Čeho se bojí ministr Dobeš?

Ministr školství Dobeš se vyhýbá jakékoli konfrontaci, která se týká jeho vlastního resortu školství. Naposledy měl být jedním z hlavních hostů fóra na téma, zda naše školství pomáhá zvýšit konkurenceschopnost ČR. Ač účast potvrdil, od samého počátku se ho zúčastnit nehodlal. Důvodem prý bylo důležité hlasování o vládních reformách, které díky pohodlné většině koalice bylo stejně pouhou formalitou. Pro Dobeše tedy výmluvou. Čeho se tak bojí?

Není to poprvé, co se ministr odmítá účastnit veřejných konfrontací. Na veřejné slyšení do Senátu PČR k problematice platů nepedagogických pracovníků za účasti desítky učitelů a ředitelů škol také nedorazil a poslal za sebe podřízeného. To samé se opakovalo u veřejného slyšení ke státním maturitám apod.
Pokud Dobešovi na školství záleží, jak všude veřejně hlásá, tak proč se neúčastní akcí, kde se může setkat s reálnými problémy, které školství trápí? Když má mluvit o problematice veřejně s oponenty, tak se omluví a pošle náhradu.
Nevím, zda se ministr necítí odborně zdatný, možná nemá rád střety názorů, možná jde o osobní antipatie, nebo jde o něco úplně jiného. Ale ať už je důvodem cokoli, jednou je ministrem školství a měl by se umět k problémům postavit čelem.

Autor: Marcel Chládek | úterý 28.6.2011 16:05 | karma článku: 18,19 | přečteno: 1342x