Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

ddgg

29. 5. 2008 19:54
Pro autorku

Je v zájmu pacienta nechat onemocnění dojít až do stavu, kdy už se nedá léčit a zbývá jedině amputace?  Bude mít raději  peníze, kdyby je po letech vysoudil?  Odpověď  normálního člověka bývá NE.  A proto je třeba, aby si každý pacient sám za sebe průběžně a včas ověřoval, jestli jde jeho léčba správným směrem.  Pokud se stav nelepší, zkusit třeba konzultaci u jiného lékaře. Na internetu je také spousta informací. Hlavně ale nevěřit, že se někdo o všechno postará za nás. Je to naše zdraví a život.

0 0
možnosti

iva

16. 2. 2008 14:02
Taky jsem vyměnila gynekologa,

když mi gynekoložka řekla, že mne neobjednanou nevezme a já trpěla kvasinkovou infekcí. Na fleku jsem změnila gynekologa, ale tolik odvahy jsem neměla, abych jí řekla, co si o ní myslím. :-/

0 0
možnosti

xyz@ž

4. 2. 2008 18:46
Oko za oko, zub za zub.

Bílá mafie se dovedně kryje, a u soudu pak rozhodují jedině prachy. Daleko horší než "chyba lékaře" je ale když se pacient octne v nějakém záhadném výzkumném programu třeba pro americkou zdravotnickou firmu, a nebo má zrovna na neštěstí nějaký zrovna nutně pro nějakého pracháče "potřebný náhradní díl". Nemocnice, to jsou v podstatě jatka. To, co tady dnes existuje, je horší než nacistický výzkum v Osvětimi v minulém století. Za Chamurabiho platilo, zub za zub, oko za oko. Ovšem toto praktické, jednoduché a osvědčené řešení, které svým odstrašujícím příkladem minimalizuje protekční ambiciozní amatéry a zlatokopy, je bohužrl využíváno poškozenými pacienty jen minimálně.

0 0
možnosti

Ibn Sina

4. 2. 2008 21:05
Re: Oko za oko, zub za zub.

Doufam ze k lekarum nechodite a chodit nebudete a prevu vam i lekarum samotnym, abyste je nikdy nepotreboval. Skoda ze ve zdravotnictvi nemame plny kapitalismus a lekar nema pravo si vybirat pacienty, stejne jako stanovovat ceny za sve sluzby.

0 0
možnosti

Sim

4. 2. 2008 15:54
Injekce

Po injekci vyvolávající menstruaci by zdravý plod neměl být potracen. Prostě by ta injekce menstruaci nespustila, je to jen hormon. Věřte mi, moje děti tuto injekci přežily obě, do 3. měsíce těhotenství. Ultrazvuky tenkrát začínaly a ženy jimi byly vyšetřovány 2x za celé těhotenství.

0 0
možnosti

orca1

4. 2. 2008 8:56
nic není černobílé

Ono je to asi na delší rozbor.

je zajímavé že u doktorů vyžadujeme takřka dokonalost a pakliže pochybí z jakéhokoliv důvodů v nás se něco hne - ve stylu že to není možné atd.

Žel realita je taková že i doktor je jen člověk a "má své dny" zní to cynicky ale je to prostý fakt.

A jen na okraj pracujeme my všichni stejně precizně a dokonale jak vyžadujem po doktorech či jinde ? Je pravdou že jde zde o zdraví či život ale pořád si troufám říct že těch "zmetků" po nepovedených lékařských zákrocích je mnohem méně než zmetků ve strojírenství či kdekoliv jinde .

0 0
možnosti

Bau Max

4. 2. 2008 9:42
Re: nic není černobílé

a co když obsluha při plnění paliva do dopravního letounu naplní méně paliva, pilot(i) to přehlédne, je to jenom rutina (že má být doplněno ) nebo bude vadný ukazatel palivoměru a všíchni cestující (lékaři, kteří letí na seminař např. na Seychely) zahynou protože dojde palivo a i obsluha letadla  "má své dny, zní to cynicky ale je to prostý fakt. " co řeknete pak o zmetcích :-(

0 0
možnosti

Profesionální diskutér

4. 2. 2008 8:43
Moje představy o redaktorkách MF DNES

Paní Mandausová, vypadíte  jako intelektuálka.To, co tady popisujete  je asi pravda jenom tak napůl.Při adenotomii /třetí mandle/ se používá takové okénko nahoře jsou zoubky. Ten nástroj si zaměnit nelze.

  Mezi  reakcí krvr in vitro/ vezkumavce/ a in vivo/ve skutečnosti/ to nemusí korelovat..S tím ultrazvukem   možná na tom něco je.Ale   erare humanum est. Po tom, vo v tomhle národě odsoudili kněze za to, že někoho nechal přespat,co pověsioli několik   funkcionářů kteří nic neudělali, co se rozkradly milion/ tunelovábní/ tak vy tady pravýřujete lékaře??Vždyt jsou to také lidi

0 0
možnosti

kk

4. 2. 2008 8:40
je to hnus

Nejhorší je, že nemocný člověk prostě nemá energii na ty tahanice a peníze na advokáty. A o právním státě se mi může jen zdát.

0 0
možnosti