Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

habit-.!..

25. 1. 2012 0:42
... stínový ministr čSSD...

... převede naše vysoké školství do světa stínů.... ostatně čSSD v tom má praxi, byla u koryta hodně dlouho, a na úrovni v.š. se pěkně podepsala...Rv

0 0
možnosti
SN

kuča

24. 1. 2012 20:29
Já vám to páni diskutéři vyřeším rychle.....

:-).....Pokud sledujete ministra Dobeše od počátku jeho vládnutí, tak musíte uznat, (na rozdíl od VK), že horšího ministra školství nepamatuji. Od jeho peněžního daru sekretářce k vánocům, (nedostudované), psaní její bakalářské práce s výmluvou, že se opil), státní maturity, sice po letech, ale jen jako zdroj peněz pro CERMAT, prověřování žáků základek, (nebude to sice k ničemu, ale bude to pro kamarády pěkný výdělek, neřešení dotací EU,(zase jenom rozdělování peněz na hlouposti, že to musela zatrhnout i EU), chaotické plány, které se mění z hodiny na hodinu!

Jestli tohle se Vám líbí, jako nějaká koncepce vzdělaného člověka, který má pracovat s určitou vizí, tak mně ne ! !!

1 0
možnosti
IV

Hell2

24. 1. 2012 22:24
Re: Já vám to páni diskutéři vyřeším rychle.....

Panu ministrovi lze vyčítat mnohé, i tu chaotičnost. Ale pokud jde o státní maturity,  výstupní testy na ZŠ a redukci škol - od středních po vysoké, pak v tom mu fandím. Je to třeba. Jinak nám za chvíli  budou vycházet absolventi zvláštní školy rovnou s maturitou a zedníci s maturitou rovnou s vysokoškolským diplomem. Je to nadsázka, ale k tomu to spěje.

0 0
možnosti
EP

pokaseda

24. 1. 2012 17:43
Snad se nestane

aby autor blogu pan stínový ministr školství byl někdy ministrem školství. To by byla katastrofa pro školství a to všech stupńů a tím i katastrofa pro celý národ a pro jeho příští generace.

0 0
možnosti
PH

modrénebe

24. 1. 2012 17:12
Já bych soudruhu Chládkovi

poradil, aby se velkým obloukem vyhýbal jakékoliv diskusi o VŠ.

0 0
možnosti
IV

Hell2

24. 1. 2012 17:04
Situace je vážná, regulace je nutná

Situace je vskutku vážná. Maturuje nám 95% populace, i když víme, že intelektuální schopnosti tak vysoké procento mládeže na tak náročné studium prostě nemá. Z maturity se stal cár papíru, který nic nevypovídá o schopnostech a intelektuálních dovednostech jejího majitele. Nedávné výsledky státních maturit o této skutečnosti vypovídají víc než výstižně. Ačkoliv její lehčí formu musí zvládnout i absolvent základní školy, velká část absolventů středních škol ji prostě nezvládla. U vysokých škol se chystá něco podobného. Dáte mi doufám za pravdu, že 65% populace nemá intelektuální předpoklady k tak náročnému studiu. Přesto dnes tak velké procento lidí na vysoké školy odchází. Důsledkem je snižování nároků ze strany vysokých škol a naprostá inflace vysokoškolských diplomů, které tak jako maturity, přestanou mít svou váhu. Nás, daňové poplatníky, navíc toto hraní si na vzdělané přijde pěkně draho. Anglie má 111 vysokých škol, malé Česko už ji se svými 87 školami téměř dohnalo. Máme na to?

1 0
možnosti
IV

Hell2

24. 1. 2012 17:14
Re: Situace je vážná, pokračování

Tolik vyspokoškoláků se navíc ani neuplatní na našem trhu práce. Podporuji tedy návrhy ministra Dobeše na školné i na určitou regulaci vysokých škol. Je jen přirozené, že se školy brání. Zvykly si podporovat a pěstovat jakousi masovost ( jsou placeny za studenta) na úkor kvality a výchovy skutečných odborníků. Je proto nutné velmi pečlivě naslouchat argumentům jejich představitelů a zkoumat, zda nejsou účelové.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

24. 1. 2012 16:56
Pokud píšete o pondělním jednání:

Také bych odmítl předběžné podmínky.  Zástupci akademiků přišli s požadavkem nepředkládat zákon do vlády.

Podle mne se nejdřív jedná: které pasáže vypustit, jak upravit, za jak dlouho lze opravený znova předložit.

Požadavek nezavést školné je možný - pokud rektoři přestanou brečet, že mají málo peněz z mých daní (ale peníze od uživatelů odmítají). Ne, pane Chládku - peníze na stromech nerostou.

Jsem zásadně toho názoru, že pokud stát někam peníze dává, měl by kontrolovat, jak se užijí. Jedno zda se jedná o státní instituce, 'příspěvkové' organizace, granty, církve, základní, střední či vysoké školy.

3 0
možnosti
FM

fr-mottl

24. 1. 2012 18:18
Re: Pokud píšete o pondělním jednání:

co vim, tak v Nemecku v roce 2006 rada vysokych skol zavedla poplatky, dnes to vetsina zase zrusila. Neprineslo to vubec nic.

1 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik