Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Žijí mezi námi, aneb rudý strážce morálky

Před několika měsíci jsem si na Facebooku přidal do „přátel“ pana Škromacha. Tak nějak mi příjde mezi slepými socdemáky jednookým králem, poměrně rozumným a diskuseschopným člověkem. Pod jeho statusy se občas rozvíjejí vcelku zajímavé a někdy bouřlivé debaty, kde si člověk může i splnit jeden z tajných snů a odkázat do míst kde slunce nesvítí i pani Petru Paroubkovou. O tom ale psát nechci.

  Mezi diskutéry jsem narazil na jednoho … no, nebudu to nazývat člověkem... na jeden zajímavý úkaz (výrazy monstrum a kreatura mají u mě bohužel už zamluvení socdemführer J.P. a jeho goebbelsovský velkovezír D.R.). Jeden čas jsem fragmenty z debaty s tímto stvořením bavil své přátele a postupně byl vytěsněn zajímavějšími a zábavnějšími tématy a historkami. Dnes se mi ale v plné síle vzpomínka na tohoto diskusního Gluma obnovila v plné síle po přečtení článku o redaktorovi ČT, který si dovolil napsat svůj názor na čínskou velvyslankyni. V článku byl zmíněn ten, koho to tak strašlivě pohoršilo a kdo nelenil a okamžitě sepisoval na onoho novináře stížnost. Pan halónovinář Rokytka, stvoření z diskusí na páně Škromachově profilu, neustále spamující odkazy na projevy rudých rádobyvůdců dělného lidu. I vzpomněl jsem si na pár výměn názoru s tímto omylem přírody, který bohužel má volební právo a jakýmsi špatným řízením osudu netráví svůj produktivní život užitečným postáváním u soustruhu, ale má v rukou tu moc oslovovat z pozice novináře nebohé soudruhy čtenáře a formovat jejich názory. Rád bych se tu o některé podělil, protože nepředpokládám, že je veřejná diskuse na Facebooku stižená listovním, či jiným tajemstvím.

Během jedné z diskusí se kupříkladu došlo na téma zvěrstva socialismu. A tato rudá píšící přerostlá myška (slovo krysa by se dala zřejmě považovat za urážku) stále do kola omílala argumenty typu:

*****

Miliony mrtvých rukou bolševika myslíte pobité nacistické agresory? Myslel jsem, že jste pouze feťák, ale je to horší... Vy jste morální zrůda.

-

Makovec si myslí, že když Stalin v sebeobraně zabil miliony nacistů, tak to dává Bushovi a spol. právo zabíjet desetitisíce až statisíce (podle britkého lékařského časopisu Lancet) Iráčanů i Afghánců, o Srbech nemluvě a já, jako člen KSČM to nesmím kritizovat.

-

Fašisté a nacisté přepadli SSSR. To vás fakt už ve škole neučí? Asi za to nemůžete, jste produkt kapitalistického školství.... Ale zkuste si to dohledat jinde.


*****

A to bez ohledu na fakt, že jsem několikrát připomněl že debata se točí kolem obětí hladomorů, stalinských čistek, polských důstojníků v Katyni, politických procesů u nás... prostě nic. Tento živoucí novinářský omyl zřejmě trpí jakousi selektivní slepotou, když naprosto opomíjí, či spíše ignoruje nezvratná fakta minulosti.

Celou diskusi jsem si zazálohoval a pro pobavení (a přesnější představu o tom co je vlastne tohle Rokytka zač) si ji můžete přečíst zde: http://hospody-praha.cz/rokyta.html

Další část debaty, kdy došlo dokonce na krásný retrovýlet do padesátých let poté co tohle stvoření vyrukovalo s heslem „Již brzy vám velkokoaličníkům a velkoobročníkům vystaví účet občané.“ se bohužel nezachovala, protože autor neopoměl debatu po sobě řádně promazat. Zřejmě nemá v těle ani tolik slušnosti aby si za svými názory stál. Každopádně alespoň volná rekonstrukce několika myšlenek.

Krom toho že mě, díky fotce z mého krátkého výletu do punkového mládí stále podsouval že jsem feťák a alkoholik (a ano, občas jsem, v tom se nepletl .o) došlo na debatu o tom jací zloději jsme vlastně my, ičaři, jak okrádáme dělný lid a tyjeme z jejich potu a krve, že by bohatí měli platit ne o pár procent vyšší daně, ale měli by mít minimálně osmdesátiprocentní zdanění, jak by dělníci měli ve fabrikách povstat a vykopat zlé kapitalistické manažery, neustále porovnával to jak jsme se měli krásně za socialismu a jaká nás čeká trudná budoucnost pod bičem imperialistických otrokářů... chyběla jen a pouze pohádka o „emerickém“ broukovi, kterou mi i přes upřímně vyjádřené přání odmítl odvyprávět.

A tak se ptám, jak může někdo takový psát do novin? Veřejně něco komentovat? Jak je možné že někdo takový dostává v dnešní době prostor v médiích? Jak si může „my nejsme ta stará KSČ, my jsme reformovaná strana, která rozhodně není pokračovatelem té staré“ KSČM hřát na prsou takovou názorovou zrůdičku, která zřejmě po večerech doma odříkává mantry určené velikému Stalinovi? Jak, proboha něco takového může běhat na svobodě a mít volební právo? Bohužel to asi možné je, když už holt máme demokracii

Každopádně, pokud má někdo pocit, že si tímto blogem chci vyřídit nějaký svůj soukromý účet, pak zřejmě nepochopil, že jsem chtěl upozornit na stinnou stránku „strážce morálky“ Rokytky a zároveň připomenout, že i mezi námi se pohybují rudé zrůdy, kteří by nás nejradši vrátili o pár desítek let zpátky do rudého pekla a že i oni bohužel mají volební právo, kterého disciplinovaně využívají. Ačkoliv možná trochu osobnější to dnes bylo, protože lidi s podobnými myšlenkovými pochody z hloubi duše nenávidím. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dusan Makovsky | neděle 11.10.2009 21:00 | karma článku: 23,88 | přečteno: 1866x
  • Další články autora

Dusan Makovsky

Břetislav Olšer a jeho falšování historie, aneb Semelová náš vzor

Nedá mi nereagovat na poslední blog Břetislava Olšera, ve kterém svérázným způsobem vykládá historii druhé světové války a zjevné lži předkládá jako fakta.

2.3.2014 v 14:10 | Karma: 37,12 | Přečteno: 2396x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Marta Semelová v Hydeparku

Dlouho jsem přemýšlel, čím okomentovat vystoupení komunistky Semelové v dnešním Hydeparku České televize. Bral jsem to ze všech stran, několikrát rozepsal, po vymazání sprostých slov zklamaně koukal na prázdnou stránku, nakonec jsem se rozhodl, že lépe než já její vystoupení okomentují paragrafy trestního zákoníku.

14.2.2014 v 8:01 | Karma: 35,75 | Přečteno: 3487x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Od Marxe k Bátorovi za jeden den? S prstem v nose

Po delší době se vrátím k seriálu o výrazných osobnostech rudého mládežnického hnutí. Tentokrát s poněkud pikantním nádechem.

12.2.2014 v 18:52 | Karma: 20,90 | Přečteno: 1857x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Pozvánka – Setkání nad lustračním a služebním zákonem

Lustrační a služební zákon jsou aktuálně poměrně frekventovaným tématem v médiích. Oba jsou obestřeny řadou mýtů, polopravd a omylů, málokdo z běžných občanů ví, proč jsou tyto zákony důležité, čemu brání a proč vlastně vznikly.

6.2.2014 v 8:05 | Karma: 10,74 | Přečteno: 345x | Diskuse| Politika

Dusan Makovsky

Julius Streicher by byl na ABB hrdý

Julius Streicher vydával v Německu týdeník Der Stürmer, proslulý antisemitismem, vyhroceným dokonce až za hranice snesitelnosti špiček tehdejšího nacistického Německa. Mottem týdeníku byl výkřik „Die Juden sind unser Unglück!„. Historii Streicherova díla přeskočím, najde si ji snadno každý na internetu. Od začátku, přes vybrané citace až po hořký konec samotného vydavatele.

27.1.2014 v 17:02 | Karma: 17,04 | Přečteno: 1316x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Hamás souhlasil s návrhem na příměří. Může jít o lest, píší v Izraeli

6. května 2024  18:56,  aktualizováno  19:41

Radikální palestinské hnutí Hamás v pondělí večer přistoupilo na návrh dohody o příměří s Izraelem,...

Přes Česko jdou bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  19:40

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padají i kroupy. Hasiči hlásí desítky...

Odboráře popudila ODS. Odešli z jednání s vládou a plánují velký protest

6. května 2024  17:48,  aktualizováno  18:42

Vztahy mezi vládou a odbory jsou na bodu mrazu. Zástupci odborové centrály ČMKOS v pondělí...

Putin je vrah, vítal protest motorkáře u hrobů sovětských vojáků v Praze

6. května 2024,  aktualizováno  18:41

Motorkáři z Night Wolves MC Europe, odnože ruského motorkářského klubu Noční vlci, přijeli v...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3756x
IT na volne noze, s vice ci mene pravicovymi nazory, realista, dvojnasobny stastny otec, avsak stale spokojene svobodny, prazak, dymkar, sezonni alkoholik, milovnik RPG her a fantasy knizek, v diskusich na iDnes pod nickem makovec123.

Jsem clenem ODS na Praze 14.

Mé blogy jsou zpravidla psány pro server Eportál