Diskuse

Válka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
WW

Pokud budou existovat ideologie (i náboženství je ideologie), války prostě budou.

Poučení z historie, ať to tak na první pohled nevypadá, skutečně existuje - vyhlazovací válka se vždy obrátí proti původci spojenectvím ostatních a vždy vzniká jakýsi vnitřní odpor, jehož síla a jakási linie není určitá. Jedno mladší náboženství aplikuje způsob páté kolony nebo infiltrace a víme, jak je těžké, nebo spíše nemožné proti tomu bojovat. Dnešní mocnosti pokračují ve válkách změnou strategie právě z neblahých historických zkušeností a to způsobem ekonomickým - viz např. Německo. Pokud je nutná vojenská síla, pak na eliminaci zdrojů a protivníkovy vojenské síly. Očekávat se dají občanské války, až např. míra islamizace nebo migrace vinou politického selhání už nebude zvladatelná a nezapomínat na vyčkávající Rusko, které se "přihlásí", až bude pro něj situace příznivá. Z pohledu filosofického (to se Vám líbit nebude) je válka očistou lidstva a každý člověk zažívá boj (musí), třeba i Vy na pavlači (měřítko není důležité). ;-)

3 1
možnosti

Marcelo, asi Vás trápí, zda člověk přežije jako biologický druh. Podle týmu neurologů a patologů s Františkem Koukolíkem v čele je člověk postaven k sebedestrukci. Kladu si otázku, zda přijetím ideálů Ježíše Krista by tato destrukce mohla být pozastavena.

:-)

1 3
možnosti
Foto

Ale v tomto případě nám hrozí zase život v ráji. Jaká to povznášející perspektiva;-D

0 1
možnosti
LJ

Přání po životě v míru s vámi jistě sdílí naprostá většina lidí. Bohužel mnoho lidí nedokáže nastolit mír ve vlastní rodině, mezi sousedy, na pracovišti. Nedivme se, že i politici s tím mají potíže.

1 0
možnosti
Foto

Válka je zdravím státu. Čím větší stát, tím větší chuť, vládnoucí kasty, válčit.

2 1
možnosti
BK

Máte dobré srdceV. Děkuji za blogR^

2 0
možnosti
Foto

Velmi správný je zaprvé názor autorky, že "někdo nám zatím neznámý" má s Evropou jiné plány a za nějakých 10 let je určitě uvidíme a to naplno (například podle vzoru, jaký se v současné době in natura odehrává třeba na jihu Itálie). A zadruhé je naší (tedy obyvatel ČR) velkou chybou, že dosud nedržíme spolu. A to zejména prostřednictvím po krku si jdoucích politických stran, které se navzájem proti sobě s nesmírným potěšením štvou. Autorce i přes její vlastní nejistotu náleží karmaR^

2 1
možnosti