Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Radikální řez, který navrhujete a se kterým v podstatě souhlasím je neprůchodný vzhledem k tomu, že již větší část národa je na státu a jeho mizerně fungujících službách existenčně závislá. Lidé by nejdřív museli léčit svou závislost a pak teprve po znovu získání vlastní vůle a odpovědnosti k svému životu svobodně stát v dnešní podobě odmítnout.

0 0
možnosti
LN

..úplně od věc ten váš nápad není....ale obávám se že v dnešní době..kdy (nejen) politici mají pocit že občan musí být...jimi jedinými moudrými.... veden a strážen na každém kroku.......je neprosaditelný

0 0
možnosti
JN

Zrušení povinné školní docházky by docela jednoduše skutečně vyřešilo spoustu problémů. Nikdo by o nic nepřišel a kdo by chtěl mohl by dál posílat děti do školy. Školství by se ulevilo, protože by nebylo třeba topit a svítit ve třídách, které navštěvují někteří jen z donucení a stejně se nic nenaučí. Vzdělání se nedá přikázat ani vynutit a to ani to základní.  

Po zrušení povinné školní docházky by mohla následovat privatizace školství a konečně bychom aspoň v jedné oblasti nastoupili cestu ke skutečnému řešení, místo vytváření dalších a dalších problémů, které je třeba řešit.

Jenže to není cesta pro současnou ČR, ta se pokouší řešit neřešitelné a ještě postupy, které celou situaci výrazně zhoršují a to nejen ve školství.

2 0
možnosti
PK

Je otázka jestli víc toho zakopaného psa je v systému nebo v úrovni a možnostech mladé generace - výchově doma, prioritách. Jestliže mladí "neprahnou" dostatečně po vzdělání, tak sebelepší kantor a škola neudělají zázraky.

1 0
možnosti
PK

Ač nejsem pravicově orientován a nevěřím, že vše soukromé je automaticky lepší, tak u základního školství bych více "elitářského" způsobu uvítal. Již v dnešním systému hledají rodíče lepší školy, i když často je hlediskem zda tam chodí také Romové či nikoliv.

Vidím ale 2 problémy:

- co budete dělat s "horší" částí mladé populace nebo s těmi co ani po základní škole netouží nechte je lelkovat?

- některé činnosti nemohou být dobrovolné - teď se třeba hovoří o obnovení v nějaké formě základní vojenské služby - myslíte že se tam mladí dobrovolně pohrnou? To bylo možná v USA, kde služba v armádě byla výtečná vizitka pro civilní kariéru. Teď když jde Amíkům  dost ve světě o kejhák, už se tam také mladí moc nehrnou.

1 0
možnosti
RP

S "horší" částí se nebude dělat nic. Když rodiče dítě nezvládnou, bude sice později nevzdělané, nezaměstnatelné, ale neuškodí těm, které se vzdělávat chtěly -- což je imho důležitější.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý nápad. R^ Obávám se ale, že to ošklivě schytáte.

6 0
možnosti
JM

No něco na tom je...

Jenže to je cesta někam do středověku, ale tu jsme možná už nastoupili

2 0
možnosti
PH

P74e79t47r 75H78á58l21a

13. 6. 2014 11:11

A nebo by se lidi dokázali postarat o sebe sami, s dvojnásobným příjmem (bez daní).

0 0
možnosti