Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Oponenti reagovali velmi negativně na můj blog o jaderné fúzi. Vůbec se nedivím, protože takové úvahy probíhali před více jak 60 lety a pak to ustalo. Nebylo to proto, že by všichni souhlasili s vysvětlením, jak vzniká tepelná energie z jádra, tedy přeměnou hmoty na energii, ale pro to, že si neuměli jiný mechanizmus představit.

Dnes již víme, že vesmír (mezihvězdný a mezigalaktický) prostor není prázdný, ale plný temné hmoty, která koná pohyb, což se dá charakterizovat, jako temná energie.

Tyto dva fenomény, jsou podstatou celého vesmíru. Temnou hmotou se šíří veškeré vlny (rádiové, tepelné, světelné rondgenové a vlny gama ) Temná energie je základ, pro veškeré známé energie, tedy i pro energii gravitační. Když si tyto souvislosti uvědomíme, tak pochopíme, že vše souvisí se vším.

Vesmír již nepůsobí tak záhadně, když víme, že hmotu nemůžeme "zničit", ale pouze přeměnit na hmotu jinou a energie ani nevzniká, ani nezaniká, pouze se mění jedna forma v druhou.. Když si uvědomíme tyto skutečnosti, nebude působit můj blog nevěrohodně, nebo nevědecky.

0 0
možnosti
Foto

Tímto považuji celou fyziku a kosmologii za uzavřenou a navrhuji v této oblasti zastavit veškeré vědecké výzkumy, protože vše už bylo objasněno (viz výše). Howgh.

0 0
možnosti
Foto

Článek se o 2 dny netrefil ;-D

0 0
možnosti

Huh, tak myslím, že takovou pecku dosud tenhle server nikdy nemusel absorbovat.

Jen v rámci alespoň částečné vnitřní konzistence bych doporučil nějak dotáhnout tu část o vodíkové pumě protože ta skutečně vydá mnohem více energie, než se do ní vloží a stlacenim plynu žádná energie nevzniká.

0 0
možnosti
Foto

No to nemáte absolutně pravdu. Stlačováním jakéhokoliv plynu se vygeneruje daleko více TEPELNÉ ENERGIE než se do takového procesu vloží.

Důkaz. Tak podle Vás nevzniká tepelná energie stlačováním plynu? Tak to jste asi nikdy neslyšel o tepelných čerpadlech. Tepelné čerpadlo má účinnost 3, při teplotě 20° C, to znamená, že pokud má motor výkon jednu kilowatu, dodá do topného systému stejné množství tepla, jako elektrický přímotop o příkonu tři kilowaty.

0 0
možnosti
WW

Úžasné. Neváhám a hlasuji ve Váš prospěch na pozici blogera roku, protože to je přesně o tom, kolem čeho se taková ocenění točí.

5 0
možnosti
Foto

Děkuji, třeba něco vyhrajete, ale mě vůbec najde o nějaké ocenění, spíše, aby se teoretická fyzika už konečně někam pohla a nehlásala staleté bludy, protože realita je dnes úplně jinde.

0 0
možnosti
JS

Diskutovat nema smyslu. Je nutne si uvedomit, ze cela ta kompilace (jako ostatne vsechny predchozi) je jenom hoax a autor se musi rozcilenym diskuterum uprimne smat.

2 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že to je k smíchu, že víra k naučenému textu je tak silná, že zabrání konstruktivně přemýšlet a zarputile hájit slovo "boží" . Jinak si to neumím představit.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
DT

Navrhuju pro vaši tvorbu název "fyzikální dadaismus". :-)

Ovšem lahůdka je ... cituji: "Pokud gravitační tlak ve hvězdě stoupá, dostávají se rotující protony stále blíže k sobě a tím vzrůstá teplota plazmy. Pokusně můžeme dosáhnout teploty mnoha tisíců stupnů, takže stačený plyn již svítí, aniž dochází k fúzi. Jestliže tlak ve hvězdě dále stoupá, začnou rotující protony se navzájem obíhat, čímž se teplota plazmy ještě zvyšuje. Gravitační tlak je stále vyšší, jak se protony přibližují a to s druhou mocninou vzdálenosti. Jako protitlak působí tepelné vlny, které se generují od rotujících protonů.

Zdroj: https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=706801";

Schválně jestli poznáte, čím si tam (hned dvakrát) odporujete. :-)

4 0
možnosti
Foto

Nenapínejte mě a povídejte.

0 0
možnosti

P72e70t36r 93Š69v63e95n78d98a

30. 3. 2019 17:25

Doporučil bych dosáhnout alespoň základního formálního fyzikálního vzdělání než se začnu pouštět do rozbíjení současných fyzikálních paradigmat.

6 0
možnosti
Foto

Tak se snažte toho dosáhnout, nikdo Vám v tom bránit nebude, nebo?

0 2
možnosti
Foto

Pokud se podle autora nemůže hmota a energie navzájem přeměňovat, pak nezbýbá než se zeptat na několik otázek. Například:

1. Jak vlastně funguje ve světě, kde neprobíhá přeměna hmoty v energii a naopak, emisní pozitronová tomografie? Standardní vysvětlení je takové, že pozitron, uvolněný z radiofarmaka, anihiluje s elektronem pacientova těla a výsledkem je čistá energie. Dva fotony, každý z nich o energii přesně rovné podle rovnice E=mc2 hmotnosti jednoho elektronu, které jsou následně zachycovány detektory okolo.

2. Proč má izotop He4 relativní atomovou hmotnost 4,0026, přičemř dvojice atomů deuteria 2x2,0136 = 4,0272. Neměla by ta hmotnost být stejná ve světě, kde se nemůže přeměňovat hmota na energii a naopak?

3 0
možnosti
Foto

Na otázku č,1, jsem již odpověděl v blogu https://maksa.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=677077

0 0
možnosti
  • Počet článků 58
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 873x
Jak funguje " UNIVERSUM?". Snažím se popsat srozumitelnou formou děje, které neustále probíhají ve vesmíru, tak i na Zemi. Ale od toho máme fyziku, teorie a zákony, podle kterých funguje  svět.

Není to obráceně, že universum má své zákony a zákonitosti a fyzika je pouze popisuje, ne vždy správně? Proto se může zdát, že popisuji vesmírné děje jinak, než současná fyzika.

Seznam rubrik