Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LT

"Záhada" islámu:

Muslimové, podle svých vlastních slov tvrdí, že jsou pokračováním a završením víry židů a křesťanů.

Muslimové tvrdí, že uznávají řadu proroků: Abrahám, Mojžíš, Ježíš... Mohamed. Že jsou to i jejich proroci.

Muslimové tvrdí, že křesťané a židé jsou "lid knihy", bratři ve víře ve stejného boha, že uznávají Tóru a Evangelium.

Všechna tři tvrzení jsou pro každého muslima závazná, protože tak je to napsáno v Koránu. Tak to řekl sám Alláh.

...

Jestliže muslimové uznávají Mojžíše a Tóru (5 knih Mojžíšových ze Starého zákona), tak jak je možné, že Korán neobsahuje "Desatero božích přikázání" seslaných Alláhem Mojžíšovi?? Kam se "desatero" muslimům ztratilo?

Jestliže muslimové uznávají proroka Ježíše a Evangelium, které mu seslal Alláh, tak jak je možné, že Korán neobsahuje, žádné, naprosto žádné, z božích přikázání, které prorok Ježíš Kristus říkal lidem: "Miluj bližního svého, jako sebe samého". "Co nechceš aby druzí činili tobě, nedělej ani ty jim". "Modlete se za své nepřátele". "Milosrdenství chci! A ne oběť" atd. atd...?? Kam se tato Alláhova přikázání, řečená prorokem Ježíšem Kristem, muslimům ztratila ? Kam?

Muslimové uctívají Mojžíše... ale neznají možíšovo "desatero".

Muslimové uctívají Ježíše... ale neznají vůbec žádné z jeho přikázání. Prostě: "záhada".

2 0
možnosti
Foto

Veľmi dobre, pán Tondr. K+

1 0
možnosti
Foto

Kde přišel na to, že se úspěšným bojovníkům říká "věřící" a neúspěšným "nevěřící"? Myslím, že s touto interpretací by nesouhlasila drtivá většina muslimů.

Ten verš 2:190 má historický kontext, že mekkánci se kterými se Mohamed se svým gangem nakamarádili, dovolili Mohamedovi a jeho gangu vykonat pouť do Mekky. A Mohamed "zjevil", že muslimové nemají při té pouti na mekkánce útočit, pokud mekkánci nezaútočí. Přečtěte si tafsír Al-Jalalayn - je tam k tomuto verši napsáno i to, že ten zákaz útočení byl abrogován pozdějším veršem. A mimochodem muslimové nakonec na Mekku stejně zaútočili a dobyli ji.

http://www.altafsir.com/Tafasir.asp?tMadhNo=0&tTafsirNo=74&tSoraNo=2&tAyahNo=190&tDisplay=yes&UserProfile=0&LanguageId=2

Drtivá většina veršů Koránu jsou jednoznačná. A pokud si ke koránu přečtete tafsír, tak musíte všechny verše pochopit i kdybyste nechtěl.

To, že Aláh sám sebe někdy nazývá v množném čísle je pravda. Což je docela paradoxní, vzhledem k islámskému naléhání na tauhídu (jedinnosti boha).

Já bych doporučil, kdykoliv najdete mírumilovný verš, najít si k verší tafsír, např Al-Jalalayn a tam zjistíte, že ten verš byl abrogován. A kdo může chápat korán líp, než raní islámští učenci, kteří napsali tafsíry, vysvětlení Koránu?

Jestli chcete verš, kde je muslimům jednoznačně přikázáno zabíjet ne-muslimy na základě jiného náboženského vyznání, tak tím veršem je 9:29. A ne, není to pokojné vybírání daní v islámské zemi. Je to napadení cizího uzemí a podrobení jeho obyvatel a přinucení k placení výpalného.

4 0
možnosti
Foto

Ďakujem Vám pán Vajdik. K+

0 0
možnosti
JL

Jedna věc je, co je v Koránu, druhé, co dělají muslimové. Stejné platí o Bibli - miluj bližního svého - a pak ta realita.

2 1
možnosti