Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Jannynov

13. 1. 2009 19:12
příklad

p.s. celkem Vám rozumím, ale -- zkuste si představit pastoraci v nákupním centru mezi těmi regály -- okamžitě se vyrojí posměch, někteří bloggeři / Vy ne, věřím/ se budou posmívat a ironizovat "lovce duší" --- kdo chce, tak přece do toho kostela může dobrovolně zajít i jindy než na půlnoční, nikdo mu bránit nebude.

Církev obecně v mediích prostor nedostává prostor žádný.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

13. 1. 2009 19:15
p.s.

například nedávno protřásáné vyjádření papeže bylo medii totálně zkresleno -- vyjádřoval se k němu kde kdo avšak málokde zazněly skutečné citace / papež mluvil o potřebe ochrany přírody i ochrany člověka / ...a česká media z toho udělala výsměšnou překroucenou frašku

Nedivte se že se jednomu nechce "prát" se světěm a raději si víru sdílí v klidu a míru ve společenství věřících. Ne v obchodech nebo na náměstích. ;-)

0 0
možnosti
JN

Jannynov

13. 1. 2009 19:01
když vono

:-) Kristus říkal "mé království není z tohoto světa". Víru totiž nelze poměřovat hodnatami "trhu", nejde o marketing, nejde o "procenta z prodeje"....jde tam o duši a její spásu. "budete solí země" je další Kristův výrok. Jsem rád že církev není podbízívá a že nabízí hodnoty poněkud stálejší než předvánoční prodejci všeho možného. :-)

0 0
možnosti
JP

Jitka Přikrylová

14. 12. 2008 11:42
souhlas

R^ a báječně příjemné počtení...

0 0
možnosti
KT

Ježikača

8. 12. 2008 0:34
pěkné, díky,

nebojte se, řada lidí ví, o čem jste psala a dost z nich s vámi i souhlasí. jistě, chtějí katoličtí hodnostáři "volební hlasy"? ať se snaží získat "voliče". a hlavně ať nechtějí beztak sporný majetek, když nemají masovou podporu.

0 0
možnosti
JN

Jannynov

13. 1. 2009 19:18
Re: pěkné, díky,

sporný majetek ? Chcete říct majetek ukradený a poničený komunisty, že ano ?

Víte jak vůbec církev majetek získavala ?

Víte jak hospodařila a starala se o něj po staletí ? Víte že komunistické vymytí mozků způsobilo že místo "ukradený" lidi říkaji "sporný " ?

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

5. 12. 2008 21:05
Možná je to tím, že církev nemá moc energie pro vnější svět.

Kněží ubývá, v ekonomicky rozvinutých zemích i věřících.

Myslím si, že hodnoty které nabízí,  mají velký smysl. I když je nedokážeme vždy dodržovat, tak je dobře, že je instituce, která je zdůrazňuje, dělá "PR". I se svým zvýšeným procentem homosexuálů, pedofilů a různě deformovaných osobností oproti ostatní společnosti.

Druhá stranka věci je ten Váš "marketing", dále schopnost a vůli vyjít vstříc lidem, vnímat dobu, ..... je to jednoduché?

Paní Kláro, nebude brzy zase nějaká ta "povinná" antykomunistická ...? Prosím, prosím.

0 0
možnosti
S

Semper2

5. 12. 2008 23:18
Re: Možná je to tím, že církev nemá moc energie pro vnější svět.

Pipine, na nás jste Krátký ;-D

0 0
možnosti
A

Arth-

4. 12. 2008 13:12
Ale vánoce byly už dřív... takže oni se taky jen vezli!

Už koledy...třeba tu o třešních-ne teď nereju do komunistů,ale vzpomínám na tu staroslavnou píseň,ve které Marie vyjeví nešťastnému Josefovi,že je těhotná...  ten správně tvrdí,že by o tom musel něco vědět a odmítne podat Marii třešně ze stromu slovy "ať je otec toho dítěte podá sám"... nebo tak nějak.

No a na to se ozve Ježíšek...  asi dvouměsíční v prenatální fázi, vyzve strom aby se sehnul - a on to prý udělá...  a Josefovi to stačí jako důkaz, že nemá dál řešit, kdo je otcem toho dítěte. No - a teď to podstatné - na otázku kdy že se teda hodlá narodit odpoví ten plod, že asi o vánocích...  prý nejspíš 6 ledna. (Židovského 6.ledna...  to je našeho 25. prosince...

Z toho je patrné: 1. vánoce exitovaly dlouho před tím a církev nejsvětější se jen rozhodla využít tento obecně známý svátek ku vlastnímu prospěchu. 2. nejen Velká říjnová socialistická revoluce byla vlastně v listopadu...  ;-)

0 0
možnosti
S

Semper2

4. 12. 2008 18:35
Do komunistů nerejete - asi se už bojíte, že

zato do křestanů ryjete svým požidovštělým knifákem až Bůh brání. Ale abyste to mohla dělat efektivně, měla byste mít po uice argumenty a především mít aspoň minimum znalostí z teologie a historie. Vědět např. něco o Juliánském a Gregoriánském kalendáři (proto ten posun) z čehož byste si mohla dovodit - i bez znalosti věrouky - že pravoslavná (ortodoxní ) církev na Východě slaví Vánoce až 6. ledna (na náš Svátek sv. Tří Králů), také byste mohla tušit něco o tom, že Vánoce nekončí po 3 dnech, na Štěpána, jak hlásá každý rok židovize NOVA, nebo na sv. Silvestra, ale až na Hromnice! Vánoce před narozením Krista neexistovaly (mohla byste znát anglický termín Christmass -doslova" "Kristova mše"). Svátek o němž mluvíte je židovská CHANUKA, ne Vánoce!!!Čili si klidně slavte třeba po židovsku Vaši chanuku, a přestaňte útočit na Vánoce.

Židi chtějí Vánoce ne zničit - to se jim a ni jejich komunistickým spojencům nepovedlo - nyní chtějí jednoduše VYTUNELOVAT JEJICH OBSAH!

0 0
možnosti
JL

Dworkin

4. 12. 2008 11:23
Raději ne

Komercializace Vánoc mi vadí. Úpadek vlivu a autority církve nikoliv. Lidé by se o Vánocích neměli obracet k Bohu nebo k církvi, ale především ke svým blízkým. Takže jsem Vás sice pochopil, ale narozdíl od Vás si přeju, aby PR církve bylo co nejhorší, protože Santu považuju za méně nebezpečného než další vlnu rekatolizace.

0 0
možnosti
A

Arth-

4. 12. 2008 13:56
Re: Raději ne

No - já nemám rád ani ježíška ani santu...  já, v kruhu svých blízkých, slavím "narození nového Slunce", co nám přinese jaro... a nic mi nechybí. A ze všeho nejmíň nějaké PR...  ;-)

0 0
možnosti
MN

Forrrest

4. 12. 2008 6:24
Zneuzit Vanoc k cirkevni propagande???

Dekujeme, nechceme!;-€ Vanoce znamenaji mnohem, MNOHEM VIC!! Je to o tradici, ktera by se dodrzovala i bez jakychkoli zlodejskych instituci. O lasce, vztazich s nasimi blizkymiV

Cirkev chatra, proc ji v tom nenechat? Je na ni snad neco pozitivniho? Copak se neobejdete bez toho, aby vam nekdo rikal, v co verit, jak v to verit, ja se modlit, komu se zpovidat...RvRv

0 0
možnosti
S

Semper2

4. 12. 2008 11:24
Re: Zneuzit Vanoc k cirkevni propagande???

Uklidni se psychopate. 

To ty se neobejdeš bez věčného našeptavače, nesleduj TV NOVA, stejně jako zednářsko-bošlvevickou BBC a  vytvoř si samostatný úsudek, pak zákonitě změníš i názor na Církev.

0 0
možnosti
T

t1674

2. 12. 2008 12:35
Na satelitu

jsem viděl bohoslužbu vedenou dobře oblečeným hyperaktivním divochem, který neustále vykřikoval : "Jesus loves you halelujah!", a lidé se zmítali v agónii a ječeli cosi nesrozumitelného. Ten marketing by se možná zase neměl přehánět.

0 0
možnosti
S

Semper2

2. 12. 2008 12:53
Re: Na satelitu

to byl asi nějaký protestantský, resp. evangelikální pošuk. To snad u katolíků nehrozí;-DR^

0 0
možnosti
R

robbbert

2. 12. 2008 10:10
Článek

se mně líbí. Dávám Vám za pravdu. problém je v tom, že dnešní kněží jsou něco jako zaměstnanci. Odmeldujou mši a konec. Je mezi nimi málo "kapacit"., za kterými by lidé šli.  Kdyby to bylo opačně, tak jsou kostely plné lidí a naše země bude zase katolická, tak jako byla dříve.

Nikdy u nás nebude lépe, dokud budeme žít v takovéto ateistické společnosti .

0 0
možnosti
S

Semper2

2. 12. 2008 11:41
Re: Článek

Ano, máte z velké části pravdu, jenže kněží je málo, dneska má skoro každý 2-3 farnosti (na Severu třeba až 8 i víc farnosti, to už je skoro třetina okresu). V neděli a o svátcích slouží 3 mše denně(něktří dokonce kvadrinují).Starých kněží, těch dobrých, valem ubývá a mladí bývají postiženi modernismem. Drží "prst na tepu doby" jak říkával budějcký "páter vyklouz" Hermann (a on tedy ten prst opravdu držel, jen nevím kde přesně - už je laicizován a oženil se...) Přitom posláním Církve není jít " s dobou", ale PROTI době, proti "trendům", resp. navzdory jim. Stát zatěžuje kněze (podle mě záměrně) obrovským množstvím papírování, z kněze je dneska spíš úředník státní památkové péče. Dřív byli kněží mnohem sečtělejší a vynikali ve více oborech, byli to až pochodující encyklopedie. Dnešní mladí pateři se raději dívají na satelit, než aby si něco študovali a četli. Přitom každý mladý farář dnes touží být doktorem teologie, magisterský titul mu nestačí.

0 0
možnosti