Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

16. 2. 2011 15:17
Pane senátore, ti študáci Vás stejně volit nebudou!

0 0
možnosti

Amoniak

16. 2. 2011 12:49
Selhání?

Selhání ministerstva školství? Učitelé dostali vzory zadání a některý z nich žvanil. Co s tím může ministerstvo udělat - nebo co mohlo podniknout preventivně? Zhola nic. Učitelé nejsou zrovna ukáznění a jinak to dopadnout nemohlo.  

Mimoto - jde o vzorová zadání k ústním zkouškám, nikoli o předpis jak mají zkoušky vypadat. Pokud je někdo chtěl použít tak má pech, bude muset chvíli pracovat a trochu je modifikovat.

Celé je to asi takové neštěstí jako vydání nové sbírky řešených příkladů z matematiky.

0 0
možnosti

petrph

16. 2. 2011 11:09
asi je to překvapení

Ale takhle to fungovalo možná 50 let.Studentům se na začátku čtvrťáku nadiktovaly maturitní otázky-témata (zhruba 30 na každý předmět),které si pak museli připravit a naučit se je. Potom si u maturity náhodně vylosovali jednu z těch otázek a museli na ní uceleně a z patra mluvit. Nebylo co tajit..

A taky to nestálo stovky milionů a ani u toho nebyl ten humbuk.Protože i za bolševika bylo pochopitelné, že zkoušku na SŠ úrovni můžu dělat jen z toho, co je v učebnicích a co bylo předem určeno.

Aby si profesor při zkoušce jenom tak z luftu vymyslel nějakou tajnou otázku která má do hloubky procvičit studentovu orientaci a  znalosti v oboru , tak to tak nejdřív ve druhým ročníku vejšky, kde ze slušnosti říká studentovi "pane kolego" - i když ho pak z té zkoušky vyhodí...:-)

0 0
možnosti

jafava

16. 2. 2011 15:16
Re: asi je to překvapení

Máte pravdu, není to žádná tragedie. Kdo se flákal, stejně vyletí, pokud nebude mít nadstandardní kliku.

0 0
možnosti

Jarcho

16. 2. 2011 11:05
Vy jste trouba - inu senátor.

Studenti zadáná znají - a to to přece šlo, ne?

Řízený únik informací je standardní mnohatisíciletou taktikou.

0 0
možnosti

duff_

16. 2. 2011 10:46
Polopravdy

Vzhledem k tomu, že k těmto pracovním listům mělo přístup velkém množství lidí, tak se dalo čekat, kdy se dostanou na veřejnost. Předpokládám, že ostrá verze nebude dostupná pro tak širokou skupinu. Peněz se do projektu vložilo dost a jakékoliv zrušení nepřipadá v úvahu. Základní obtížnost maturity z matematiky je tak jednoduchá, takže lze vážně pochybovat o znalostech neúspěšných maturantů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik