Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sorgedoktor

17. 2. 2008 18:15
Z vašeho stylisticky zcela dokonalého

fejetonu či eseje není zcela explicitní, kdy je žena zralá..

0 0
možnosti

km

17. 2. 2008 19:47
Re: Z vašeho stylisticky zcela dokonalého

jde o to, jak to myslíte ;-), pokud je míněno zralá ve smyslu maskování označení "stará" (věkem), pak je to většinou otázka mužů, kdy dotyčnou do této kategorie zařadí :-))) a pokud myslíte zralá "na něco", tak to zcela individuální, na to nechť si odpoví každý sám  

0 0
možnosti

Kopejtko

17. 2. 2008 12:56
politická korektnost

Helejte, já tak nějak nevím, co si o tom všem myslet 8-o

Pro tlustýho člověka není jeho hmotnost žádná novinka, tak se s názorem dítěte určitě vyrovná. Možná víc než s posměchem zákeřnejch dospělejech. To za prvé.

Navíc když budete dětem vysvětlovat, že vůči tlustejm je třeba nějakejch zvláštních ohledů, tak si pak budou myslet, že tlusťoši jsou nějaká politováníhodná sorta lidí... což nejsou, jsou stejný jako všichni ostatní a zasluhujou stejný (slušný) zacházení.

Někdy mám pocit, že tohle povrchní politcky korektní chování vůči tlustejm, handicapovanejm a jinejm lidem který vybočujou z šedýho průměru je horší, než ta (někdy krutá) upřímnost...

0 0
možnosti

cizinka

17. 2. 2008 7:42
Hezky clanek

Vasi dceri bylo teprve dva a pul, takze je tezke ji neco vysvetlovat. Ja mam to same se 4letym synem, ukazuje na lidi a popisuje je. Rikam mu, ano je to pravda, je tlusty, modrooky atd, ale ukazovat a komentovat to takto je neslusne. Jenze deti jsou deti. Uprimnost deti je nekdy sokujici. Co udelat, kdyz dite rekne, je to tlustoska? Prejit to usmevem a jit dal ? Musite to prece pochopit je to jeste dite. nevi, co je takt. A jinak, verim,ze deti maji mit radost, spinave saty a ruce od blata ci plasteliny tomu patri. Uklizet budete porad, ale ta radost v detskych ocich je k nezaplaceni.

0 0
možnosti

Jarka

17. 2. 2008 7:19
moc pekne

dcera mela pravdu ;-D. ale co s tim ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Markéta Hrdoušková

17. 2. 2008 6:50
No to je

ale opravdu móc pěkný článek ;-D

Taky se mi to několikrát stalo, že starší syn o paní v tramvaji prohlásil, že je tlustá.  Odpověděla jsem mu, že je to sice pravda, ale holkám se takovéhle věci neříkají, protože jsou z toho smutné. Třeba je tlustá proto, že je nemocná.

Ovšem velice ráda jsem byla pravdomluvná, když jsme v Praze vídali pejskaře, kteří se nenamáhali sbírat exkrementy po svých psících. To když synek prohlásil "pán je ale prase", s radostí a co nejhlasitěji jsem souhlasila "to máš pravdu. Pán je prase"

S Vašemi zatím dvěma tezemi souhlasím do puntíku.

0 0
možnosti

Lenka Leon

16. 2. 2008 18:22
Moc pekne a ze zivota...

Moc pekne.... clovek si muze rikat co chce, ale deti jej pak svoji bezprostrednosti totalne odzbroji....... jeste, ze jste mohla zaborit hlavu do te hromady plysaku :-)

0 0
možnosti

Eva Pallotto

16. 2. 2008 14:13
bezva článek

četla jsem to jedním dechem, vtipné, milé, lidské.... děkuji

0 0
možnosti

Zajicek

16. 2. 2008 13:18
To je ale super clanek

Ted prave cekam svoje prvni a mam asi stejne predsevzeti jako autorka. Nejvic se bojim, ze az dite rekne neco jako "Ta pani je tlusta", tak se zacnu strasne chlamat, misto abych neco nekomu (decku nebo te pani) vysvetlovala nebo se omlouvala.

0 0
možnosti

iva

16. 2. 2008 12:06
Děkuji za krásný článek,

mluvíte mi z duše. Při četbě takových článků (knížek atd.) alespoň vím, že ne jen já jsem na vážkách při výchově. Také jsem zažila okamžiky, kdy děti zcela upřímně popsaly situaci (ten pán smrdí, ta paní je tlustá, mami, ten pán si krknul atd.) a je opravdu těžké adekvátně zareagovat. Snažím se jim tedy vysvětlit, že mají pravdu, ale nehodí se to před nimi (těmi "postiženými" lidmi) říkat. Když jsem to takto vysvětlila dceři (4), tak mi ještě návdavkem k tomu pánovu krkání hlasitě řekla: mami a proč to nesmím říkat, že si ten pán krknul? On si opravdu krknul! A ještě to smrdí! ;-D A babo raď, co teď, snad jen doufat, že tohoto člověka již nikdy nepotkám ...

0 0
možnosti

Doktor

16. 2. 2008 10:24
Jde o váš pocit trapnosti

Mám tedy na mysli Vámi popsaný pocit při výroku dcerky na adresu tlusté paní. A protože jde o Váš pocit a o pocitech té tlusté paní nic nevíte, stačí to celé klidně okomentovat a neutíkat z bojiště. Co když se pak dítě naučí, že zdrhnout je to nejlepší?? :-)

Což třeba: "Promiňte, cítím se trapně, když dcerka na vás takhle ukazuje prstíkem a bylo by  mi líto, kdybyste to brala vážně". A nemusíte nikam utíkat, ani lhát, ani peskovat dítě. Je to přece především Váš problém a ten jste si vyřešila!

0 0
možnosti

DEJLIG

16. 2. 2008 10:43
Re: Jde o váš pocit trapnosti

Taková reakce se mi líbí :-) Naší holčičce také vysvětlujeme, že "tlustý/á" je jen prostý popis, stejně tak jako "vysoký/á" nebo "modrooký/á", a neříká nic o kvalitě, povaze či chování člověka...

0 0
možnosti