Budete už konečně řešit problémy na ministerstvu školství?!

rakticky každý den z médií slyšíme úvahy na téma, kolik už ke Karolíně Peake zběhlo poslanců z Věcí veřejných. Stále mi však chybí ze strany vlády informace, kdy bude konečně obsazen post ministra školství.

Tento resort je již několik týdnů neobsazen a situace je v něm naprosto katastrofální. Nejen, že nikdo neřeší nečerpání peněz z fondů EU, ale nikdo se nezabývá ani problémy okolo financování regionálního školství nebo vysokoškolského zákona.

Tento přístup vlády, jmenovitě Petra Nečase, ale potažmo i Karolíny Peake, považuji za naprosté pohrdání českým školstvím. Pevně také doufám, že post ministra školství nebude obsazen na základě "dohody" mezi některým z K. Peake podporujících poslanců coby "trafika", ale že si vláda jako celek uvědomí vážnost situace v resortu.

Každý další den bez ministra školství se Česká republika propadá hlouběji a hlouběji a řešení všech problémů na školství - a že je jich celá řada - je v ještě větším nedohlednu. Manžel Karolíny Peake založil před nedávnem obecně prospěšnou společnost s názvem Věda nás baví, ale kroky jeho manželky již nebaví vůbec nikoho.

Autor: Marcel Chládek | úterý 24.4.2012 18:57 | karma článku: 16,42 | přečteno: 908x