Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zapomněl jste tam napsat, že Čína spustila, nebo ještě do konce roku 2023 spustí uhelné elektrárny s celkovým výkonem 67 MW, to je asi 31 Temelínů. On je velký rozdíl v tom, co Čína chce, abyste viděli a co skutečně dělá. Kromě toho, některé regulativy jsou za dost velkou cenu osobní svobody. A tam já osobně zajít nechci. Čína je pro mě něco jako Rusko. Pokud to jen trochu jde, pryč od ní. Bohužel, svět je tak propojen, že to tak úplně, jak bych chtěl, nejde.

1 1
možnosti
SR

Ale on vás k tomu následovat Čínu nikdo nenutí. Ano Čína otvírá jako přechodný zdroj nové uhelné elektrárny. Víte něco o jejich technických parametrech? Ale kromě toho má Čína ve výstavbě polovinu světových atomových elektráren.

O lesnictví nic nevím, takže nekomentuji. V mám oboru ale Čína udělala v oblasti ekologie ohromný pokrok, jejich nové výrobní kapacity jsou ekologicky na mnohem vyšší úrovni než ty evropské.

Největší chybou světa je, že bagatelizuje a podceňuje vývoj v Číně. Oni mají obdobně jako v civilním sektoru jistě pokrok i ve vojenství...

0 0
možnosti
Foto

R43a28d40e44k 57H68a25m80p50l

5. 10. 2023 14:33

To je v pořádku. Ono to stejně nemůže být jinak, že výpadek uhelných elektráren nahradí ty jaderné. A je to rozumné, bohužel to některé země v EU ještě nepochopily. Ohledně těch uhelných, je vlastně jedno, jaké mají parametry. I ty dnešní u nás mají dost solidní odsíření a podobně. A stejně jsou fuj. Vývoj Číny podceňuje jen blázen, ale skutečně není možné Čínu dávat jako příklad zelenosti.

1 0
možnosti