Horký týden

Janička je sestřenicí bývalé ženy mého současného muže. Můj muž ji zná od doby, kdy byla malým děvčátkem, jak rád s oblibou říká. Jsem stejně stará jako ona, ale zatímco já se v některých okamžicích stávám pro svého chotě (řečeno s nadsázkou) starou rašplí, ona je pro něj děvčetem stále. Je vidět, že relativní je úplně všechno.  

Jsme s Janičkou kamarádky. Mám ji ráda, stejně jako její sestru, jejich rodiče, rodiče bývalé ženy mého současného muže, jejího bratra a bratra jeho manželky a prostě celou jejich rodinu. Janička přijala se svými dětmi, jedenáctiletou E a sedmiletým F, a se svou neteří tříletou S a s dcerou od bratrance třináctiletou A na chalupu k mým rodičům. Má totiž mé rodiče ráda. Půjčili jsme si ještě osmiletou M a dvaapůlletou N, to aby nebyla nuda. Můj muž si vzal taky dovolenou, děti totiž miluje. 

Šest dětí v kombinaci s mými rodiči a mým mužem, který je v pohodě, ať se děje co se děje a s Janičkou, kterou nerozhází vůbec nic, mi překazili dietu a sportovní zápal. Když všichni (malí) usnuli, neměla jsem sílu na nic, natož na běhání a chuť maximálně na červené víno a čokoládu s oříšky. Abych nebyla nespravedlivá, po sedmičce vína jsem byla bezkonkurečně poslední, kdo ráno vstával a můj manžel každý den dojel pro čerstvé rohlíky a noviny.

Pondělí - na kolech jsme jeli do lanového parku. N se jenom dívala, zato S chtěla lézt. Štěpán, sedmnáctiletý instruktor, ji musel zachraňovat. S se do něj zamilovala. Další dva dny mluvila jenom o něm.

Úterý - děti jsme vzali na koně. A se bála, S vůbec, A se při cvičení odmítala pustit hrušky sedla, S se odmítala držet čehokoliv. N jezdila taky a byla nadšená. F dal svému koni všechnu mrkev, takže ho E,S, A a M s N chtěly zmlátit. F má při řevu velice vysoký hlas. S sebrala cigerety mému manželovi a dala si je do svého batůžku. Hledali jsme je skoro hodinu, pak tvrdila, že jí je tam dali skřítkové. 

Středa - jeli jsme na Rozkoš. Byl hrozný hic. M si nevzala křidýlka, takže brečela na břehu. Pak řvala ve vodě. N vodu z Rozkoše neustále pila. F nachytal do kbelíčku malé rybičky a pokusil se rozdělat ohniště, chtěl si je usmažit, jako u moře. Můj muž a Janička jeli pro pizzu. Trvalo jim to tak tři hodiny. S chtěla kakat za karavenem. Odchytila jsem jí tam a přes kemp s ní běžela na WC. Po cestě z ní něco vypadlo .... Při kousání  pizzy mi manžel oznámil, že zítra za námi přijede babička s dědou a K se svojí ženou a dvěma syny ( rodina bývalé ženy) a Janička se zeptala, jestli by nevadilo, kdyby přijela i P, její sestřenice a zároveň bývalá žena mého muže. Můj muž řekl, že jemu to nevadí a ze mě vypadlo:

" Jste se oba pos....".

A bylo to. Byla jsem hysterka, žárlivka a nevděčnice. Po návratu na chalupu se mě můj táta zeptal, co měly děti k obědu. Jestli jsem jim v karavanu při čtyřiceti stupních uvařila polévku. Děti totiž polévku musí jíst každý den. Polévka je základ. Dala jsem si neurol a šla spát.

Čtvrtek - jeli jsme do Častolovic na zámek a do zahrady. Mají tam mini ovce a mini kozy a poníky a holuby a pávy a osly a všechno ochočené a můžete je krmit. Chtěla jsem po manželovi šest stovek na zakrslou ovečku, zdálo se mi, že by mi mohla rozumět. Nedal mi je. Obědvali jsme v zámecké restauraci. F chtěl objednat colu, Janička mu to nedovolila. Rozeřval se. Janička mu natáhla takovou, že se druhou stranou tváře praštil o stůl. Servírka, která v tu chvíli stála u stolu vypadala, že přemýšlí o zavolání na sociálku. S nám spadla do kašny, snažila se chytit jednu ze zlatých rybiček. Večer jsme grilovali. Tedy, griloval můj manžel. Já seděla, konverzovala a pila. Manželova bejvalka nedorazila.

Dorazila v pátek. Zrovna jsem vycházela z toalety, s časpopisem v ruce a ona stála u nás v chodbě. Byla jsem v pyžamu, s očima oteklýma po víně a vlasama jak Divá Bára. Ideální na potkání bejvalky. S se pozvracela do bazénu. Zvracení bylo růžové, nechtěla mi říct, co kde snědla. Byl pátek a mě už nic nerozházelo.

Sobota - Janička odjela s F a E  a postupně i ostatní děti. Naši mi vysvětlili, co všechno jsme dělali špatně. Můj manžel to, že jsem se mu zdála nervózní a ráno dlouho spím. Našla jsem pod postelí prázdnou lahev kečupu, to proto měla S růžové blitky.

Jsem vděčná za naši velkou rodinu. Mám ráda děti. Kdyby se můj muž choval ke mně tak jako k Janičce, byla bych tou nejšťastnější manželkou ( úplně spokojenou manželkou). Zdála bych se mu pořád mladá. Poznal by, že jsem zhubla. Chválil by mi i jídlo, které by mu zrovna moc nechutnalo ( promiň Jani). Naše děti ( kdyby byly malé) by se mu zdály roztomilé i ve chvíli, kdy ječí, neuklízejí, rozbíjejí, zvrací, kňučí ....

Neděle - jsme sami doma. Otvíráme okna, dělám zeleninový salát. Můj manžel mi sundává tričko. Zvoní telefon. Volá Janička. Chce recept na můj čokoládový dort a už se těší až se uvidíme ... Bude nuda, až všechny ty děti odrostou.

Létu zdar !!!

I. Štěpán zachraňuje S.

 

 II. Za chvíli bude jedna z nich zvracet ...

 

III. Porce podle zásluh.

IV. Drže se ! Pusť se !

 V. Takhle fotí můj muž ...

VI. Část smečky a můj manžel.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcela Tobiášová | úterý 30.7.2013 13:29 | karma článku: 23,55 | přečteno: 1618x
  • Další články autora

Marcela Tobiášová

O pinďourech a pipinkách

4.6.2018 v 10:38 | Karma: 34,71

Marcela Tobiášová

Už jsi máma?

25.4.2018 v 8:19 | Karma: 34,62