Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musíte si svou maminku ohlídat sami.  Pokud se jedná o podvod, pak celou transakci zpochybněte. 

Stát se nemá plést do záležitostí dvou stran.

0 0
možnosti
Foto

Ohlídat si maminku se snažíme, ale pokud okrádání seniorů toleruje (možná i podporuje) stát (nebo jeho úředníci), tak moc šancí stejně nemáte... Při oznámení na Policii ČR mojí mamince (87 let a prakticky nevidomá) vynadali, že nemá na takové podvodné akce chodit a ani se nechtěli jejím případem zabývat (to je to "Pomáhat a chránit" v praxi).:-(

0 0
možnosti

To není tím, že by bolševik seniory chránil.Totalita neumožňovala soukromé podnikání, takže tehdejší šmejdi vekslovali nebo brali úplatky za nedostatkové zboží.

Dnes je to tím, že se o své rodiče nebo prarodiče dostatečně nestará vlastní rodina.Třeba to neplatí konkrétně na Vás, ale kolikrát jste mamince nakoupil potraviny do zásoby, nebo ji někam vzal, aby jí výlet s obědem zdarma nepřipadal jako terno ? Jak často k ní zajdete na kus řeči, aby nebyla vděčná, že se o ni zajímá a vlídně s ní promluví alespoň ten šmejd s hrnci, či jiným harampádím ?

Na jednu stranu je pravda, že lidé od určitého věku mají poněkud snížené rozpoznávací a sebeobranné mechanismy, na druhou stranu, jejich největším problémem bývá nedostatek sociálních kontaktů, které postrádají.Nadáváme, že čekárny u lékařů jsou přeplněné důchodci, kterým často vlastně ani nic není, ale nedochází nám, že z jejich strany to může být i snaha o to, s někým si promluvit, prolomit každodenní samotu - a na to, aby se scházeli v kavárně, většina z nich nemá.

Hodně z nás by se mělo zamyslet a dát si za svůj přístup k seniorům(bohužel, často i k těm z vlastní rodiny) pár facek.A pokud z nějakých důvodů péči nezvládáme, vidím tady prostor pro bohatě dotované neziskovky, které by se měly spíše starat o naše potřebné, než o cizí barbary.

0 0
možnosti
Foto

Okrádání seniorů, byť sebelépe promyšlené a právně "ošetřené" není (soukromé) podnikání...Kriminalita v totalitních režimech je obecně nižší než v demokraciích, takže starý režim seniory chránil a to mu upřít nemůžeme, i kdybychom chtěli...Jinak Vaše postřehy k problematice seniorů jsou přesné a souhlasím  s nimi ...

0 0
možnosti
Foto

To přece nemůžete myslet vážně!? 8-oRvRvRv

Kde jste chytnul tuto strašlivou nemoc likvidující zdravý rozum a racionální uvažování? To opravdu chcete rezignovat na veškerá základní lidská práva a svobody daná demokratickými právními systémy a nahradit je středověkem?!

2 0
možnosti
Foto

Asi jste chyběl ve škole, když se probíraly literární žánry a prostředky jako ironie, nadsázka, atd....:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 203
  • Celková karma 15,87
  • Průměrná čtenost 2178x
Od roku 1990 působím aktivně na českém kapitálovém trhu a mám poměrně jasný a vyhraněný názor na to co se děje v reálné ekonomice. Novodobě jsem i starobním důchodcem a současně studentem doktorandského studia. Děkuji za připomínky, případně i nesouhlasné názory, podložené argumenty a fakty.

 

Seznam rubrik