Pomozme truchlícím

Je neoddiskutovatelné že smrt kohokoliv je smutná záležitost ať už jde o kohokoliv. Celá storry by se tak dala zakoncit smutným vyprávěním o průvodu pozůstalých mířícím k rumunským hranicím. Ne však v tomto případě a v našich, lidumilům zaslíbených krajích.


Shrňme si to. Přijeli k nám turisti z Rumunska. V podstatě naprosto normální turisti, jen s nerozvinutými civilizačními návyky. Syn představeného jejich skupiny, kterého bůh ví proč všichni nazývají princem si šel zaplavat aniž by tušil, že neumí plavat. Mladík se nám přiutopil, strávil nějaký čas napojený na přístroje a nakonec zemřel. Přijeli příbuzní, bděli u lůžka, ve volném čase cestovali a poznávali krásy okolí Prahy. Dle jejich vlastních slov pro ně peníze nejsou problém, prý jich mají dost, cestují v drahých limuzínách, cinkají zlatými řetězy a od nás prý chtějí jen místo, kde mohou čekat na svého "prince", případně kde mohou truchlit. 

Potud sice ne zrovna běžný příběh ze života, ale přesto něco co by se dalo s trochou vůle uzavřít ku spokojenosti všech. Určitě bychom těmto turistům odpustili i pos*ané meze, jen kdybychom jim mohli zamávat a popřát šťastnou cestu zpět do země Draculovy. Stačilo by k tomu málo. Přibalit těmto turistům na cestu tělo jejich mrtvého prince a na znak dobré vůle jim přidat poukázky na benzín a naftu a mávnutím ruky odbýt nějakých nepodstatných půldruhého milionu léčebných výloh.

Myslím si, že to tak dopadne, protože Čechy jsou přeci ráj, kde se samozřejmě všichni rádi rozdáme jen pro něčí krásné černé oči. Hlavně aby nás měl okolní svět rád a nemyslel si že tady jsme na kohokoliv zlí. Nemůžeme přece nutit turisty, aby prodávali své zlaté šperky, které jistě dědí z generace na generaci a jsou rodinnou památkou, nebo nedejbože jim radit ať prodají svá auta a domů odjedou vlaky! Navíc, oni přece měli peníze, nebyli pro ně problém a to že teď mají pouhých tisíc euro je jedině známkou toho, že je nějaký nepřející obchodník okradl, když u něj nakupovali kojenecké vody, sunar a jídlo pro svou skupinu výletníků. 

Společnost by mohla uhradit polovinu jejich nákladů z našich daní a druhou polovinu by mohla vybrat formou veřejné sbírky. Rádi na to jistě všichni přispějeme. Čechy musí přeci před světem vypadat jako multikulturní ráj, kde máme každého rádi a odkud nikdo neodjede s prázdnou. 

A rodičům dětí, které zemřely proto, že se ve státní kase nenašel milión na úhradu léčby jejich nemoci můžeme poslat alespoň omluvný dopis.

****



ps: smazane prispevky v diskusi nejsou me dilo
****


pps: http://www.novinky.cz/domaci/175411-prevoz-romskeho-chlapce-zaplati-prazsky-magistrat.html

"Pohřební ústav hlavního města Prahy se postará o převoz těla. Finanční náklady ponese magistrát hlavního města s tím, že později se možná obrátí na stát,"
****

Autor: Dusan Makovsky | úterý 4.8.2009 10:22 | karma článku: 44,93 | přečteno: 8517x