Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný článek. Ano, takhle to v životě často chodí.

1 0
možnosti
Foto

Otázka však je, do jaké míry máme svobodnou vůli.

Formujou nás naše geny, naše výchova, naše okolí a to co jsem zažili. Máme také svobodnou vůli. Nevím však do jaké míry vlastně svobodnou vůli máme. Možná je z velké části ne-li zcela naše "svobodná vlastní vůle" determinována naším mozkem. Například, to že někdo se jde odpoledne projít a někdo si dá kávu s koláčem, není výsledek žádné vlastní vůle těchto lidí ale jen a jen tím, jaký mají v tom okamžiku mozek a to tito lidé možná žádnou "vlastní vůlí" nemohou nijak ovlivnit. Jak si odpovíme na tuto otázku má obrovské důsledky na to, jak se díváme pak na sebe a na jiné.

Osobně si myslím, že možná příliš skutečné svobodné vlastní vůle nemáme. Jsem proto tolerantnější k jiným, protože vím, že nemohou jinak. Do jisté míry jsem proto tolerantnější i k sobě, ale ne příliš a (občas) se snažím. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 154
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5609x
Jsem Pěstounka, která přijímá ohrožené děti. Dělám ze všech sil vše, co můžu proto, aby byl jejich další život lepší než ten předchozí. Taky jsem hrdá máma svých dětí a vzorná, věrná a vařící (3xv) manželka. Často jsem samolibá, marnivá, líná, tvrdohlavá, hádavá a v neposlední řadě infantilní a i když mi občas někdo říká Sluníčkářka, tak já se víc cítím jako OBLÁčková ....