Úsměv! Vyletí ptáček!

Přečetl jsem si fragment rozhovoru s panem Dalíkem a jsem.. no.. slušně řečeno v rozpacích. 


Nějak nemůžu pochopit proč se zase omílá něco, co ve své podstatě nemusí znamenat vůbec nic. Nechci nějak obhajovat to, že se politické špičky té či oné strany na dovolené setkali s tím či oním úspěšným manažerem, lobbistou, ale celá ta causa postrádá něco, co dle mého skromného, selského rozumu musí pokoutná setkání za účelem nekalých kšeftů s teplou vodou mít. A to konspiraci.

Nedělám si iluze že naši současní politici v menší či spíše větší míře jsou úplatní (a to bez ohledu na stranickou příslušnost). Nedělám si iluze o tom, že dochází ke všemožným výměnám za účelem dalšího rozhojňování majetku či vlivu. Stejně tak nepochybuju o tom, že během roku z obou stran je spácháno dostatek chucpe podrazů na soupeře. Ale to co se strhlo kolem dovolených v Toskánsku víc než skandální odhalení připomíná uměle vyvolanou aférku, kterou by moje babka nazvala "z prdu kulička".

Pan Dalík popisuje tajemné signály z Lidového domu, naznačující možné sledování, samozřejmě neadresně a neprůkazně. Ale ruku na srdce. Kdo by jel dobrovolně někam páchat cokoliv proti dobrým mravům s tím, že při tom bude pokoutně natášen, focen, diskreditován, očerňován.. notabene před volbami? Dle mého názoru pouze idiot. A to aktéři italských prázdnin rozhodně nejsou.

Z celého příběhu mám pocit, že jde jen a pouze o nadstandardní dovolenou těch, co na ni mají. Náhoda celého setkání je možná diskutabilní, ale proč by si naši vlivní nemohli přes léto společně užít trochu luxusu. Na všelijaké temné pikle mají přeci celý rok tisíce různých, méně odhalitelných příležitostí. Všechno je, dle mého názoru naprosto nepodstatná aférka, ze které autor chtěl možná vytřískat nějaký kapitál či svých deset minut slávy a která se vymkla zpod kontroly a stala se dalším vítaným nástrojem na vzájemné přehazování kupky hnoje mezi SocDem a ODS. Pan Paroubek může nasbírat pár cenných bodíků na tom, jak bude odsuzovat nechutné zákulisní praktiky Bémova křídla a naopak pan Dalík může z vyfotografovaných udělat nevinné oběti estébáckých metod CSSD.

V téhle aférce se nedá fandit nikomu, protože se obě strany chovají podle přísloví "rozrejpané ho*no nejvíc smrdí"

Autor: Dusan Makovsky | pátek 7.8.2009 0:48 | karma článku: 16,38 | přečteno: 1637x