Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J35o55s91e79f 28P32o77t89r

24. 4. 2014 23:23

Nechte toho!

Nechte už té kritiky EU. Nedostatky EU jsou uměle zveličovány a slouží nezodpovědným a neúspěšným politikům k prosazení, stejně jako vychytralým novinářům k oblbnutí široké veřejnosti bez názoru. Stejným osudem byly postiženy církevní restituce a třeba v současné době kritika ruské politiky, aniž  se přihlíží k neschopnosti, k srabu a neštovicím na Ukrajině.

0 0
možnosti
LM

L70i90b37o64r 32M74a77l29ý

27. 4. 2014 18:32

Tak EU je složitější problém. Hlavní je to, že šéfy EU nikdo nezvolil, takže se dosadili do těchto funkcí jako se kdysi dosazovali komunisti. Mám pocit, že demokratizující se Rusko nám jde postupně doprava a EU míří doleva, ale to si dost lidí neuvědomuje, protože mají vymyzané mozky mainstreamem. A co se týká Ukrajiny, je samozřejmé, že Ukrajina po odtrhnutí od SSSR měla stále ekonomické problémy, ale můj názor je ten, že Putin dělá až obranné kroky po agresivní politice USA.

0 0
možnosti
VL

Totalni kydy. 

Na Euru profituji staty s vysokou produktivitou prace, jimz ty slabe staty technicky Euro devalvuji na nejakou prostredni hodnotu. Naopak slabe staty maji menu prilis silnou menu, ktera podvazuje jejich export. Tento princip byl taky jednim z duvodu evalvace CNB.

0 0
možnosti
PM

P62e43t21r 84M29o19o53s

22. 4. 2014 7:54

Nebude to čirou náhodou tak, že státy s vysokou produktivitou práce (Německo, Holandsko) jsou silné proto, že byly silnými dávno před zavedením eura v roce 2002? Společná měnová unie navzdory četným proklamacím od svého zavedení nesmazala rozdíly mezi výkoností ekonomik svých členských států, ale právě naopak. K dovršení všeho zlého nemohou státy, sdílející stejnou měnu s dalšími zeměmi, provádět samostatnou ekonomickou politiku (typicky devalvace).

Jedna měna proto může existovat pouze na území, které podléhá jednotnému souboru pravidel (jednotná legislativa závazná pro všechny; jednotná moc zákonodárná, výkonná a soudní). Toto vše je splněno v případě USA, v EU je situace podstatně odlišná vlivem odlišného historického vývoje a jakékoliv snahy Bruselu o unifikaci budou v konečném důsledku resultovat v separatismus a možná i ozbrojené nepokoje.Rv:-/EU

1 0
možnosti
JM

http://cs.wikipedia.org/wiki/Evropsk%C3%BD_n%C3%A1stroj_finan%C4%8Dn%C3%AD_stability

Euroval je prostě možnost půjčky ,proč ten člověk tak vyvádí ? proč už není poradcem Obamy ?

0 0
možnosti
LM

L25i41b29o19r 65M15a42l41ý

22. 4. 2014 23:59

Jestli nevíte, tak je už nemožné jakékoliv půjčky splatit, alespoň v případě Řecka, Itálie a Španělska. Pokud nebudou mít svou národní měnu se kterou budou moci udělat měnovou reformu, jsou navždy zaháčkováni sloužit těm nejbohatším jako otroci.

0 0
možnosti
MP

Clinton-Všechno je v ekonomice, blbče!  Já dodávám, kdo pochopí, at si škrtne poslední slovo!.

1 1
možnosti
ZK

Z21d89e57n19a 95K57o84č11í

20. 4. 2014 19:45

Vy jste fanatik, který neví která bije - to se u komunistů i příznivců ODS stávalo dost často ;-D

0 1
možnosti
MP

Každý hujer vědomě lže o neexistenci eurovalu. Není schopen pochopit, že toto schválení je vlastizrada!!!! Vede to bud k bankrotu-další zadlužení. Nebo radikální snížení mandatorních výdajů o celou třetinu!!! =platy lékařů, policie, učitelů, důchodů i pro invalidy!!!! Každému nechápavému ukazuji PRÁZDNOU dlan a říkám- tady vám dávám milion korun. Kapišto? Pokud ani toto někdo nepochopí, pak nezbývá, než se za něj modlit...

1 1
možnosti
MP

Až bude skutečná krize, Tak na to doplatí ty státy, které nemají vlastní měnu. Nebudou moci podpořit svůj export. Skutečná krize teprve přijde, každý dobrý ekonom to ví. Minulá krize byla teprve předehra-zahřívací kolo. Až praskne, že hodnota dolaru i eura stále klesá, až tato bublina praskne, pak teprve propukne skutečná krize. V současné době je politická, zatím jen politická válka, což časem vytvoří bankovní a finanční nejistotu. Pak může tato bublina prasknout. Euro je NEVRATNÉ! Každý KVALITNÍ ekonom si je velmi dobře vědom katastrofálních následků ztráty měny. Potom už bude pozdě. Nejsem si jistý, platí-li se eurem na východě, v Austrálii, jižní Americe.!!!!!! I tam exportujeme.

1 2
možnosti
JM

Proti euru v Česku je především euro. Nebude vstupovat na území impotentní ekonomiky. Takže bohatě stačí dál udržovat současnou hospodářskou mizerii a nikdy nás do toho elitního klubu nevezmou.

1 1
možnosti
MP

Naštěstí dle statistiky 80% je proti euru. Takže 80% hloupých, to se mi nezdá.

2 1
možnosti
MT

Až to Euro raz príde aj do ČR potom budete mlčať a cítiť sa ešte väčšími hrdinami ako doteraz! Tak to bolo aj pri priamej voľbe prezidenta v ČR. Najprv nie a potom hurá...

1 2
možnosti
MP

Vážení příznivci eura, jedinou otázku. Souhlasíte s tím, abychom  zaplatili TŘETINU BILIONU na zadlužené země? Souhlasíte s tím, že si musíme půjčit tuto částku a přiblížíme se ekonomickému bankrotu? Souhlasíte s tím, že pokud si tuto částku nepůjčíme, tak musíme snížit všechny státní platy /lékaře, policii, učitele, důchodce, invalidy/ o celou třetinu? Těším se i na odpověd "ekonomky" paní Kočí.!!!!!!!!!!!!

1 2
možnosti
MT

Bu bu bu!   ;-D A kde to tak bolo?

1 1
možnosti
JH

Euro je jen jedna součást evropského hospodářství a za problémy zemí nemůže. Německo by bylo slilné i s markou, Řecko by mělo problémy i s drachmou. Euro by bylo pro nás jednoznačně výhodné, protože 80% našeho vývozu jde do eurové oblasti a jako malý stát bychom z veké měny těžili i v obchodu s neeurovými zeměmi. To ale lidé, kteří jsou schopni pochopit pouze jednu z tisíce ekonomických zákonitostí, nechápou.

4 4
možnosti
MT

Slušný a pravdivý príspevok!   R^

2 1
možnosti
MP

Euro má výhodu JEN pro exportéry a pro toho, kdo jede do ciziny. To se netýká většiny lidí.

3 2
možnosti
JM

Tenhle stát je závislý JEN na exportu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 46
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1709x
Jsem člověk, který chce psát články o skutečné pravdě, aby změnil svět k lepšímu. Věřím, že pomocí těchto článků, se mi to podaří.

Seznam rubrik