Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

Nero

15. 6. 2011 9:54
Chybí zmínka o autorovi

Vymyslela to Buzková za přikývnutí socialistů a papouškování lidovců s unionisty.NEPRÁVEM ZAMLČUJETE JEJICH ZÁSLUHY!!!

Dobeš je poslední v řadě,ač také vinen.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 6. 2011 9:30
za to ani Dobeš osobně nemůže

Jen další důkaz naprosté bezkoncepčnosti této vlády i uvnitř resortů.Študáci si stěžují  že státní maturity zkoušejí něco jiného než je ve škole učili,Cermat oponuje že otázky připravovali odborníci na základě požadavků školství. Kde se stala chyba?Jen drobný příklad,i ta otázka s vačicí či co to bylo,byla poměrně logiš,jen si musel člověk uvědomit že má počítat měsíce a nikoliv lovit z hlavy útržky z biologie.Jenže,když mu na škole 4 roky vtloukali do hlavy,že hodnocen je právě za ty útržky naučených informací a nikoliv za logické mýšlení,tak pak u státní maturity reagoval jak ho  škola naučila,tudíž blbě.

Podobně to MŠ překombinovalo i s těžší verzí státních maturit.Doposud vyplácí stát za studium každého studenta VŠ docela slušné peníze,čili má páky říct,"když dostáváte od nás peníze,tak přijmete výsledky státních maturit jako náhradu přijímacího řízení. Když ne,tak si to stát strhne z dotací na žáka." Za pár let, až se bude platit školné,tak už k tomu stát ty školy nedonutí vůbec

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

15. 6. 2011 9:39
Re: za to ani Dobeš osobně nemůže

Pokud by vysokým školám záleželo na tom, jaké bude mít studenty, požadují už teď vyšší úroveň maturit. Protože ale VŠ jdou po kvantitě a na kvalitu kašlou, berou každého, kdo má do zadele díru. Proč si potom komplikovat život požadováním náročnější zkoušky? Ještě by přišli o nějaké studenty. 

0 0
možnosti
VN

Amoniak II

15. 6. 2011 9:09
Eh?

Tak nevím. Na jednu stranu tvrdíte, že lehčí testy jsou na úrovni učiva základní školy. Na druhou stranu litujete ty, co neuspěli, že nemohou hned nastoupit na vysoké školy.

? A to fakt máte tu drzost tvrdit, že člověk, který neuspěl u tak jednoduchého testu, má co dělat na vysoké škole?  !

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik