Rok Čtyřicítky I. Lak na vlasy

Umírám !!!  Umírám na nudu, na stereotyp, na stále stejně opakující se chyby. Stárnu. Mému bratrovi přišlo vtipné dát mi k narozeninám ( posledním s třetí desítkou )  karafiáty ( ségra, prý když si byla mladá žádný jiný kytky nebyly ) a přání k …čtyřicetinám. Vysvětlil mi svou teorii, že den narození je zároveň dnem, kdy slavíte první narozeniny a že si aspoň vyzkouším jaké to je, když je někomu … čtyřicet. Smála jsem se, ale uvnitř mě bouchla sopka.

                Od té doby mívám často jeden sen, vidím v něm dívku, vypadá jako já, vlastně jsem to já, sedím na lavičce, klátím nohama a směju se – sama sobě. Máš co si chtěla, říká mi ten drzý spratek. Má delší a lesklejší vlasy. Má lepší střih a používá na ně lak, na což já nemám čas. Je namalovaná. Nepřijde jí to zbytečné, takhle se líčit jen tak, do parku? Je štíhlejší, ne o moc, ale vypadá pevnější a rovnější a pohyblivější. Zřejmě ji nebolí krční páteř při plavání, hrudní při nádechu a bederní po dlouhém stání, jakémkoliv sezení a krátkém běhu. Nenatýkají jí nohy a nebudí ji  bolest hlavy a určitě má úžasný sex, takový ten vášnivý a se smíchem, ne opatrný ( neprohýbej se tolik, ať ti nekřupne v zádech ) a POTICHUUU!( děti a sousedé ať jdou k šípku), ten úžasný sex z ní úplně sálá.

             Dívám se na ní a leze mi na nervy, smrádě jedno, co ví o životě, o zjištění, že ten, koho milujete nemiluje Vás, co ta holka ví o tom, jak se cítíte, když Vám dojde, že se zachráníte jedině útěkem, přitom ani netušíte, jak hodně  těžké bude zpřetrhat všechny vazby, jak bude těžké znovu se nadechnout a znovu si dát šanci, a nemá ani zdání co se s Vámi stane když potkáte Smrt, přijde ze zálohy a  vy dál žijete - nežijete, a smějete se a brečíte a milujete, jenže to všechno stojí strašně sil a tak už se Vám nechce hezky se obléknout a nalíčit a jen tak se houpat na houpačce.

           Ta holka - žena na houpačce se na mě v mém snu dívá a nepustí mě sednout, když něco chceš tak si to vem, říká mi, popros o pomoc a dostaneš jí, rozhlížej se kolem sebe a vnímej chutě, barvy, vůně, častěji se miluj a směj se, donuť se k úsměvu, usmívej se kolem sebe a buď laskavá, nic není zadarmo a jednoduché cesty nejsou nejlepší a v zásobě má spoustu dalších klišé a já ji čím dál víc poznávám.

Jsem to já, já kdysi před lety a možná já v téhle době, v jiném příběhu a na jiné cestě a možná jsem to já, jakou můžu být.                       

Rok  2013 je rok mé čtyřicítky, snad proto ten sentiment a bilancování, ten vztek a pocit, že  TOHLE PŘECE NEMŮŽE BÝT VŠECHNO a proto slibuju té dívce ze snu, že jí najdu a budu naslouchat a vnímat a udělám všechno, abych jí rozumělala a taky, že si nehty ozdobím kamínky  a budu používat parfém  a tužidlo a lak na vlasy …..

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcela Tobiášová | pátek 18.1.2013 10:55 | karma článku: 21,69 | přečteno: 2644x
  • Další články autora

Marcela Tobiášová

O pinďourech a pipinkách

4.6.2018 v 10:38 | Karma: 34,71

Marcela Tobiášová

Už jsi máma?

25.4.2018 v 8:19 | Karma: 34,62