Separatisté znovu na podraz neskočí

Když byly podepsány mírové dohody v Minsku dne 19. září 2014, všichni lidé očekávali, že může přijít konec občanské války na Ukrajině. Bohužel boje po měsíci začaly pokračovat. Až následně vyšlo najevo, že ukrajinská armáda byla velmi oslabena a přistoupila na tyto mírové dohody zřejmě jen z taktických důvodů, protože po měsíci začala znovu silnou ofenzivou proti separatistům.

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko byl hlavním iniciátorem mírových dohod v Minsku dne 19.září 2014. Nastává otázka. Byly mírové dohody důvodem k ukončení  občanské války ? Dnes už je více než jasné, že by ukrajinská armáda byla poražena, protože velká část vojáků z ukrajinské armády přeběhla na stranu separatistů, přišla o vojenskou techniku a chyběly ji finanční prostředky na techniku novou. Kyjev potřeboval další finanční pomoc od EU, vojenskou techniku a mobilizaci, jinak nemohla dále páchat zločiny proti lidskosti na východě Ukrajiny.

Protože separatisté věřili vedení Ukrajiny, že nastane samostatnost a nezávislost Novoruska bez dalších bojů, výstřely na pár dnů ustaly. Bohužel se tak nestalo a v říjnu ukrajinská armáda začala boje silnou ofenzivou.

 Protože se v lednu 2015 ukrajinská armáda páchající genocidu na východě Ukrajiny dostala do stejných problémů jako v září 2014, začala nová mírová jednání, a to zřejmě ze stejných taktických důvodů, respektive z důvodů opětného velkého oslabení ukrajinské armády, z důvodu velkého počtu dezerce, chybějící vojenské techniky a munice. Je zajímavé, že v lednu tohoto roku začala mainstreamová média vysílat  údajné vraždění  civilního obyvatelstva separatisty, kteří se dostali po dlouhých desíti měsících do ofenzívy, když podruhé nechtěli skočit na podraz skrze mírové dohody, které mají přispět jen k tomu, aby ukrajinská armáda opět posílila a znovu zaútočila na východ Ukrajiny. Přitom od března 2014 jsme neviděli v žádných mainstreamových médiích, jakou genocidu páchala ukrajinská armáda na proruském obyvatelstvu. Byly to útoky na civilní objekty, kde byli  vražděni nejen separatisté, kteří se pouze bránili útokům, ale i staré ženy a děti. Jak je možné, že jsme za deset měsíců války neviděli v údajně objektivních zprávách České televize vraždy demokratické ukrajinské armády, která vše začala ? Ten největší důvod proč zřejmě boje neutichnou je ten, že v obklíčení města Debalceve se nachází velký počet vojáků ukrajinské armády mezi kterými  jsou zřejmě i vojáci NATO, což by byl důkaz pro celý svět, jakou ilegální zahraniční politiku páchají Spojené státy.

Respektive vše začal Pravý sektor financovaný a podporovaný západem, který hajloval, kreslil hákové kříže a vraždil proruské obyvatelstvo v Kyjevě a Oděse, když žádní separatisté neexistovali a Krym patřil ještě Ukrajině.  Je přeci jasné, že separatisté museli zastavit vraždění proruského obyvatelstva na východě Ukrajiny. V níže uvedeném videu je vidět chování Pravého sektoru, který celý konflikt začal a toto chování těchto lidí nemá nic společného s demokracií.  Je to ultrapravicové chování, které známe z 30. let minulého století z Německa.

https://www.youtube.com/watch?v=NKuDzXAgdf4

Autor: Libor Malý | úterý 17.2.2015 0:22 | karma článku: 37,45 | přečteno: 2523x