Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A co teprv, když je žvanec nejen lokální, ale přímo aj z vlastní zahrádky... (Právě večeřím brambor na loupačku, vlastním potem zalejvanej. Milionová lahůdka!) ;-DR^

0 0
možnosti
VK

Já bych se vlastní produkcí moc nechlubil, paní emeritní vinárnice. Nebo kalouska napadne zdanit i hlínu v květináči ;-(

0 2
možnosti
VK
Foto

M93a44r64t61i77n 21L59ö74w

2. 11. 2012 10:51

Cina ma muj obdiv. Urcite to neni dokonaly svet pro kazdeho - jako nikde jinde. Ale alespon si sve problemy resi doma a ne agresivni expanzi jako obdivovane USA. Ktery sasek v bilem dome by si dovolil byt jen hypoteticky uvazovat o politice jednoho ditete? Ocekavam vycet hrichu od Maa po Tibet a great firewall of China.... Kdo z nas jeste veri ze nic z toho na "zapade" nemame?

2 11
možnosti

nějak Vám uniklo, že ta politika jednoho dítěte už Čínu začíná pěkně trápit, neb populace patřičně zestárla. A to její dodržování když nutili jít na potraty třeba v 7. měsíci, to se Vám taky líbí?

3 0
možnosti

Kdybyste byla pamětnice, tak byste si určitě rozpomenula na jednu z reportáží Hlasu Ameriky dávno před r. 1989, jak se jedna Češka uspěla dobře v New Yorku s českými koláči.

6 0
možnosti
AF

A11l14e88n30a 89F73i94r98s57t

2. 11. 2012 16:17

No jenom aby to nebylo jako s tím proslulým německým chlebem, na který jsou všichni Němci tak pyšní. Všude ve světě jsou německá pekařství, ať už na Floridě, v Australii nebo Japonsku či Thajsku, ale když tam vstoupíte, narazíte většinou na buďto přímé Němce, nebo jejich potomky. Z domorodců většinou nikdo.

Vzpomínám na průjezd městem Praha v americké Oklahomě, založeném v předminulém století českými přistěhovalci. Hned na pokraji nás přivítal nápis "Prague, home of the famous home made koulatche".

V New Yorku bude asi také poměrně hodně českých potomků, i když asi ne tolik, jako v Chicagu. Tam by ona paní takové terno s koláči neudělala, tam je českých pekařství více jak v Plzni.

0 0
možnosti