Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BK

Já osobně jsem nadšený důvtipný nakupující tradicionalista. ;-D

Když někde jsem, rád ochutnám místní vína, vím, že cena ani honosné přívlastky nejsou pro kvalitu vína určující a pro různé příležitosti se dají použít různá vína a konečně mám své oblíbené odrůdy, producenty a oblasti a s těmi si většinou vystačím a už moc neexperimentuju. ;-)

0 0
možnosti
PN

P50e58t63r 60N25ě19m92e37c

1. 8. 2016 21:05

Do žádné :(

0 0
možnosti
Foto

Lenko, já patřím jednoznačně do kategorie "Důvtipní". Miluji červené a dle rad kardiologa pana profesora MUDr. M. Šamánka piji denně.;-D Jsem milovník nebo alkoholik?? Pan profesor říká něco milování:-). Dobrý článek.R^V

0 0
možnosti
VF

Tatínek miloval vinohrad. Rád "tvořil" dobrá vína, ale kromě koštování víno nepil.

Asi jsem se potatila, víno nepiji, což na cérku ze Slovácka je divné.

0 0
možnosti

Hlavní motivací je pro mě pochopitelně to víno, které mi chutná, a to je i rozhodující.

Oproti mládí se to změnilo z kvantity ve kvalitu.

Mám svá oblíbená vína, a ty měním podle chuti, a taky eventuálně podle jídla.

(Merlot, Primitivo, Chardonnay, Muscat)

A někdy vyzkouším i osvědčeného vinaře (Rulandské modré, Zweigeltrebe....)

1 0
možnosti
MB

Myslím, že kategorie "nadšenci" a "tradicionalisté" se v lecčem překrývá. Nadšenci většinou bývají vinaři (a milovníci vín), kteří chtějí, aby víno bylo co nejméně znásilněno technologiemi a různými přídavky (ušlechtilé kvasinky, enzymy, hobliny atd.), a naopak co nejvěrněji otisklo místo a odrůdu.

0 0
možnosti
MS

Jsem spokojený popíječ m l a d ý c h vín. Proto se vždycky zásobím svatomartinským vínem (Müller Thurgau a Svatovavřinecké). U něj má člověk vždy jistotu, že navzdory vcelku příjemné ceně ho nikdy nepřekvapí nahořklá příchuť stařinky, která se někdy objeví i u dražších starších vín. Samozřejmě úplně bezkonkurenční je Vlašský ryzlink ve sklípku mého bratrance na Slovácku, ale to je úplně jiná kapitola. :-)

0 0
možnosti
Foto

No vidíte to já mám rád dobrá zralá vína, kde se dá vychutnat plná zralost, získaná časem, o proti jalové mladosti. Jako víno vinaře Libora Veverky, Šamšuly, Dufka, Hradila.

0 0
možnosti
Foto

V domácím prostředí již jen od odzkoušených vinařů a přímo u nich. Nevěřím na pečlivé skladování velkoprodejen, které nechá bedny s vínem stát kdekoli a jakkoli dlouho.

V cizině - jsem bezradný. Tam jen dle aktuální chuti při degustaci. Nicméně v oblasti St.Emilion ve Francii nešlápnete vedle nikdy.

2 0
možnosti
TP

Víno mě sice neoslovilo (možná někdy v budoucnu, není všem dnům konec), ale on se ruku v ruce s trendy v pivovarnictví dá stejný metr uplatnit i na pivaře. A zde bych byl ve skupině nadšenců.

2 0
možnosti