI

27. 7. 2012 9:40
Re: Mne fascinuje to žonglérství s čísly

P.S. Podotýkám, že poskytovatel dotace nemůže ovlivnit kvalitu projektů - může sice požadovat doplnění nebo zpřesnění dokumentace, ale když je projekt blbě vymyšlený, tak s tím ani svatý nehne.

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

27. 7. 2012 9:05
Tedy

Vy jste rozený komik.

1 0
možnosti
V

vsevedec

27. 7. 2012 9:52
Re: Tedy

Nejen komik, ale se Zaorálkem soutěží o titul "Vrchní demagog ČSSD" (ocenění "Noshled D. Ratha č.1" už má).

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

27. 7. 2012 9:03
Achjo .......

kdyby to alespoň bylo něco více než stranická agitka !!!Rv

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik