Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

jafava

11. 2. 2011 9:05
Jo, Vy jste tem superman, který chtěl další odložení

státních maturit!;-€

0 0
možnosti
E

ediiti

10. 2. 2011 15:05
Už jenom to,

že druhého urážíte v nadpisu, svědčí o inteligenci senátorů v senátu.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

10. 2. 2011 20:40
Re: Už jenom to,

edi, pozor,obořujete se na Rathovu oblíbeného podržtašku...

0 0
možnosti
FF

Freund Freud

10. 2. 2011 14:00
Soudruh Šula píše rád o všem

ale nejraději o věcech o kterých nic neví R^

0 0
možnosti

lubossula

10. 2. 2011 14:05
Re: Soudruh Šula píše rád o všem

ok, ktery muj argument rozcupujete, at tu konkretne diskutujeme..... Mate na to? ;-D

0 0
možnosti
VS

Astaroth

10. 2. 2011 13:48
Lubossula

Je znamy pravdolaskovec a na muj nazor, ze tezce invalidni lide by mohli byt na jejich vlastni zadost byt "uspani" mne oznacil za nacistu, jelikoz tito invalidy uspavali proti jejich vuli. Souhlasim tedy s ohodnocenim tohoto dusevniho velikana.

0 0
možnosti
PK

dolch

10. 2. 2011 21:29
Re: Lubossula

Aha, takže když si někdo dovolí nesouhlasit s euthanasií, byť by pro to snesl 1000 dobrých důvodů, tak je všeználek. Rozumím tomu dobře?

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

10. 2. 2011 13:13
Článek pana Šuly

bych klidně podepsal. K váženěmu senátorovi mám jen poznámku - je zbytečný a škodlivý, stejně jako celý Senát.

0 0
možnosti
ZK

SID09

10. 2. 2011 14:37
Re: Článek pana Šuly

Článek pana Šuly jsem nešetl, ale jen jeho kritiku pana MBA senátora, či poslance, či čeho.  Přestože proti Šulově multikulti mám značné výhrady, v kritice pana MBA se žádného těžkého prohřešku nedopustil. Více méně mu řekl o odborných školách to, co pana MBA vůbec nenapadlo.

Že páni poslanci nepomýšlí na regulovaci počtů studentů vysokých škol - je jejich věc.  Všichni jsme tvrdili už před několika lety, že učitelů je dost - pouze někde jsou a jinde ne. Nic se neudělalo pro to, aby ti učitelé z Moravy mohli jít učit do Prahy. Místo toho se populisticky přidalo všem absolventům. Kdo z nových absolventů ale má šanci sehnat ve státní škole flek ?

Pane MBA - něco tak nekoncepčího jako je náš parlament a senát - to těžko někde ve světě pohledat. !!!!

0 0
možnosti
H

hoky

10. 2. 2011 13:11
odborné střední školy

Daleko radši bych na středních odborných školách viděl odborníky, kteří si dodělali pedagogické minimum, ale rozumí svému oboru, než plně kvalifikované pedagogy, kteří nerozumí oboru, který učí (ti asi lásku k oboru u studentů neprobudí)

0 0
možnosti
MMS

Miflonides

10. 2. 2011 13:32
Jde o devalvaci budoucnosti na úkor dnešní skutečnosti

On to má pan Chládek (přinejmenším formálně) nějak popletené. A nebo možná ne, jen má prostě problémy s odkazy.

"To je naprosto nekoncepční plýtvání peněz, které myslel senátor Chládek" (to je část citace z JEHO příspěvku). Obviňuje sama sebe? Z kontextu daného odstavce to tak vypadá. Webový odkaz na to, s čím že vlastně tak bolestně zápasí (bojuje proti koncepčním námětům na zkvalitnění dnešního školství) by byl namístě.

Nic proti pedagogickým fakultám a proti pedagogickým zkušenostem jejich absolventů. Pedagogickým znalostem zkušenostem doufejme, odborným stěží. Ale praktické zkušenosti? To je něco jiného, to se nedá naučit.

Jestli jsou pro něj peníze důležitější než praxí prověření a praxí modifikované znalosti a dovednosti, potom jde o devalvaci budoucnosti na úkor dnešní upocené skutečnosti. Pane senátore, vzchopte se.

0 0
možnosti
B

bruselátor

10. 2. 2011 13:02
chládku,

řekl bych, že nadpis blogu na tebe sedí jak ...... na hrnec

0 0
možnosti
B

bruselátor

10. 2. 2011 13:08
Re: chládku,

na středních školách technického typu musí platit: ODBORNOST PŘEDEVŠÍM!!. Jsem rád, že na chemické průmyslovce odborné předměty učili chemičtí inženýři s praxí. Ostatní neodborné předměty (mimo matematiky, bohužel)- čeština, dějepis a pod- pak vyučovali absolventi pedagogických fakult

0 0
možnosti
B

bofums

10. 2. 2011 12:56
Ševče, drž se svého kopyta!

Na jedné ZŠ učili najednou 4 zem inženýři ! Nesehnali místo ve svém oboru, tak

" ped. minimem " získali aprobaci  Př.-Pěstitel práce. Jeden z nich učil angličtinu,

další kdeco a všelijak ! Nejslabší z nich se v " revoluční době " stal dokonce ře-

ditelem- a to jste měli vidět, jaké měl " metody " řízení! Přesně podle úsloví:

z pytláka nejlepší hajný nebo " kozel zahradníkem"!

0 0
možnosti
JG

Jiittkkaa

10. 2. 2011 12:41
A mohu prosím vědět

kdy uvedete ta fakta, jak slibujete? Tohle, co jste nám dnes předložil je pouze osočování jiného blogera, který prezentoval svůj názor, jež dle všeho není totožný s tím Vaším, ale do problematiky jako takové jste nás, bohužel, nezasvětil. Škoda, mě by tato problematika zajímala. Díky Jitka Gotterová

0 0
možnosti

lubossula

10. 2. 2011 13:01
Re: A mohu prosím vědět

vite Jitko, ona muze byt motivace pana senatora jina. On totiz ten sporny zakon o pedagogickych pracovnicich byl schvalen v dobe vladnuti Stanislava Grosse a jeste ze neho vesel v ucinnost. Tehdy tam byl termin, ze do peti let po ucinnosti zakona musi vsichni pedagogove byt plne kvalifikovani. Zjistilo se vsak, ze se toho nepodarilo dosahnout, tak vlda vedena topolankem ci fischerem, to ted nevim presne, prodlouzila lhutu do roku 2014. JInak receno, MSMT se projektem o kterem je spor snazi alespon trosku zamest zmatek, ktery zakon nadelal. Jiste by bylo cistejsi ho zmenit, mozna jeho zmena prijde. Ale neco je treba delat temer hned. Jinak by se mohlo stat, stejne jako se to stalo nebo jeste stava v pripade vyuky AJ, ze predmety budou ucite lide, kteri budou dve lekce pred studenty. Treba absolvent biolgie-chemie bude na stredni zemedelce ucit  predmet pestovani rostlin....., misto aby to ucil absolvent VS zemedelske.   

0 0
možnosti
I

iBlesk

10. 2. 2011 12:28
Dávat jakékoliv peníze na dovzdělávání vysokoškoláků

je opravdu hloupost!

Opravdu je ve sloupci "O autorovi" vše o Vás pravda????8-o

0 0
možnosti

lubossula

10. 2. 2011 12:36
Re: Dávat jakékoliv peníze na dovzdělávání vysokoškoláků

V obecne rovine by se dalo rict, ze je to hloupost. To jiste. OVsem nase stredni skolstvi se nachazi v situaci, kdyz jiz za nekolik let muze byt obtizen najit dle zakonu kvalifikovane ucitele odbornych predmetu. Pokud vychazite z premisy, ze jiz vlastne dnesni studenti techto skol jsou o situaci informovani a pokud uvazuji, ze by treba nekdy svoji odbornost i chteli ucit a jsou ochotni za tim ucelem vynalozit cca 30 i vice KC ze sveho. Pak to tak muze byt. V opacnem pripade povazuji za rozumne financne tyto lidi motivovat k tomu, aby se dovzdelali a mohli pak, byt prijati jako kvalifikovani ucitele odbornych predmetu, protoze jinak skutecne hrozi, ze za par letu nebude kdo mit tyto odborne predmety na odbornych skolach ucit. Jinak cela tato situace neni dusledkem cehokoliv ve skolstvi samotnem, ale v legislative. Takze jak pisi nize, spise bych uvital iniciativu pana senatora timto smerem, nez kritizovat kroky, ktere dela ministerstvo, aby jakousi dotaci eliminovalo dusledky     

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik