Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý večer,

V první řaděděkuji za připomenutí zpravodaje a složenky FOD. Kvůli nemoci jsem je opoměla.

Paní Vodičkovábohužel skutečně pro většinu z nás z nepochopitelných důvodů odmítázměnu na dd rodinného typu. Ovšem nenašla jsem Vámi uváděné lži.

Zpravodaj mámpřed sebou a čtu v něm, že odměna přechodného pěstouna je 20.000hrubého.Což je totožné s Vaším tvrzením. Dále uvádí +4.000 za každé další dítě.Toto je také pravda. Pouze stejně jako Vy neuvádí, že se v takovém případějedná o dítě svěřené do dlouhodobé PP, ať už záměrně, nebo omylem, od Vás obouse jedná o zavádějící informaci. A bohužel tuto zavádějící informaci sdělují isami úřady.

Co si týče dávkyv mateřství, i na tu má přechodný pěstoun nárok – a také ji mnoho pěstounůvyužívá – při přijetí prvního dítěte, pokud byli před zařazením do evidence(případně v souběhu) řádně zaměstnáni nebo si dopláceli jako OSVČnemocenskou. Tuto „drobnost“ opět neuvádíte ani jedna. Navíc mnoho přechodnýchpěstounů pobírá při péči o miminka a batolata také rodičovský příspěvek, kterýale ze zákona náleží pouze při trvalé péči. Samozřejmě jde v první řadě ochybu úředníků, kteří jako první tuto dávku omylem vyplatili a na základějejichž vzoru vyplácení pokračovalo a pokračuje. Ale jak se správně říká – neznalostzákona neomlouvá. Na druhé straně ale velmi chybí příspěvěk při převzetídítěte.

Dále odměnapěstouna, který zrovna nemá dítě v péči je ve zpravodaji 20.000, což jeopět pravdivá informace.

Píšete, že pauzamezi dětmi bývá max. Pár týdnů. Tak jaktože jsou pěstouni, kteří nemají dítě v péčii měsíce? A dokonce jsou pěstouni, kteří za víc jak 8měsíců neměli v péči žádnédítě? A ne všichni pěstouni jsou jako Vy ochotni skutečně přijmou děti různéhověku. Pravdou je, že naprostá většina pěstounů má v péči pouze miminka abatolata. Snad je to do budoucna opravdu změní.

0 0
možnosti

Dobrý večer, za 1,5roku PPPD, jsme měli 4 miminka. Pauzu mezi dětmi jsme měli v řádu dní. Pokud se povede předání ještě letos   , budeme mít za rok 2014 cca 3 týdny "volna" bez dítka. Neslyšela jsem , že by pěstouni čekali měsíce na děti, je nás málo- dětiček hodně.

Nevím co je špatného , chtít se specializovat na určitý věk. Jako zdr.sestra si také vyberu odd. kde chci pracovat.

P. Vodičková v Hydeparku, říkala, že pěstouni to dělají pro peníze  ( 20000 ), ale tety v  Klokánku ,( mají 16000 za 2 týdny v měsíci ) to dělají rády .Řekla bych , že mluví velmi nefér .

1 0
možnosti

Vloni jsem podobný dopis obdržela a fascinovalo mě že jako "dárek" v něm bylo přiloženo několik pohlednic. Napsala jsem jim, že peníze za pohlednice mohly posloužit dětem, že o žádné dárky nestojím. Plně souhlasím, že nejlepší pomoc je adresná. R^

1 0
možnosti

Paní Ondrová zřejmě neví, o čem píše. Nevím, z čeho pramení její nedůvěra.  O případech, kdy se děti od pěstounů vrací zpět do ústavního zařízení nevím. Je to lež. Máme sedmé dítě v přechodné pěstounské péči. Fungujeme jako pohotovostní jednotka ve dne v noci, Když zavolali z Chebu, sedli jsem do auta, jeli přes půl republiky a převzali dítě, aby nemuselo do ústavu. Pak čekáme na právní vyřízení adopce a spolupracujeme s budoucími rodiči a jsme jim nápomocni k převzetí dítěte. Žádný ústav tuto práci a individuální péči nenahradí.

5 0
možnosti

Víc důvěřuji zařízením typu Klokánků než placeným pěstounům na přechodnou dobu. 

Popravdě mi to dočasné pěstounství pro děti nepřipadá jako super nápad. U dočasného pěstouna jsou děti nějakou dobu, pak se vrací k rodičům nebo jdou k jiným pěstounům nebo následuje adopce nebo ústavní zařízení a to se u těch dětí může střídat a několikrát opakovat.  

Docela mi stačí to, co se děje v Norsku, tam se z pěstounství postupně stal dobře placený byznys, kde už nejde o to, snažit se dítě umístit pokud možno do jeho rodiny (tety, prarodiče), ale naopak zajistit co nejdelší pobyt dětí u pěstounů.

1 4
možnosti

J91a95n 41F12r32o58l65í82k

8. 12. 2014 16:44

I tady se jedná jen o byznys. Bývalá komunistická prokurátorka Vodičková ví své.

0 0
možnosti