Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ad – Kam se podělo – Padni komu padni

V minulém čísle Raportu se pan Bednařík „zasvěceně“ rozepsal o tom, jak to funguje na Krajském úřadu Středočeského kraje. Píše o tom, jak Chládkovi stačí obrátit palec nahoru  nebo dolů , a podle toho funguje celý Středočeský kraj, jehož počet obyvatel se pomalu ale jistě blíží k půldruhému milionu. Škoda, že si redaktoři Raportu neujasní názory i mezi sebou, protože nedávno kolegyně pana Bednaříka v článku  „Krajský superman“ naznačovala, že se v podstatě tvářím, jako bych o všem rozhodoval, a prodávám práci i jiných.

Velmi děkuji za pochvalu, kdy pan Bednařík vyzdvihuje moji aktivitu a píše, že se mi rozhodně nedá vyčítat lenost. Od Raportu těší tato pochvala dvojnásobně. Škoda, že to samé nemohu říci o některých redaktorech Raportu , kterým je  jejich vrozená lenost zřejmě vlastní. Například ve zmiňovaném článku popisuje pan Bednařík, jak trochu popátral, aby zjistil, která obec dostala jakou dotaci. Muselo mu to dát zajisté hodně práce, jelikož tyto údaje jsou veřejně dostupné na internetu. Nevím, z čeho pramení dojem pana redaktora, že rozdělování dotací je podle politické příslušnosti starostů. Jak tedy vysvětlí to, že jím zmiňovaná Kněževes má v čele starostku za ODS, a přesto dotaci získala? Zároveň při svém „pátrání“ pan Bednařík zjistil, že v letošním roce „připutovalo“ 56 milionů do našeho okresu díky panu Chládkovi.
Dezinformace uvedené  v článku pana Bednaříka bych rád uvedl na pravou míru. Takže v roce 2011 to nebylo 56 milionů, ale 73 milionů, v roce 2010 dokonce 81 milionů a za celé období vládnutí ČSSD ve Středočeském kraji se finanční prostředky, které byly nasměrovány do našeho okresu, dají počítat na stamiliony. Při svém výčtu pan Bednařík nějak opomněl, že za tři roky získalo nějakou formou dotace od Středočeského kraje již 75% obcí a měst Rakovnicka, a to bez ohledu na politickou příslušnost jejich starostů. Namátkou můžeme zmínit větší města a obce jako jsou Senomaty, Lužná, Jesenice, Řevničov, Pavlíkov, Nové Strašecí, Rakovník nevyjímaje, ale i malé vesničky jako jsou Břežany, Krty, Drahouš a mnohé jiné.  Ve velké většině se jedná o obce, které ODS za 8 let svého vládnutí na kraji hodila přes palubu.
Nevím, jestli pan Bendl slíbil Roztokám nějakou dotaci, ale dovolím si pana redaktora upozornit, že jím zmiňovaný Fond rozvoje měst a obcí byl zaveden až s příchodem ČSSD. Je možné, že pan Bendl něco takového u táboráku slíbil, ale vzhledem k tomu, že jeho politické krédo je „Slibem nezarmoutíš!“, tak nelze vše, co pan Bendl říká, brát za relevantní. Pro ilustraci mi stačí fakt, že ačkoliv se pan Bendl v jednom rozhovoru v Raportu rozplýval nad tím, jak bojuje za zajištění dopravní obslužnosti obcí, poté se projednávání tohoto bodu na jednání Zastupitelstva Středočeského kraje vůbec nezúčastnil,.
Pokud by pan redaktor chtěl postupovat podle hesla „padni komu padni“, tak by bylo také dobré, aby nám vypočetl tok finančních prostředků do našeho okresu za éry mých předchůdců. Objektivní konfrontaci mé práce s prací exsenátora Pelce a exnáměstka hejtmana Žáka se vůbec nebráním, ba naopak. Ale silně pochybuji, že je Raport nějakého objektivního posouzení schopen. Je totiž častou zkušeností některých starostů z našeho okresu, že se jim na pozvání na slavnostní otevření akce, kterou dotoval Středočeský kraj, dostalo odpovědi od redaktorky či redaktora Raportu „přeci ještě nebudeme dělat reklamu Chládkovi“. Je také zajímavé, že pan Bednařík přehlédl skutečnost, že sice nedostaly dotaci Roztoky, ale že uspěl Křivoklát, který získal téměř 3 miliony na rekonstrukci objektu místní základní školy.
Mohu ubezpečit pana redaktora, že na rozdíl od jeho kolegyň a možná i kolegů se rozhodně nezalykám záští vůči nějaké konkrétní osobě a moji snahou je pomoci celému okresu. Je logické, že z omezeného množství finančních prostředků nelze uspokojit všechny požadavky a někdy je nutné přistoupit i k tomu rozhodnutí, či je důležitější škola, hřiště, či jiné zařízení.
Pokud má pan Bednařík nějaký důkaz o tom, že díky mému tzv. otočení palce dolů  nezískala obec Roztoky dotaci, tak ať tyto důkazy předloží. Bez předložení validních a objektivních důkazů považuji podobné články v Raportu , a není jich málo, za články lidí, kteří nejsou schopni dohlédnout dále než na špičku vlastního nosu. Nestačí se jen tvářit jako objektivní týdeník, ale opravdu jím být.

Autor: Marcel Chládek | pondělí 1.8.2011 9:12 | karma článku: 10,39 | přečteno: 950x
  • Další články autora

Marcel Chládek

Studenti jako lovná zvěř?

Kreativita Nečasovy vlády ve snaze šetřit peníze pro veřejné rozpočty nabrala další obludný směr – tentokrát zacílila na studenty, kterým chce zrušit dotace na slevy jízdného u dopravců.

1.3.2013 v 8:33 | Karma: 17,25 | Přečteno: 1221x | Diskuse| Společnost

Marcel Chládek

Proč ministr Fiala lže o 14 autonomních vzdělávacích systémech?

Ministr školství Petr Fiala se už několikrát nechal slyšet, že v ČR existuje tolik autonomních vzdělávacích systémů, kolik je krajů - tedy 14. Nevím, proč pan ministr takto mystifikuje veřejnost. Zřejmě vychází z teorie, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou a rezignuje tak na koordinační roli svého ministerstva.

20.1.2013 v 13:08 | Karma: 11,20 | Přečteno: 1380x | Diskuse| Politika

Marcel Chládek

Otazníky českého školství pro rok 2013

Příchod nového roku je většinou oslavován jako příležitost k odstartování pozitivních změn, jako šance k lepším začátkům či k nápravě nepovedených záležitostí. Je to také jedinečná šance pokusit se udělat tlustou čáru za vším, co se v právě skončených dvanácti měsících nepovedlo.

2.1.2013 v 14:35 | Karma: 10,18 | Přečteno: 1360x | Diskuse| Politika

Marcel Chládek

Dejte vědcům klid na práci

Sociální demokracie vítá znovuzvolení profesora Jiřího Drahoše do čela Akademie věd. Věřím, že pan Drahoš, kterého si osobně velice vážím, naváže na své úspěšné působení v této instituci a bude dál za českou vědu se zanícením bojovat.

14.12.2012 v 11:38 | Karma: 8,71 | Přečteno: 1214x | Diskuse| Politika

Marcel Chládek

Mlčoch české školství nezachrání!

Je opravdu ministerstvo školství nadbytečné? Zaslouží si redukci či nedůstojné slučování, narušení a ořezání již tak ořezaných agend? Máme se vykašlat na sofistikované cesty rozvoje vzdělanosti, vzdát věčný boj o výchovu nových vzdělaných generací a prostě „říznout do živého“?

5.12.2012 v 8:02 | Karma: 12,16 | Přečteno: 1377x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Čechy zasáhly extrémní bouřky, padaly obří kroupy. Hasiči měli stovky výjezdů

21. června 2024  9:39,  aktualizováno  22:58

Přes Česko prošly velmi extrémní bouřky s nárazy větru kolem 90 kilometrů za hodinu a krupobití....

Češi vjeli do vojenské zóny, fotili se u tanku. Dítě pak usmrtil nalezený granát

21. června 2024  8:52,  aktualizováno  18:16

Chorvatská policie propustila Čecha vyšetřovaného kvůli výbuchu u města Obrovac, při němž zemřelo...

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Hlavní záhadou Putinovy cesty po Asii je díra v limuzíně, říká Kmoníček

21. června 2024  14:52

Podcast Vladimir Putin si v Severní Koreji pořídil řadu rozverných fotek s Kimem, Vietnamu slíbil pomoc při...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Autobus hořel na dálnici D5. Evakuovaly se dvě desítky lidí

29. června 2024  12:09,  aktualizováno  12:52

V sobotu krátce po 9. hodině dopoledne vyjeli středočeští hasiči k požáru autobusu na dálnici D5....

Česko míří k 35stupňové výhni, pak vše spláchnou přívalové deště s bouřkami

29. června 2024  12:47

Přímý přenos První prázdninový víkend bude v Česku tropický. Zatímco sobotní maxima vystoupají na většině území...

Nigerijec doprovázel Polku, dostal po hlavě. Opilému Čechovi hrozí pět let

29. června 2024  12:03

Až pět vězení hrozí českému občanovi, kterého zadržela polská policie po útoku na Nigerijce na...

KOMENTÁŘ: Macron volby nevyhraje. Nezbývá mu než doufat v menší zlo

29. června 2024

Premium Ve Francii v neděli startuje první kolo předčasných parlamentních voleb (druhé následuje 7....

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1211x
PhDr. Marcel Chládek, MBA, stínový ministr školství za ČSSD, senátor Parlamentu ČR, místopředseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR.

Seznam rubrik