Vraťme kritiku Dobeše do věcné roviny

Ministr školství Josef Dobeš z Věcí veřejných v poslední době zaměstnává zástupce médií víc, než je zdrávo. Dokonce jej ostře kritizují i ti, kteří dříve vůči jeho krokům v čele resortu neřekli ani jediné kritické slovo.

Více než kritika jeho posledních přešlapů, mnohdy velmi úsměvných, je pro oblast školství daleko zásadnější jeho nezájem o školství vysoké nebo snaha o bezbřehé zavádění testování dětí již od předškolního věku. Nesmíme opomenout ani spouštění celé řady předražených projektů bez efektu nebo únik informací ke státním maturitám. Tyto zásadní problémy jsou zcela zastíněny řešením otázek, kdo bude či nebude náměstkem ministra nebo zda někomu ministr píše či nepíše seminární práci.

Největším přešlapem ministra Dobeše je ovšem, podle mého názoru, spuštění nepřipravených státních maturit, které negativně ovlivní podobu celého středního školství a jeho nezájem o celou oblast vysokého školství. Státní maturity jsou přešlapem, který ročně vytáhne z kapes daňových poplatníků čtvrt miliardy korun.

Autor: Marcel Chládek | pondělí 28.2.2011 11:38 | karma článku: 10,80 | přečteno: 890x