MaxiMální árijec

Tak prý jsme "árijská" majoritní společnost, nechal se slyšet pan Vondráček, šéfredaktor časopisu Maxim.


Inu, při pohledu do zrcadla vidím typického modrookého, vysportovaného blonďáka. Jen navléknout slušivou černou uniformu, ulíznout hřebínkem neposlušný pramen zlatavých vlasů a rozhodným krokem odkráčet kupředu ke světlé budoucnosti v rasově čistém světě! A to pomíjím pár mých, původem židovských přátel, kteří jsou k problemu rumunských romů názorově mnohem radikálnější než já. Ti jsou též árijci jak z partesu.

Schválně jsem se podíval co je vlastně zač, ten časopis Maxim. Protože mi ke štěstí stačí jednou týdně Týden, Reflex, občas Respekt neměl jsem tušení o co s Maximem vlastně jde. Inu, pěkně a poměrně decentne ztvárněná erotika jako má Playboy to není, zpravodajský magazín už vůbec ne, na časopis zaměřený na trendy je tam moc prsou... Je to zkrátka další z mnoha šmír o ničem. Alespoň pokud usuzuju podle jejich webových stránek.

Podle vyjádření pana Vondráčka bych ale čekal že tam bude alespoň nějaká multikulti rubrika. Ale ať klikám a prohlížím jak chci, nikde žádný článek o trudném životě v Chánově, žádné odsudky paní Řápkové... dokonce ani v sekci "Holky" není žádná fotogalerie "Tajemství dívčích ložnic - Margita vypráví o svém strýčkovi" či v sekci "Auta" rady jak vytunit gheto káru stodvacet za tři sociální dávky. Proste kde nic, tu nic. Dám si hledat slova "rom", "romka", "romský" a jediné co mi vyskočí je JEDEN článek o gipsy.cz. Na druhou stranu, vyhledávání slova "cikán" je mnohem úspěšnější. Našlo to dokonce básničku v článku o záchodové poezii:

Ať jsi Cikán neb Žid,
můžeš si ho vyhonit.
Běda však ti ty chlívku,
sáhneš-li na českou dívku.

Takže, teď mám problém. Je pan Vondráček kvalifikovaný k tomu o někom tvrdit že je "árijec"? Vždyť na stránkách magazínu kterému šéfuje romskou komunitu doslova ignoruje a jediné zmínky o romském etniku z padesáti procent obsahují politicky nekorektní a urážlivé pojmenování "cikán"! Nebo je to další z krásných, levných a líbivých gest člověka, jaká už tu předvedl páně Brichtův bubeník. A nebo levná reklama? Vždyť kde o Maximu napíšou za pouhý litr...

 

Mám za to, že pokud chci někomu opravdu pomoct, tak dám, nekecám kolem toho a v tichosti odejdu. Ale mít kolem toho taková velkohubá prohlášení není moc košer

 

(ps: fotka je z víkendového krátkého pokusu o návrat do punkové puberty před dvaceti lety .o)

Autor: Dusan Makovsky | úterý 4.8.2009 15:40 | karma článku: 23,66 | přečteno: 2645x