Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

13. 1. 2011 11:07
Ale - no tak

1. Nevím, proč by měl politik spoléhat na většinu v parlamentu   a r o g a n t n ě !  Prostě spoléhá na koaliční většinu. Možná jste to ještě nezjistil, ale politické koalice se uzavírají právě proto, aby bylo možné na většinu spoléhat (jedno zda v parlamentu, na hejtmanství, na radnici či jinde).  Naučte o politice alespoň základní minimum.

2. Vážně si myslíte, že protesty davů ukazují, že řešení je špatně?  Proč tedy máme parlament. Jste zbyteční. Stačilo by vždy vyčkat, zda bude dav (nikdy bez podněcování) protestovat, či nikoliv.

0 0
možnosti

Jofa

13. 1. 2011 9:39
Synku,

zapomněl jsi se pochlubit, že senátor Parlamentu ČR.... za ČSSD! ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

petrph

13. 1. 2011 7:40
zase na druhou stranu

Se to ze strany senátu nedá nazvat jinak než pokus o podraz.Je otázka, zda na pravicovým parlamentu, nebo na studentech.

Ty maturity se skutečně připravovaly 10 let, posledních možná 5 let politici straší učitele i studenty že už ten rok se zavedou. Vzhledem k k tomu, že není objektivně jasné co je lepší a co horší /a taky dle jakých podmínek), je jejich rozhodnutí skutečně politické a nikoliv odborné,ale musí si za ním stát. Protože aby politici řekli na podzim, že na jaře budou státní maturity,a  v lednu řekli, že státní maturity nebudou protože je zase zrušili,to je opravdu "na úrovni" a našemu školství to opravdu pomůže...:-)

0 0
možnosti

Stará kára

13. 1. 2011 11:10
Re: zase na druhou stranu

Je to o politické úrovni senátorů (ale nejen jejich). Nechápou, že se zákony nemohou o 180 stupňů měnit ve čtyřletém cyklu parlamentních voleb, či dokonce dvouletém voleb senátních.

0 0
možnosti

villík

12. 1. 2011 23:18
Tady někdo netuší, že v šedesátejch...

...byly v podstatě státní maturity. Písemné práce určitě.

0 0
možnosti

Stará kára

13. 1. 2011 11:10
Re: Tady někdo netuší, že v šedesátejch...

Nejen v šedesátých - i za první republiky.

0 0
možnosti

kuča

12. 1. 2011 22:15
Mně také připadá velký šéf.....

:-) trochu mimo, hlavně s prosazováním státních maturit. NIc to neřeší! Otázky, na něž existuje několik správných odpovědí a jenom jedna je podle osnovy správná, to je magorovina. Zajímalo by mě, jestli P. Zelený, který je hlavou tohoto mimořádně výdělečného podniku, sám maturitu vůbec má. Jak jsem ho sledoval na tv 24, silně jsem o tom pochyboval.

Vývar z toho je ale ohromující, možná něco ukápne i pro kamarády. Nedávno jsem četl, že už začal přísně utajený tisk maturitních otázek....no, to by v tom byl čert, aby je budoucí maturanti neznali už měsíc před termínem. .....a vo tom to je......!

Hlavně škrtat mrzákům a samoživitelkám, chudá část společnosti přežije všechno, jen aby bohatí byli ještě bohatšími! ;-O

0 0
možnosti

Stobka

12. 1. 2011 22:07
Tak kterépak vaše dítě má letos maturovat

a poprosilo taťku, aby to nějak zařídil, aby nemuselo dělat státní maturitu?

0 0
možnosti

nikolaj

12. 1. 2011 21:48
Státní maturity

konečně musí přijít, ať jsou nebo nejsou dobře připravené .." to se vychytá za pochodu"... velkou chybou je přestat zkoušet , jak říká klasik Goethe...další čekání na státní maturity si nemůžeme již dovolit.. nebo nám ujede i ten poslední vlak  a naše školství a vzdělanost se bude dále propadat ... žáci totalitní ZŠ toho znali neskonale více, než ti současní.. chcete za to vinit učitel.?..vždyť jim neustále něco slibujeme a oni jsou takové ovce, neumí se vzít za svoje...školství nemá žádnou koncepci..neustále se jen něco lepí, viz. RVP a ŠVP.. Jedny učebnice, jedny osnovy a ono to půjde...nebo jako v prestižních školach záp. zemí drilem?..

0 0
možnosti

SID09

12. 1. 2011 22:21
Re: Státní maturity

Hmmm, tak to je panečku kvalifikace - MBA a senátor Parlamentu ČR.

A co vašnosta celou tu dobu dělal předtím ? 12 let se o státních maturitách jen mluvilo a voda i peníze tekly. Školství za posledních 20 let padlo o 2 třídy níž. Dnešní úroveň znalostí středoškoláků se silně přibližuje znalostem žáků 9 tříd před 35 lety. Bohužel mám obavy, že osvědčený postupy plynoucích z jednotných osnov se asi nepodaří tak hned naplnit, protože řada zejména soukromých škol bude dělat všechno proti, aby se tak rychle neprovalilo, že produkují jen nekvalitní rychlokvašky.;-(!!  

0 0
možnosti

nikolaj

12. 1. 2011 21:39
Státní maturity konečně

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik