Pražská kavárna vs Zemanovci

Výsledky voleb neberu jako duel mezi budoucími prezidenty, ale jako souboj dvou táborů. A to Pražské kavárny a Zemanovců. 

Nerada tyto názvy používám, protože se mi rozdělení naši společnosti nelíbí, ale takto alespoň pochopí více lidí.

Dokud Pražská kavárna bude nazývat Zemanovce lůzou, nedojdeme v naši společnosti k žádnému, pozitivnímu posunu. Myslím si, že určitá část voličů Zemana jsou lidé, kteří se ve skutečnosti o politiku nezajímají. I tak si ale občas přečtou nějakou diskuzi, nebo hoax, který následně sdílí dál, aniž by si vůbec ověřili, jestli se jedná o pravdivé info. Nedávno například tento, kde byl dokonce přímo vytvořen screen z photoshopu a lidé ho šířili i tak. 

Tito lidé a nejen ti, si o sobě přečtou, jaké to jsou lůzy, nevzdělanci a idioti, kteří by by k volbám vůbec chodit neměli. Teď mám namysli i reakce na slušné komentáře. To je samozřejmě o to víc zvedne ze židle a svého kandidáta mají jasně daného, přitom mezi nimi jsou bohužel i ti, kteří o svém kandidátovi nevědí z hola nic. Plus dostanou o to větší vztek a začnou se podílet na podobné činnosti, kterou už zastává další tábor a to nebezpečná sekta lidí, kteří sdílí různé, konspirační teorie a vulgarismy všeho druhu, které mnohdy hraničí se zákonem. K tomu se přidá téma "uprchlíci", šíření strachu a je vymalováno. 

Respektuji volbu každého, i když s ní nemusím souhlasit. A respektuji demokracii. Co ale zvedá ze židle mě, je to, že mnoho lidí jde volit právě z podobného důvodu a když se jich zeptáte, nemají pro svou volbu ani vhodný argument. Mnohdy žádný. Abych nekřivdila úplně všem, tak jsem se setkala s člověkem, který má opravdu velký, politický přehled a svými argumenty mě přesvědčil, že ví o čem mluví a že si za svým názorem stojí. Samozřejmě jsem měla na některé věci úplně jiný názor, ale ten člověk měl slušné argumenty a byla s ním opravdu zajímavá diskuze. Ale takových je opravdu bohužel málo. 

Za zmínku stojí i tato paní:  "Podle Nely Liskové by zvolení Drahoše znamenalo zavírání vlastenců, občanskou válku a invazi statisíců muslimů!"  http://www.rukojmi.cz/clanky/5326-video-nela-liskova-proc-nevolit-drahose 

Osobně jsem velmi opatrná na šíření zla a nenávisti, protože ta způsobuje další zlo a nenávist. V diskuzích se snažím nikoho nenapadat, neponižovat a mít svůj názor a pádný argument. Protože i já ráda přečtu, nebo vyslechnu druhého. Občas to i člověka někam posune. Nesmí to být ale názor povrchní, útočný a hrubý. A o tom to je...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marcela Müllerová | úterý 30.1.2018 11:44 | karma článku: 25,55 | přečteno: 1881x
  • Další články autora