Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy znáte zemi v eu kde funguje jedna tahle státní instituce a zdravotnictví je tam na stejné úrovni jako u nás?já ne...a že jsem těch zemí poznal...a jestli máte na mysli gb tak jejich státní zdravotnictví ani omylem.ale jinak máte pravdu že jsou to jen přerozdělovny..což je smutné...

0 0
možnosti
Foto

V Německu byla v roce 2007  schválena reforma zdravotnictví, jejímž ústředním pilířem je zdravotní fond. Od roku 2009 plynou všechny příspěvky zaměstnanců a zaměstnavatelů na zákonné zdravotní pojištění do tohoto fondu. K tomu se ještě přičítá příspěvek z daní...

0 0
možnosti

Kdysi potřebovalo nějaké dítě unikátní operaci v cizině. VZP to odmítla a nabídla se jiná pojištovna. Ještě trváte na jediné pojištovně i když půjde o vaše dítě?????

0 0
možnosti
Foto

O žádnou pojišťovnu se nejedná. Jenom se ten úřad tak jmenuje a já trvám na jednom úřadu...Doporučuji si můj blog přečíst ještě jednou, případně dvakrát, a pokud tomu i tak neporozumíte, tak je pro Vás další opakované čtení ztrátou času...:-)

0 0
možnosti

A82l42e34x 66G56r20e55g29o13r

25. 9. 2014 15:49

Naprostý souhlas!!!

Jedna zdravotní pojišťovna stačí a kdo má potřebu vyššího standardu nechť si u komerční pojišťovny zaplatí odpovídající připojištění.

1 1
možnosti

hm by mě zajímalo jak jste starej...

0 0
možnosti

Pojištovna má ze zákona asi 4% na provoz. Auto si ředitel nekoupil z těchto provozních nákladů, ale ze svého platu.

1 0
možnosti
Foto

Takže pan ředitel si koupil služební auto za 3 milony ze svého platu? A to ho ještě nezbavili svéprávnosti a neodvolali z funkce? A ví o tom jeho manželka/milenka/ milenec/děti/...?:-)

0 0
možnosti
Foto

Přesně tak.  Neexistuje služba, kterou by nemohl poskytovat soukromý podnik.  Monopol, který je navíc vynucovaný silou, je vždy špatný.

0 0
možnosti

J98a91n 53F90r78o18l30í59k

25. 9. 2014 13:01

Ano, pouze monopol VZP se svými IZIPy nám přinese ráj na zemi. A proč několik dopravců a prodejců potravin, když státní ČD, ČSAD a Pramen nás všechny spasí. Autore Vy jste ekonom? ;-D

3 0
možnosti
Foto

Ano jsem:-). Nějakou těžší otázku nemáte? A s těmi ČD, ČSAD a Pramenem to od Vás není dobrý nápad. To nikoho nespasí... Zřejmě nejste ekonom...

0 0
možnosti

Po 89. narostlo zdravotních pojišťoven jako hub po dešti, nastavěly si paláce, zaměstnaly x úředníků, přece nechcete, aby ještě platily léčby a léky pacientům...

1 0
možnosti

J30a12n 23F40r69o54l98í47k

25. 9. 2014 13:03

Na provoz mají pojišťovny zákonem stanovený limit a to z vybraného pojistného. Suma všech výběrů x povolené procento se nezmění jestli bude pojišťoven 5, 15 nebo 1.

2 0
možnosti

Sice neznám nějaké "objektivní" rozbory přínosů zdravotních pohišťoven v ČR, ale jejich zrušení by asi bylo menším zlem. Pracují s povinným "pojištěním", VZP "vyžere" spíš ty chudší platiče proti takové pro banky a pojiťovny. 

Nedávno jsem četl pojednání od nelevicového" Holcáta, že nikde v kultivovaném světě nepostavíte příjmy zdravotnictví na komerční bázi, t.j. individuální pojištění bez ohledu na příjem pojištěnce + platby za hotové. Ani v bohatých USA. Pokud nechcete systém - transplantace jen polovic apod. Prostě ti chudší by pojistku nezaplatili.

1 0
možnosti

Naprostý souhlas.

3 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik