Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Počet nehod by to nejspíš snížilo, ale obávám se, že po našich silnicích jezdí tupci které by nepřinutila použít mozek ani závora. :-/

0 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, ale ti končí na železničních přejezdech pod vlakem.;-D

0 0
možnosti
Foto

I12v53a32n 26V38e57s46e78l79ý

17. 2. 2019 11:12

Jak nejlépe zabránit na dálnici jízdě v protisměru? Nejlépe soustředěním se na řízení - vždyť špatným najetím musí takový řidič odbočovat na dálnici vlevo místo vpravo což by mu mělo být přinejmenším divné.

No a soustředění na řízení může zabránit i většině nehod kvůli jízdě v protisměru. Pokud ve stotřicítce řidič nesleduje provoz hodně před sebe ( byl jeden film Rowana Atkinsona (představitel Mr. Beana) kde psycholog říkal, že řidiči většinou koukají jen tak daleko jako by šli pěšky protože to mají dané vývojem) tak potom nemá čas na úhybný manévr. Samozřejmě že vyhnout se nedá vždy - viz video od Liberce, kde protijedoucí překvapil řidiče zrovna v zatáčce do které vidět nebylo nebo pokud zrovna vyjede řidič zpoza kamionů do levého pruhu aby je předjel apod.

0 0
možnosti
WW

:-) U Angličanů to tak může být, ale všichni ostatní koukají daleko před sebe. Výjimkou jsou některé ženy, které se skutečně dívají metr před auto a kterým také vadí delší čumák auta, tj že nevidí cestu od spodního okraje čelního okna a to se pak odráží na stylu jízdy.

0 0
možnosti
VB
RM

člověk je tvor omylný, a tak dovedu pochopit, že někdo může najet na dálnici do protisměru (sama si říkám, že mně se to stát přece nemůže), ale co NIKDY nepochopím, že když už se to řidiči stane, tak z jakého důvodu pokračuje v této jízdě? Na tohle nemám žádné pochopení a jsem nemilosrdná. Takový řidič by měl okamžitě zastavit a zavolat policii. Dostane akorát pokutu,ale nikoho neohrozí a nezraní, v horším případě nezabije.

1 0
možnosti
Foto

Ti lidé většinou ani nevědí, že jedou po dálnici v protisměru (špatné značení).

0 0
možnosti
DT

To se mi líbí. R^ Ve sněhu to sice nebude vidět, ale v létě ano.

0 0
možnosti
Foto

K příspěvku paní Dany Tenzler by bylo možné doplnit, že v zimním období by byl vjezd na všechny dálnice v ČR zakázán, čímž by se elegantně vyřešila celá řada dnes absolutně neřešitelných problémů - a stát by - ač velmi nerad, pouze musel dálniční poplatek snížit o polovinu.:-P;-)

2 0
možnosti
WW

R^

To je problém všude. Nejčastěji za to mohou (ne)populární kruhové objezdy, na kterých mohou mást samotné cedule k odbočení, tj zda odbočit před nebo za cedulí v případě malých kruhových objezdů s mnoha příjezdovými cestami a lesem směrových tabulí. Plete se to hodně a naštěstí jde jen o neúmyslnou změnu cíle, ovšem pokud je mezi nimi výjezd z dálnice nebo rychlostní, jako že v mnoha případech je...Těsně za výjezdem z kruhového objezdu jsou sice zákazové značky, ale ty se dají přehlédnout z rychlého opuštění kruhového objezdu (u nás dáváme přednost přijíždějícím autům do kruhového objezdu, takže každý chce být z něj co nejrychleji pryč). V drtivé většině chybují senioři, ale zazmatkovat může každý. Do normálního výjezdu z dálnice s připojovacím pruhem, tzv proti "srsti", najede jen vrah a sebevrah a kde je u takových obousměrný provoz, stačí z obou přikázaný směr jízdy, protože ten se dá předpokládat na široké silnici a řidičovo oko, i to sváteční, je na něj víc zvyklé, než na zákaz do protisměru. Většinou se to doplňuje dvojitou tlustou čárou. Jak zabránit jízdě do protisměru? Stačí semafor, na kterém bude permanentně svítit červená, protože normální řidič (kromě feťáků a sebevrahů) u něj zastaví a při čekání si určitě všimne značky nebo varovné cedule pod semaforem, že už je v protisměru, nebo se do něj chystá.

2 0
možnosti
Foto

Je zajímavé, že ve Velké Británii, kde je kruhovým objezdem řešena většina dálničních křižovatek, tenhle problém nenastává. Alespoň se mi nepodařilo najít nějaké zmínky o tom, že by tam bylo víc lidí v protisměru než jinde.

0 0
možnosti
BH

Každopádně to má logiku. Na vozovku kouká každý. Značka se lehce přehlédne.

1 0
možnosti
VV

Ja teda opravdu ne. Nejsem kazdy, a tak radeji sleduji provoz prede mnou a za mnou.

0 1
možnosti
JU

J33i49ř16í 32U53r16b35a38n

16. 2. 2019 19:30

No v duchu vašeho myšlení bude nejlepší, když pojedou všichni v protisměru ;-D

0 1
možnosti
JM

J79o73s83e27f 97M87i66k29e26l

16. 2. 2019 19:29

Měl bych více nápadů, méně či více komplikovaných a tudíž tomu cenově odpovídajících, ale jako první mne taky napadly ty šipky na vozovce. Kdyby byly použity nějaké výrazné a nezvyklé barvy, účel by to splnilo, i když ne asi ve 100% případů. Ale lepší něco, než vůbec nic. Vzhledem k jednoduchosti a láci by to určitě stálo za pokus.

1 0
možnosti
Foto

S tou "lácí" bych u nás byla opatrná ;-)

1 0
možnosti
Foto

Jednou jsem jel pozdě večer po dálnici z Amsterdamu do Haagu. Zapnul jsem si rádio. Upozorňovali na něm, že po dálnici A4 mezi Amsterdamem a Haagem jede spookrijder česky strašidelný jezdec (tj. řidič v protisměru). To mě překvapilo, já jsem jich totiž potkal hned několik. ;-)

0 0
možnosti
Foto

V Rakousku jim říkají " Gaistr Farer" česky řidič-duch a jsou to většinou nafetovaní mladíci kteří hrají ( ruskou ruletu). Rakušané jim uhnou a řeknou " děti si hrají" U nás by dlouho nejeli, málo kdo je tady tolerantní, páteční havárie jsou důkazem.

0 1
možnosti