Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kuckyas

14. 7. 2009 16:49
Zdejší madam blogerka

 má zajímavý slovník. Většinou se opakuje. Feminstky nazývá Gender-ženská a ta obvykle zaskřehotá. Zde její obhájkyně, je to nějaká sekta nebo co  ten slovník od ní převzali. ;-€

0 0
možnosti
J

Judinka

21. 6. 2009 1:22
Máme stejné příležitosti?

Také jsem si myslela, že je dnes jiná doba, že ženy opravdu můžou žít, jak jim vyhovuje a dělat co chtějí a na co mají, jenže: v prvním zaměstnání, v mých 19 ti letech mi bylo šéfem předhazováno, jak jsem pro ně, coby žena v tomto věku neperspektivní. Fajn, pán má zastaralý názory, šla jsem jinam. V následujícím zaměstnání se mi líbilo, bohužel jen do doby, kdy mi  při konkurzu na lepší místo bylo (samozřejmě mezi čtyřma očima) řečeno, že s místem počítat nemám, protože "mi táhne na třicet, tak proč zaučovat někoho, kdo stejně odejde na mateřskou" a  místo dostal  kolega s nižší praxí i vzděláním.

Moje kamarádka musela v zaměstnání slíbit, že bude mít hlídání dítěte v případě nemoci, po jejím manželovi nikdo nic takového nechtěl...

Na druhou stranu uznávám (ač se považuji za feministku), že Gender to vzaly za špatný konec a ženám svým "protlačováním" spíš ubližují...

0 0
možnosti
WS

wandering star

21. 6. 2009 1:48
Re: Máme stejné příležitosti?

Pozor, to není tím, že jste žena, ani tím, že jste ve věku, kdy ženy obvykle mívají děti. Je to tím, že žijete v zemi, kde je pro zaměstnavatele velice nevýhodné dát práci takové osobě, nebo snad nedej bože do ní investovat. Pokud byste neměla nárok na x let mateřské, během které vám musí držet místo, a na nemocenskou v případě nemocných dětí, bylo by zaměstnavateli úplně jedno, jakého jste pohlaví a zda budete mít děti. V zemích, kde je minimální nárok na mateřskou, zamšstnavatel vás může kdykoliv propustit a nemoc dětí je problém rodičů, nikoliv jejich zaměstnavatele, mají ženy mnohem lepší profesní uplatnění.

0 0
možnosti
JNN

Jezdím na neutrál

14. 6. 2009 14:54
Tady je fakt diskuse.

Dámy, přece je jedno, jak co kdo chce, aby lidi dělali. Vždy záleží na tom, jak si to každý jednotlivec zavede a dělá. Mně se třeba líbí, když mi manžel vezme tašku se slovy, ukaž je to těžké. Samozřejmě, že bych ji unesla i sama a mnohdy nosím i těžší tašky, když manžel "není po ruce", ale je to takové galantní a mám jako žena radost, že mi muž pomůže, že se na mne nevykašle. Nevím, proč bych musela měnit elektrickou zásuvku a on žehlit, když je prostě od "přírody dané", že on mění zásuvku a já žehlím. Jen proto, že nějaká zapšklá stará panna vymyslí gender, tak se z žen stanou chlapi?

0 0
možnosti
ZS

Prickrose

14. 6. 2009 17:53
Re: Tady je fakt diskuse.

Na zacatku prispevku rikate, ze je prece jedno, jak co kdo chce delat, zalezi na tom jak si to kazdy jednotlivec zavede a na konci prispevku pisete, ze je to dane od prirody, ze on meni zasuvku a ja zehlim. Pripada mi, ze chcete byt liberalni, ale konzerva se nikdy nezapre.

0 0
možnosti
HK

Hela1

12. 6. 2009 14:04
Wendolene,

doporučuju Vám přečíst si ještě jednou článek, především tahle slova paní autorky:

"Až jeden sympatický kluk řekl, a vždyť je to přeci jedno, co kdo dělá, ne? Chtělo se mi zařvat: Svatá pravda! ... Některým ženám se prostě líbí být učitelkami, kadeřnicemi,  kuchařkami, majitelkami kosmetických salónů. A některým chlapům se zas líbí řídit kamion, jezdit s vysokozdvižným vozíkem nebo provozovat lyžařskou školu. Stejně jako některé ženy rády rozhodují v továrně na soustruhy a někteří muži navrhují plavky. Tak to je."

a zamyslet se nad tím, jak se liší od "Lidi je třeba brát jako jednotlivce.  Když něco někoho baví, když mu to jde, nemá smysl mu házet klacky pod nohy protože "kdo to kdy viděl, aby....".

Třeba Vám dojde, že i samotná autorka preferuje liberální přístup před Vaším konzervativním "tohle musí dělat muž, protože to je jeho role" (i když se jí nelíbí způsob jakým ho podala ČT plus dr. Smetáčková). Měla byste jí napsat pár slov o Sexmisi a hornicích, femižandárce jedné!

0 0
možnosti
V

Vikina

12. 6. 2009 15:52
Re: Wendolene,

Wendy, vždycky jsem si myslel, že jste na ty femini moc přísná, zejména s tím označením žandárky, ale teď vidím, že ty holky nešťastné jsou fakt těžce postižené. Kdyby se tak věnovaly se stejným zápalem něčemu smysluplnějšímu - třeba tomu, aby ubylo rozvodů - jenže ony dělají pravý opak, ach jo. A ještě si myslí, jak dělají všechno dobře a ku prospěchu lidstva (za to považují nejspíš jen ženy, které jsou ovšem většinou toho mínění, že ty mužské zatraceně moc potřebují). Nu, uvidíme Helenku za pár let, jak si doma pěstuje nějakého Maxipsa nebo kočičku, viď Heli :-P

0 0
možnosti
V

Vikina

11. 6. 2009 20:34
Helenko, drahoušku,

což takhle trochu zklidnit hormony. To, že Vaše guvernantka mívala zřejmě často volno, ještě neznamená, že opustíte slovník dámy.

Co se týče mých argumentů, jsou dány tím, že neuvažuji v rozmezí desítek let, ale staletí. Takže co se týče postavení žen, je to dáno samozřejmě rozdělením rolí už ve stádiu tlup. Časem se to upravovalo, tak např. církev už ve středověku zajistila ženám práva, o nichž se jim ve starověku ani nezdálo. Byla to ona, kdo hájil práva vdov a sirotků (Vy nejspíš znáte jen to upalování čarodějnic). Základní postavení žen ve společnosti přesto zůstavalo v rodině; bylo to funkční, ne výmysl mužů. Nicméně v době, kdy se rozšířilo vzdělání natolik, aby se jej mohly zúčastnit i ženy, pak bránění ve studiu nebylo jen v konzervativní tradici, ale také v jejich menstruaci, jednoduše to byl hodně velký problém (byť se o tom nemluvilo - to by bylo přímo fuj). Teprve vyřešením této otázky se mohlo pokročit kupředu. Prostě je nutno to brát komplexně, já zde jen upozornil na

0 0
možnosti
V

Vikina

11. 6. 2009 20:59
Re: Helenko, drahoušku,

jeden nezanedbatelný fakt, o kterém se jinak vůbec nemluví, ač je zásadní. To, že se ženy musely za svá práva studovat brát, tím nezpochybňuji, ale kde by slavné femini byly bez takové maličkosti, jako je dámská vložka.

Jinak, Vaše odkazy jen ukazují, kde asi byla společnost na konci 19. století (v mnohem vyspělejším Německu), když v novinách podávala takové návody.Jinak i ty Vámi zmiňované dámské kalhotky nebyly v societě tak běžné jak si při svém vzdělání myslíte, a to ještě po první světové. On tenkrát byl rozdíl mezi městem a vesnicí opravdu nebetyčný. Takže když už se tak za ty ženy bijete, tak prosím bez zkreslování a s uvědoměním si celkového kontextu. A mezi něj patří i to, že dnešní gender pořady, o nichž je v článku Klárky řeč, jsou skutečně jaksi mimo mísu, a zavánějí nějakým opravdu nechutným levičáckým inženýrstvím. Já myslím, že těch mrtvol ve jménu pokroku už bylo přece jenom dost.

P,S. Klárko, omlouvám se, že jsme Ti tady zaneřádili blog, ale ty femini je třeba usměrnit

0 0
možnosti
HK

Hela1

11. 6. 2009 16:11
Pokud autorka pochybovala

o smyslu pořadů, jako je ten kritizovaný, asi by si měl přečíst zdejší diskusi. A v ní třeba příspěvek Wendolena: "Nosit tezke veci maji muzi, ne ten, kdo je unese."

Právě toto je  způsob myšlení, který naše děti už doufám nepostihne. Anglosasové a Germáni jsou ušlechtilý Herrenvolk vhodný k ovládaní ostatních (=to si nemysleli jen Němci, ale většina viktoriánských  Angličanů) a Slované jsou banda líných a sentimentálních hovad, co hledí každého ošulit. Muži mají nosit těžké věci a pro ženy mají zase dělat tohle a tamto. Kasta brahmánů je na toto a kasta vaišjů na něco jiného.

Lidi je třeba brát jako jednotlivce.  Když něco nekoho baví, když mu to jde, nemá smysl mu házet klacky pod nohy protože "kdo to kdy viděl, aby...." V dnešní době jsou největším bohatstvím společnosti lidé samotní, tak je škoda zanedbávat jejich potenciál kvůli zastaralým představám o tom, co je pro koho "přirozené".

 

0 0
možnosti
W

Wendolene

11. 6. 2009 17:30
Re: Pokud autorka pochybovala

Helo Drahousku, tento zpusob mysleni doufam postihne nase deti a chlapci budou vychovavani ke slusnosti k divkam. Devcata budou vychovavana ke slusnosti, k tomu, aby se chovaly jako divky a ne jako muzatky na pokraji nervoveho zhrouceni. Lidi je treba brat jako jako jednotlivce, ale to neznamena, ze muz nesmi otevrit dvere zene, nebo ji vzit tezkou tasku. Nedelejte z toho hazeni klacku pod nohy. Znite jako dalsi nespokojena feminizandarka, ktera chce zmenit svet. Svet nezmenite, nebot zeny a muzi jsou proste jini. Sexmise se vam zachtelo? Jenze na svete je porad hodne spokojenych zen i muzu, kteri respektuji svoje role. Kolik zen chce psat scifi, jit kutat do dolu uhli, byt nejsilnejsi zena na svete, byt pozarnice ci neco podobneho? MOc jich nenajdete. Helo, uz muzete volit, mate volbu nemit deti diky antikoncepci, mate volbu jit studovat jadernou fyziku, nikdo vam nebrani. Dalsi prevraty jako curani proti vetru jsou zbytecne.

0 0
možnosti
E

Eadem_Semper2

6. 6. 2009 21:29
Skvělé, falanga děkuje a připisuje bodík k dobru.

 máte velmi sympatické názory, jak vidíte  neomarxistická propaganda  se nezastaví ani před dětmi.R^R^R^

0 0
možnosti
V

Vikina

6. 6. 2009 21:45
Re: Skvělé, falanga děkuje a připisuje bodík k dobru.

Musím potvrdit. Sempře, musíme vybudit i Dolcha a Caru, možná by se k nám přidala i Lilith (nebo myslíš, že ta né?;-D).

Jinak, Klárka píše sqělé články už léta, a je zvláštní, že ačkoliv jde většinou o nekonfrontační články, tak se pod nimi obvykle strhne nějaká bitva, což nechápu. Asi proto, že píše takové srozumitelné pravdy, což je pro levicové multikultirální intoše zřejmě něco jako rudý hadr pro býka.

0 0
možnosti
JK

jejkap

6. 6. 2009 21:16
Blba jste, az hanba

Rv

0 0
možnosti
A

agnostik1

6. 6. 2009 18:25
Paní autorko,

nenechte se vytočit, stať je skvělá, karma, díky!:-)

0 0
možnosti
K

kuckyas

6. 6. 2009 16:18
Nezlobte se,

ale musim vás zařadit mezi pipky, který chtěj za každou cenu někam psát. Kdyby byly všechny ženy tak blbé jako vy, tak by ještě dnes ženy nemohli volit. Pipko, příště nesedejte za volant, a kor ne s dětma!!

0 0
možnosti
K

kuckyas

6. 6. 2009 16:22
Re: Nezlobte se,

Ještě něco, femistky vás nesnědi, ale z vysoka se na vás vyserou!!

0 0
možnosti